Премини към съдържанието

bobivg

Потребител
 • Публикации

  265
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от bobivg

 1. Ако бързаш може да разгледаш ОЕМ сглобките, аз поне така направих, защото не ми се чакаше незнайно колко време да се нормализират цените на видео картите. Ако прежалиш недостатъците на ОЕМ сглобките може да намериш нещо с прилична видокарта. Примерно Lenovo IdeaCentre G5 14IMB05, Intel® Core™ i5-10400F, RAM 8GB, SSD 512GB, NVIDIA® GeForce® GTX 1660 SUPER 6GB - 1750лв. ако я издебнеш на някоя промоция с -10% -13%. мисля че няма да е зле. Имай в предвид, че аз не съм не съм специалист, такъв избор направих за себе си в тази ситуация.
 2. Благодаря за предложението. Какво ти е мнението за AOC 24G2U/BK който IPS 144Hz FreeSync, а и е по-евтин.
 3. Стаята е ужасно малка и няма как да се сложи по-голямо бюро иначе отдавна да сме го направили. На снимката стола е опрял в легло и няма как да се сложи по-голямо бюро. Може директно да си седи на леглото обаче тогава няма опора за гърба и се прегърбва. Единствения начин да се увеличи пространството е да се махне раклата за завивки от стаята обаче жена ми е твърдо против.
 4. Здравейте, нуждая се от съвет за геймърски монитор 24-25 инча с високо опресняване 1080P ,на който ще играе сина ми. Причината за избора на този размер е основно липсата на място, малкото бюро, като и пространството около него. По-всяка вероятност ще се наложи да взема подобна стойка, защото и сегашното положение е доста трагично (монитора на снимката е 19инча). За добро или лошо не знам, но след дълго отлагане и положението с видеокартите поръчах за сина ми HP OMEN - Ryzen™ 7 5700G RTX 3060. Бюджета не е фиксиран, но не ми се иска да надхвърлям 500лв с оглед на размера монитор който търся. Загледал съм следните модели, но не знам дали са подходящи. AOC 24G2U/BK - 24" FHD IPS 144Hz FreeSync BenQ ZOWIE XL2411P Трябва ли монитора да е с nvidia g sync ?
 5. Здравейте, имам наличен от стара конфигурация SSD Crucial MX500 - 500GB и това е единственото нещо което може да се ползва от нея. Въпроса ми е при изграждането на нова система, ако го ползвам като системен дали в реална употреба ще се усеща съществена разликата спрямо съвременните по-бързи NVMe. Общия обем на системата който ми е необходим е поне 1,5TB Двата варианта които обмислям са следните: 1. NVMe 1ТБ (ново) + MX500 (наличния). 2. MX500 (наличния) + HDD 2TB (ново) и така да спестя някой лев стига да не дава голямо отражение на ситистма. Системата ще се ползва за Аутокад, Ревит, Офис и евентуално Игри.
 6. Аз също скоро ще взимам нова машина за ревид, но тъй като няма да рендвам нищо, чакам да се появи на нормални цени 5600Х, който за моделиране ще толкова добър колкото и по-големите му батковци. Спокойно може да работиш големи модели с 16gb рам, а и лесно се добавя още, не ти трябва специална видео карта, по-важното е да има обем 3-4gb. Тестове освен в онзи форум, който беше линкнат в предходните мнения може да видиш и това.
 7. Нещо не ми се връзва 16лв/м3 да струва подгряването. Имаш някаква грешка, покажи някоя фактура да видим с колко енергия се подгрява при вас един метър кубичен, защото е различно за различните, абонати както и от сезона. За да загрееш 1м3 вода от 10 до 55 градуса е необходимо 52,25kWh енергия. По данни от изравнителната сметка за миналата година съм имал три разхода за подгряване на един кубичен метър вода. 57.9kWh/m3, 55.4kWh/m3 и 58.3kWh/m3 Най-високата цена на топлинната енергия от ТЕЦ-а (София) за мината година по фактури с ДДС е била 0,11476лв/kWh, а средно за миналия отоплителен сезон с приспаданията е излязла 0,08848лв/kWh. Или в най-лошия случай 1 кубик вода ми е струвал 58,3х0,11476=6,69лв ............. ти говориш за три пъти повече ако го сметнем по средна цена!!!! С електрически бойлер 1м3 вода да загрееш от 10 до 55 са нужни 52,25х0,13=6,79лв с ДДС на нощна тарифа или 52,25х0,22=11,49лв с ДДС на дневна тарифа. Демек ако го топлиш бойлера само на нощна тарифа нещата ще са на кантар или малко в полза за бойлера, но 50лира вода са много малко за да не ти се налага да подгряваш и на дневна тарифа.
