Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

По-горе съм писал 70/150, стига си извъртал думите. Няма разлика, дали ще са 10 или 100 излишните кадри, които трябва да се рендират от монитора, ама ти си бай още, че да има малко сеир. Върви кажи на някой pro player, че усещаш тия 150 фпс на 60 херца и виж как ще те гледа като изкопаемо.

Щото е свикнал на монитор с висок рефреш рейт, то всеки може да види разликата между 60 и 144Hz, ама не всеки е стигнал до там да си купи и пак за 60Hz дисплей в цс повече фпс са плюс, щото мониторът за времето, за което се опреснява един път вместо 1 кадър, ще е получил 2 или 3.

Ама щом няма разлика, значи може спокойно да му предложим нещо, което прави 60фпс, мисля че с този монитор няма смисъл от повече производителност. Вграденото HD610 в G4560 трябва е достатъчно, но може и да е малко по-силно от небходимото. А има и прости хора, които купуват GTX 1070, GTX 1080 и изкарват в различни игри стотици фреймове на 60Hz монитор, без да могат да ги виждат, та дано влезат и те да прочетат мненията ти и да се обогатят.

преди 1 час, scotrod написа:

По-горе съм писал 70/150, стига си извъртал думите. Няма разлика, дали ще са 10 или 100 излишните кадри, които трябва да се рендират от монитора, ама ти си бай още, че да има малко сеир. Върви кажи на някой pro player, че усещаш тия 150 фпс на 60 херца и виж как ще те гледа като изкопаемо. 

Изгледа ли внимателно видеото? Май нищо не си разбрал.

преди 5 минути, Raze написа:

Изгледа ли внимателно видеото? Май нищо не си разбрал.

Гледал съм го. И още 10 като него, ние май говорим на различни езици. Кажи с кое не се съгласяш сега?

Като не се усещат в цс повече от 60 фпс на 60Хц, що всички искат да играят на повече от 60фпс със старите си монитори ? Само филмари в тоя форум.

преди 12 минути, PANOV написа:

Като не се усещат в цс повече от 60 фпс на 60Хц, що всички искат да играят на повече от 60фпс със старите си монитори ? Само филмари в тоя форум.

Щото лапетата вярват на чуждото мнение и си внушават.....Като играят на 200 кадъра лелееее!

На фаркрай 5/понеже контрите не ми харесват/ при тест с монитор на 100хц и кадри на 100фрапс, след това - 120хц на 120фрапс, играта видимо се усеща  още по мазна. В мелетата ефектите всичко става  с една идея още  мазно. Отгоре само 20 хц и 20кадъра, обаче разлика си има. Или поне аз си мисля, че я усещам.....;)

Всичко е по-мазно на монитор с висока честота на опресняване, но какъв смисъл да си го говорим в тема за конфигурация на стойност 800лв? То за някои игри и синхронизацията е за предпочитане на по-нисък фреймрейт, ама в цсго, която се играе основно "състезателно", разлика между 60-70фпс и два пъти повече дори и на 60Hz монитор има, щото за всеки кадър мониторът взима последния зареден, който ще е различен на 60 и 150 фпс.

преди 1 час, PANOV написа:

То за някои игри и синхронизацията е за предпочитане на по-нисък фреймрейт

Аз игри не играя и питам от чисто любопитство. Примерно монитор 120Хц, а в дадената игра картата може да осигури 200фпс. Когато има синхронизация на кадрите това води ли до разтоварване на видео картата и намаляване на консумацията и температурата и?

В случая ако може да изкара повече кадри, отколкото си задал, много ясно, че ще работи с по-малка мощност, от там ще се товари и по-малко, ще консумира по-малко ток и ще е по-хладна, отколкото ако я натовариш на 100%. Въпроса е, че тогава няма да я ползваш пълноценно и ако си я взел примерно само заради една игра, а я ползваш на 50 или малко повече %, може да минеш и с по-слаба и по-евтина видеокарта. От друга страна, по този начин пък си един вид подготвен, ако решиш да увеличиш кадрите или да пуснеш някоя по-взискателна игра или за в бъдеще примерно ако играта стане по-изискваща/тежка.

