Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със 2 монитора

Featured Replies

Драсти! :D
Имам проблем с два монитора. Главния монитор е свързан с HDMI кабел, втория с DVI. Когато пускам компютъра си първо се пуска този със DVI-а и се показва нали как windows load-ва след това става черен екран (през това време няма никаква реакция от главния монитор). И аз чакам, чакам, чакам да се пусне главния монитор, не се пуска. Изключвам и включвам от копчето - включва се и показва нали там началния екран. Пиша си паролата влизам всичко точно тогава. Та искам да знам защо става така и може ли по някакъв начин да се оправи този "проблем". И не не мога да разменя кабелите понеже втория монитор няма HDMI порт. 

• Автор
преди 6 минути, shaolin73 написа:

Пробвай с откриване на дисплея.

Как става това? 

• Автор

Епа то си ги открива всичко си работи проблема се появява само когато стартирам компютъра

• Автор

Да има OC. Видеокартата е MSI GeForce GTX 1050Ti 4G MINI-ITX. Би трябвало :P ще проверя. 

Пробвай при изваден интерфейсен кабел на един от двата монитора дали го прави проблема, след това и с другия по същия начин. Виж дали са им настроени правилните резолюции и опресняване, ако трябва промени настройките и пак ги върни, за да ги опресниш, както и кой да е първи и кой втори.

• Автор

Ще пробвам. Оказа се че някой драйвери не са последна версия, както и GeForce Expirence.

• Автор

Така, ето как седи положението. Ъпдейтнах всички драйвери до последна версия. Рестартирах - същия проблем. Откачих втория монитор - рестартирах - нямах абсолютно никакъв проблем. Закачих втория монитор и откачих първия - рестартирах - никакъв проблем. След последния рестарт вързах първият монитор и windows автоматично го намери и го направи main monitor както трябва да е, но не се включи автоматично и пак го включвах от копчето. Та какво да правя сега? 

Кое включваш от кое копче? Монитора ли? Т.е. го рестартираш един вид? Аз също съм с 2 монитора, DVI + HDMI и нямам такива проблеми, главния съм го направил този на HDMI (42 инчов ТВ от подписа). Пробвай през windows да размениш местата им дали ще има промяна - главния го направи да е втори.

• Автор

Да монитора. Нещо такова като рестартиране е може би. Главния да е втори... няма да го направя :D

По подразбиране, ако потребителят не е избрал друго по свое усмотрение, единият тип  порт имаше по спомен предимството да се пуска вързаният на него монитор като първи(главен).

Нещо самия монитор не може да "зацепи" при първоначално стартиране и се налага изключване и включване от бутона за захранване. Странна работа. На каква честота и резолюция е настроен проблемния монитор? Оптималните ли са? Пробвал ли си след "заспиване" на монитора дали тръгва нормално?

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Нещо самия монитор не може да "зацепи" при първоначално стартиране и се налага изключване и включване от бутона за захранване. Странна работа. На каква честота и резолюция е настроен проблемния монитор? Оптималните ли са? Пробвал ли си след "заспиване" на монитора дали тръгва нормално?

"Проблемният" монитор е главният монитор вързан със HDMI кабела. Преди да си взема втория монитор той беше вързан със DVI. Настроен е на full hd резолюция и 60Hz refresh rate. Веднъж ми се е случвало да "заспи" монитора откакто имам 2 монитора и като мръдна мишката втория светва а първия(главния) монитор не светна и пак от копчето го пусках. 

преди 5 минути, sliderum написа:

По подразбиране, ако потребителят не е избрал друго по свое усмотрение, единият тип  порт имаше по спомен предимството да се пуска вързаният на него монитор като първи(главен).

Нищо не разбрах :D Говори на чист български език кат миене :D :D :D

Нещо този монитор ме съмнява, че има проблем, щом не светва без рестарт, също и при заспиване. Като е само той и заспи събужда ли се пак нормално?

Ето ти го, по подобаващ начин обяснено, не е на български, но има картинки

А това, че не искаш да изпълниш препоръка за смяна на мониторите, кой да е първи(главен) от панела ...Някаква причина да имаш, освен инат?

• Автор

Знам как да ги сменя, но не искам да ги сменям. Ако искаш го считай за инат, както искаш го считай :)

Това с кой монитор да изкара POST/BIOS на NVIDIA не работи точно така. В BIOS няма такава опция. Тествал съм на 2 различни дъна с GTX 970. При изключен UEFI, ПОСТ екрана се появява на монитора, вързан с DVI. Ако е включен UEFI, това става на HDMI монитора. Без значение кой монитор как е настроен през NVIDIA панела. Но проблема на автора е съвсем различен и нямам идея от какво е, защо се получава и как може да се оправи.

• Автор

Аз като включвам изобщо не се показва тва за UEFI-то щото аз съм на UEFI. Преди като бях на 1 монитор понякога се показваше, сега изобщо не се показва на който и да е било монитор и не знам защо става така, може би защото мониторите не ми се включват that fast ... Като тествах там за другото да махам кабели туй онуй като откачих втория монитор който беше с DVI се показа на главния монитор с HDMI-а.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.