Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Жертва на Линукс (Kali Linux)

Featured Replies

Здравейте!Преди няколко месеца бях добавен в скайп от човек който трябваше да ми плати за услуга.След минути ми каза да проверя телефона си и той звънеше с мелодията без да ми звъни номер (всякаш е пусната песен) и ми каза, че го прави от програма на Линукс която предполагам е именно Кали Линукс.Та добави, че от програмата му можели да го виждат и други юзъри както и да пуска камерата на други компютри демек че може да хаква както и да влиза в телефони както и да заключва мобилни устройства .А моят въпрос е как да се защитя от тази програма ? махнах потребителя от скайп ( но той ме има и във Фейсбук) трябва ли да върна фабрични на телефона да преинсталирам лаптопа и да сменя ай-пи адреса?Моля ако имате отговор ми кажете какво да правя, чувал съм, че тази ОС (Линукс) се ползва от хора добри в програмирането/с кодове и хора които искат да хакват.Благодаря предварително и ще съм много благодарен ако ми кажете начини по които да се справя с проблема.

Какъв е телефона? Марка/модел? С каква ОС? Как реши, че точно от тази дистрибуция този човек ти прави нещо на телефона? На този въпросния телефон последно да си инсталирал някакви приложения, които не са от google play или дават отдалечен достъп? Да си го давал на някой? Да не би този човек да ти знае паролата за google акаунта? Линукс си е просто ОС, каквато е и windows, въпреки че е доста по-различна.

преди 6 минути, Help me123 написа:

Здравейте!Преди няколко месеца бях добавен в скайп от човек който трябваше да ми плати за услуга.След минути ми каза да проверя телефона си и той звънеше с мелодията без да ми звъни номер (всякаш е пусната песен) и ми каза, че го прави от програма на Линукс която предполагам е именно Кали Линукс.Та добави, че от програмата му можели да го виждат и други юзъри както и да пуска камерата на други компютри демек че може да хаква както и да влиза в телефони както и да заключва мобилни устройства .А моят въпрос е как да се защитя от тази програма ? махнах потребителя от скайп ( но той ме има и във Фейсбук) трябва ли да върна фабрични на телефона да преинсталирам лаптопа и да сменя ай-пи адреса?Моля ако имате отговор ми кажете какво да правя, чувал съм, че тази ОС (Линукс) се ползва от хора добри в програмирането/с кодове и хора които искат да хакват.Благодаря предварително и ще съм много благодарен ако ми кажете начини по които да се справя с проблема.

Всичко ми звучи доста конспиративно,но върни фабричните настройки на телефона не се знае по какъв начин си дал достъп до него.Защо си мислиш,че някой си слага линукс и вече света е негов,хаква и краква каквото си поиска,стават така нещата ама само във филмите.99,99% от случайте е виновно задклавиатурното устройство,а не хакери и т.н.

преди 42 минути, AAUUXX написа:

Всичко ми звучи доста конспиративно,но върни фабричните настройки на телефона не се знае по какъв начин си дал достъп до него.Защо си мислиш,че някой си слага линукс и вече света е негов,хаква и краква каквото си поиска,стават така нещата ама само във филмите.99,99% от случайте е виновно задклавиатурното устройство,а не хакери и т.н.

Не 99, а 199% е виновно задклавиатурното устройство. ;)

Към постващия. На телефона си инсталирал ти или някой друг софтуер, чрез който те достъпват. Връщането на фабричните настройки е вариант. Смени си и паролите на всичко, което използваш в интернет.

преди 1 час, Help me123 написа:

ОС няма нищо общо с човека, който ще я ползва. Той може да е убиец, изнасилвач, ректьор, психар ... какъвто се сетиш...

:D Как пък лошата богиня е на топа на устата, щото е лоша явно.

Ха, "извършителят" е "поставен" във "стандартна" за деянието му ОС. Имам дежавю като чета написаното и няма да се изявявам в тая тема повече, просто късмет, че съм на градус.

• Автор

Телефонът ми е Самсунг Галакси Гранд Нео, Версия 4.4.4 Андроид.Само влязох в неговият акаунт на емайла за да мога да го бууствам на 1 приложение за което той трябваше да плати.Приложението е игра достъпна за всеки играна от 100 мил. хора а аз не съм теглил други неща и съм изключил достъпа за Ремоут контрол.Но не съм правил нищо друго когато видях, че може да пуска разни неща из телефона ми, също както позна и процентите на батерията ми, уай-фай името модела на телефона.Та говорех за Линукс а по специално за програма Кали-Линукс която знам че може да хаква устройства както и човека се издаде че от неговата програма могат да го виждат и други потребители на програмата и да го атакуват и съм сигурен че е точно тя защото каза "'Имам една програмка от Линукс'' и това ме доведе до мисълта че може ми е тази.Каза ми че не само за телефони ставало а и аз компютри както и д пуска камерата и да вижда човека. Е все пак благодаря за коментарите и съветите надявам се да видите този коментар и да ми кажете да си сменям ли ай-пи адрес и да преинсталирам ли лаптопа.

В какъв акаунт си влязъл на какъв мейл? Май и ти не знаеш къде и какво си правил. Ако си вкарвал твоите данни за мейл/парола, също така ако си инсталирал нещо на телефона, което да си мислил че е игра, а всъщност е било някое приложение за отдалечен контрол или заразено, напълно възможно е друг да може да ти командва телефона през интернет чрез него. Кали линукс пак ти казвам, си е дистрибуция на ОС линукс, вид линукс компилация:

https://www.kaldata.com/софтуер/kali-linux-103588.html

https://www.kali.org/

Върни си фабричните настройки на телефона - направи му пълно нулиране/изтриване. Смени си паролите на мейлите и гугъл акаунта.

На мен тая тема ми звучи като някой, прекалил с филма "Хакери" от 1995 г. :D

Това е поредната антилинукс атака от уиндоус потребители ми се струва...

Изпратено от моят Nokia 6.1 с помощта на Tapatalk

Жертва си, когато ползваш Виндовс, тук жертви няма.

на 31.07.2018 г. в 13:02, Pavel! написа:

не го познавам твоя човек ама в 90% от случаите хакер с кали линукс е като дрифтаджия с 30-годишно бмв 100 коня с газова уредба.

Малко не разбирам, защо непременно е лошо ако колата е с газова уредба? :>

Не обичаме евтино и екологично чисто гориво ли?

преди 1 минута, Росен Р. Александров написа:

Малко не разбирам, защо непременно е лошо ако колата е с газова уредба? :>

Не обичаме евтино и екологично чисто гориво ли?

Как не разбираш с газова уредба какъв дрифт ще направиш като няма мощност,като добавиш  и половината умрели коне на двигателя.....

преди 27 минути, AAUUXX написа:

Как не разбираш с газова уредба какъв дрифт ще направиш като няма мощност,като добавиш  и половината умрели коне на двигателя.....

Не е за тук този разговор, но изобщо не си наясно.

Газта е с по-висок октан от бензина, и напротив имаш повече мощност когато се направи качествено. Умрели коне на двигателя е друга тема, с газова уредба си правя дрифтове с 20 годишно БМВ.

• Автор
на 1.08.2018 г. в 19:53, bvbfan написа:

Жертва си, когато ползваш Виндовс, тук жертви няма.

Аз ползвам Windows :D

преди 2 часа, Help me123 написа:

Аз ползвам Windows :D

Горкият. Веднъж да му свикнеш на Линукса и после не искаш друго, а и се пристрастяваш към него. Аз бозата вече я ползвам само за GTA 5, защото не се разбира с Wine и производните му.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.