преди 2 часа, PANOV написа:

Разбира се, забравих да вземя коректото мнение от селекцирания елитен геймърски екип на калдата. Всички знаят, че тук вирее главният ресурс на интелект. "Ама мамо, Гошо яде ла*на, аз защо да не мога?!"

Аз ти говоря с технически параметри. Ти взимай мнението на който си искаш.

преди 55 минути, bobivg написа:

Аз игри не играя и питам от чисто любопитство. Примерно монитор 120Хц, а в дадената игра картата може да осигури 200фпс. Когато има синхронизация на кадрите това води ли до разтоварване на видео картата и намаляване на консумацията и температурата и?

Ако е пуснат режим на синхронизацията, който лимитира кадрите, какъвто е VSync , да, понеже картата рендерира по-малко.

преди 3 минути, scotrod написа:

Разбира се, забравих да вземя коректото мнение от селекцирания елитен геймърски екип на калдата. Всички знаят, че тук вирее главният ресурс на интелект. "Ама мамо, Гошо яде ла*на, аз защо да не мога?!"

Върви питай протата, че нали за тях говориш, да ти кажат на 144Hz мониторите си дали са си ограничили кадрите в цс на 144 фпс или играят на доста повече :D

преди 3 минути, PANOV написа:

Ако е пуснат режим на синхронизацията, който лимитира кадрите, какъвто е VSync , да, понеже картата рендерира по-малко.

Върви питай протата, че нали за тях говориш, да ти кажат на 144Hz мониторите си дали са си ограничили кадрите в цс на 144 фпс или играят на доста повече :D

Ограничи ли са ги естествено, ама с G-sync/Free-sync. Не с простия V-sync за който си мислиш най-вероятно. И съм питал вече, спокойно.

преди 9 минути, scotrod написа:

Ограничи ли са ги естествено, ама с G-sync/Free-sync. Не простия V-sync за който си мислиш най-вероятно. И съм питал вече, спокойно.

Ограничили друг път. И при ограничаване G-Sync и Freesync , ако не са в комбинация с Vsync просто спират да работят, когато картата издаде повече кадри от опреснителната честота на монитора, иначе трябва фрейм лимит, ама твоите глупости край нямат.

преди 42 минути, PANOV написа:

Ограничили друг път. И при ограничаване G-Sync и Freesync , ако не са в комбинация с Vsync просто спират да работят, когато картата издаде повече кадри от опреснителната честота на монитора, иначе трябва фрейм лимит, ама твоите глупости край нямат.

Извинявай. Вярно, че трябва да ти се обяснява до последния детайл. Някой път като си говорим за коли, ще започна с това, че отдолу има гуми, да не ми се караш, че съм пропускал подробностите. Тия работи ги обяснявай на op. Аз проблем нямам нито с херци нито с кадри.

Какво каза, само ти си знаеш. Какви глупости ми говориш, какви идиотски сравнения ми даваш, а горе с претенции за "технически параметри". Нито теъринга ти ясен, нито синхронизациите, а обясняваш как в цсго няма смисъл от повече от 60 фпс на 60Хц монитор. Тука ли му беше мястото да ги коментираш всички тия неща, след като "нямаш проблем нито с херци, нито с кадри".

Ти мъкни още вода от 9 кладенеца за високото фпс при скопен монитор, ама иначе аз ще си говоря глупости.

Играл съм цс на интел пентиум г3250 с вградена графика на 70 фпс
играл съм цс на същия пентиум с хд7880 мисля,че беше картата до 180 фпс с дропове

Сега играя на и5-4670 с р7 260х карта с фпс капнат на 300. Всичко това на монитор 19" 4;3 с рез в играта 1024х768   и 75 херца,разликата в фпс-а  и ограничаването на дроповете се усеща осезаемо в геймплея след като взех на старо последния процесор и картата...Това е което имах да кажа като опит ,вие си спорете колкото искате.
Ако иска толкова много да играе цс и никоя друга игра,ако е склонен на части втора ръка може да изстиска доста добра машина...ако щеш дори със стар сокет и по ефтина рам... за да останат за монитор някакъв...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.