Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, искам да попитам дали може да се сглоби конфигурация за 800 лева, която да подкарва CS:GO на около 150-200 фпс?

Благодаря предварително!

С монитор ли, нещо старо да има ?

Ако ще играеш на 1920x1080 ще си требе поне една GTX 1050/1060 за 150+ fps. Ако искаш да изградиш конфигурацията от 0 с този бюджет не виждам как ще стане. Помисли за покупка на части/конфигурация 2-ра ръка.

• Автор

Имам някакъв стар монитор, 1280 x 1024 му е резолюцията, друго старо нямам. Играта ще се играе на минимални настройки само да отбележа.

EДИТ: Имам лаптоп с i3-5010U и geforce 940m 2gb и ми върви на 100-120 фпс, така че смятам, че е възможно с този бюджет да се измисли нещо.

преди 42 минути, Altio написа:

Имам някакъв стар монитор, 1280 x 1024 му е резолюцията, друго старо нямам. Играта ще се играе на минимални настройки само да отбележа.

EДИТ: Имам лаптоп с i3-5010U и geforce 940m 2gb и ми върви на 100-120 фпс, така че смятам, че е възможно с този бюджет да се измисли нещо.

Може да стане добре с вграденото видео на Ryzen 2400G, дори и на 1080P, понеже така и така CS се играе на ниски настройки, а и процесорът не е за пренебрегване в GO специално. Остава въпросът дали този монитор не е за смяна, защото явно е малък и надали е щадящ за очите.

На минимални настройки дори и 1080p резолюция с Ryzen 2400G пак ще имаш 100-200 кадъра на CS:GO, с лек клок, на по-ниски резолюции и повече. Друг е въпроса, че за стария монитор, ако няма DVI/HDMI/DP ще ти трябва и активен преходник, който е около 20 лв.

• Автор

Мониторът е Philips 170C, според мен не е малък, не знам

Примерно нещо такова:

http://nikem-bg.net/cart/60464p1r61030p1r60492p1r58339p2r58434p1r59116p1rf.html

Може да се смъкне още, ако се вземе по-малко SSD или по-евтино дъно, но ще трябва да им кажеш да ти флашнат BIOS, за да тръгне процесора.

преди 2 минути, Altio написа:

Мониторът е Philips 170C, според мен не е малък, не знам

С този монитор новата машинка ще е само частично удоволствие. Помисли за смяна, но в тези 800лв. ще е зор и това да вместиш.

преди 50 минути, PANOV написа:

С този монитор новата машинка ще е само частично удоволствие. Помисли за смяна, но в тези 800лв. ще е зор и това да вместиш.

Не знам, ама на дъртия ми Syncmaster дето е 75 херцов имах по-голямо удоволствие(ако изобщо можем да говорим за такова при тая игра) от другия дето е 16:9.Очевидно автора не търси хубава картина, а повече кадри.

преди 1 минута, The Negative One написа:

Не знам, ама на дъртия ми Syncmaster дето е 75 херцов имах по-голямо удоволствие(ако изобщо можем да говорим за такова при тая игра) от другия дето е 16:9.Очевидно автора не търси хубава картина, а повече кадри.

То за играта 4:3 , ако ще и стреч, още си важи, ама 17 инча малък, стар монитор, предполагам и трепти - за смяна отвсякъде, особено като пуснеш нещо различно от CS, ако ще браузър или филм да е.

• Автор
преди 9 минути, The Negative One написа:

Ами даа, прав си, просто искам колкото се може повече кадри, картината не е от значение. Ако увелича бюджета до 900 лева нещо ще се промени ли или...? 

Ако си оставиш някаква сума за читав ползван монитор - помисли за очите си - за 800лв. с вграденото видео на 2400G, така, като има и по-евтини B350 дъна, та да влезе по-добра кутия или бърза памет.

Иначе за 900лв. става и с 1050 (ti), но процесорът ще е слаба работа, така: G4560, H110, 2x4GB DDR4, 240GB SSD, Palit 1050 ti, Tesseract, VS350 - не е оптималното захранване или така: Ryzen 1200, B350, 2x4GB, 1TB HDD, Palit 1050 3GB, Legend-C2, VS350, но липсва SSD, още 15лв отгоре са.

Твърд диск пренебрегнах в първата, а може вместо SSD някакъв 1TB или комбо 1TB диск с по-малко SSD, ама отиват малко нагоре парите.

Изпускате нещо много важно. Как аджеба се играе игра със 150 фпс като нямате монитор, който да поддържа 144hz? Херците на монитора са стената на фпс-то ти, т.е. 60 херца = 60 фпс изходен поток. Картата ако ще и 300 фпс поток да генерира към монитора, няма как монитора да се рефрешва повече от 60 пъти в секунда. Можеш единствено да намалиш "тиаринга" с повече фпс към монитора, ама дотам.

Бая небивалици написа.

преди 7 минути, PANOV написа:

Бая небивалици написа.

Ти па си мноо убав... айде обясни ми как ще изкараш 150 фпс от 60 херца.

преди 20 минути, scotrod написа:

Ти па си мноо убав... айде обясни ми как ще изкараш 150 фпс от 60 херца.

То едвам се събира машината за тия пари, ти 144Hz монитори тръгна да коментираш. :hang:

Ако твърдиш, че на 60Hz монитор, на какъвто още играят много хора, разлика между 60 и 150фпс няма, явно никога не си пускал csgo или която и да е игра. Без значение, че мониторът рефрешва 60 пъти в секунда, при повече рендерирани кадри анимациите са по-плавни, също движението на мишката и латентността се подобрява, защото мониторът винаги показва последния фрейм преди съответната 1/60 от секундата, демек при повече налични фреймове получаваш най-актуалния на монитора, затова и усещането при стреляне е по-точно.

преди 1 минута, PANOV написа:

То едвам се събира машината за тия пари, ти 144Hz монитори тръгна да коментираш. :hang:

Ако твърдиш, че на 60Hz монитор, на какъвто още играят много хора, разлика между 60 и 150фпс няма, явно никога не си пускал csgo или която и да е игра. Без значение, че мониторът рефрешва 60 пъти в секунда, при повече рендерирани кадри анимациите са по-плавни, също движението на мишката и латентността, защото мониторът винаги показва последния фрейм преди съответната 1/60 от секундата, демек при повече налични фреймове получаваш най-актуалния на монитора, затова и усещането при стреляне е по-точно.

Ти неграмотен ли си?

Изобщо прочете ли коментара ми? Намаляш тиъринга и дотам. Cs-а го играя като хората. Останалите игри също. А разликата рендирането на последните няколко кадъра е толкова малка, че не ми се говори за нея. Изобщо не знам какъв беше смисъла да коментираш. Та така и не ми обясни как ще изкараш 150 фпс от 60 херца?

преди 14 минути, scotrod написа:

Ти неграмотен ли си?

Изобщо прочете ли коментара ми? Намаляш тиъринга и дотам. Cs-а го играя като хората. Останалите игри също. А разликата рендирането на последните няколко кадъра е толкова малка, че не ми се говори за нея. Изобщо не знам какъв беше смисъла да коментираш. Та така и не ми обясни как ще изкараш 150 фпс от 60 херца?

:biggrin: Какъв теъринг намаляш бе, калитко, напротив, даже го увеличаваш. Теърингът се получава точно когато имаш повече рендерирани кадри и нисък рефреш рейт на монитора , а липсва синхронизация, ама за csgo и други състезателни шутъри повечето хора играят без синхронизация точно щото търсят максимални кадри. И къде съм казвал, че ще изкара 150 фпс - я недей да четеш по диагонал - обясних какво е предимството да имаш повече кадри в тази игра, накратко за половин минута. Изобщо виждал ли си каква трагедия е csgo на 60фпс, че си тръгнал да се обясняваш като мома. А ти като си наясно с бюджета, що тръгна да коментираш някви измишльотини, дето ги чета и искам да ида да се хвърля от Дунав мост.

Намалява input lag-а и играта става по-плавна и реагира по-бързо, дори и монитора да не може да поддържа повече от 60 Hz, когато му подаваш повече кадри:

Виж и горното видео, което е специално за csgo.

И с 60 съм я пускал, и с 150 я играя. То глупостите си личи от километри кой ги ръси... Ти продължавай да му пробутваш вградените видеа на Рязаните за 150 фпс.. смях в залата. 2 пъти казах, че има разлика, ама дотам. Не знам защо се води дискусия за 150 фпс при наличието на 60 херцов монитор. Ама едно си баба знае... Я ми кажи каква разлика ще усети между output на 70/150 фпс като монитора е с такъв рефреш?

Пишлеме, какво да ти казвам, обясних, клипове има, твойта глава само на вулканизатора се пълни. Ай кажи на всички с 60Hz дисплей да си заключат фреймрейта на 60fps и всички със 150fps да си вземат 144Hz монитор. И ми излиза с номера за вграденото видео на ryzen, ама съм дал и друг вариант, но аз предлагам според бюджета и исканията! Ти с кое от тия неща се съобрази, че и врели-некипели за монитора и кадрите ръсиш, ами и тон държиш ?!?

Ама и нахален :D. Един човек не се нае да му обясни, че няма как да очаква да играе със 150 фпс на такъв монитор, ама иначе предлагал. Давай големец, да взима една Volta и да играе с 500 фпс на монитора. Няма какво да предлагам, защото първо трябва да се обясни на човека, че очакванията му са нереални и едва след това да реши дали да налива пари в някаква илюзия. Ама заради такива тъпани като тебе после хората се чудят, що като седнат на някой 144hz монитор картината няма нищо общо със 150-то фпс с което играят у тях.

Нереални са очакванията да играе в пъти по-добре със 150фпс, отколкото с 60фпс? По-кухо изказване не бях чел. А разликата е очевадна! Да вземем във всяка тема да обясняваме на хората с 60Hz монитор да забравят за всичко над 60фпс и да им предлагаме като минимум такива по 500-600лв. А ти дай конфигурация за 900лв със 144Hz монитор и да затварят темата. Аман от келешчета със съзнание на супер герои.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.