 8. Ако ще се хвърляш на Gree по добре да е Fairy. Бората ако е с капилярна тръбичка, както пише на линка не бих я избрал. Model of Outdoor Unit - GWH12AAB-K6DNA3A/O (LC) Compressor Manufacturer/Trademark - ZHUHAI LANDA COMPRESSOR CO., LTD Compressor Model - QXF-B096zE190A Точно в Грии компресор на Дайкин е мисия невъзможна.
 9. Не бих го направил. Сега работи сайта ето темата.
 10. Каква е идеята на цялото упражнение? Като цяло идеята ти е лоша, защото имаш високотемпературен източник (камина), а за подовото трябва ниска температура - до 55градуса входяща вода в серпентините. Това е от здравословна гледна точка, както и да не прецакаш настилките. За камината пък е нужно през повечето време входящата вода в нея да е поне 50-60градуса заради катрани и образуване на киселини (нискотемпературна корозия). Принципно няма невъзможни неща, но трябва да си наясно защо го правиш и имаш ли нужда от това. Трябва да се сложи група за понижаване на температурата, но се усложняват много нещата. Мощността която можеш да постигнеш е 80W/m2 - без да застрашаваш здравето си, демек да не превишиш "максимална допустима повърхностна температура" обикновено се постига със стъпка 15см. Като цяло темата е доста обширна. Има доста дълга тема в форума направи си сам. Прочети поне част от нея за да си изясниш принципно нещата.
 11. Пробвах и не се получи. Създадох нова група за експеримента, като пробвах и с "USER" с "LISTENER" и въпреки това потребителя с такъв статус може да ме заглуши и да ме изхвърли от видео връзката, независимо че аз съм създал групата и зададените статуси. пп Учителите са избрали Скайп да ползват........ П.П нещо бъркам синтаксиса на командата. Проблема е в мен. Ще се пробвам да го изясня с едни познат по телефона и ако не успея ще пиша отново.
 12. Здравейте, в училището на сина ми са избрали да ползват Скайп за дистанционно обучение. Проблема е, че някой или някои ученици изхвърлят или заглушават постоянно останалите участници, както и самите учители. След много призиви да престанат, резултата е точно обратното. Въпроса ми е има ли начин, нещо като история или файл, в който да се види кой или кои са тези потребители?
 13. По-безсмислен коментар не можа да ли да напишеш. Мдааааа, дебилство в крайна форма Седларов......
 14. Младежо, от нищо не се срамувам. Щом държиш толкова април ще ти кача подробни сметки за общ разход по месеци и за миналата година когато се е топлило с ел. радиатор, разхода само за климатика по месеци за единия климатик. А до тогава ще те оставя да помислиш по консумацията на две машини от един производител. Двата климатика са 9-ки, компресорите са с еднакво обемно изместване за оборот. Запис климатик 1 (по скъпия и с по-добър хардуер) - къща без изолация, топли се само 1 помещение 18-20м2, PVC дограма. Запис климатик 2 (по-евтиния с по-лош хардуер от горния) - Апартамент в топлофицирана сграда с изолация и топлещи съседи. Дневна и коридор (вратата е винаги отворена) 34м2, PVC дограма. Записите са по време когато няма слънце и не са работили вътрешни консуматори отделящи значително количество топлина. Какъв извод ще направиш? Защо по хилавия климатик процентно харчи много по-малко? П.П. картинките с линк че не се вижда добре https://dox.abv.bg/download?id=4b95663a69# - Линк за сваляне https://dox.abv.bg/download?id=460b2461ef# - Линк за сваляне
 15. Общата месечната сметка за ток, какво точно показва? То дори само консумацията на климатика нищо не значи, защото помещенията са различни като конструкция, квадратура, съседи и в различни региони с различен климат. По-добре да пишем кой колко вода харчи (топла и студена), така поне ще изпъкнат нечистоплътните и кой си полива градината от чешмата.
 16. Може да си четеш докато главата не те заболи. Ако тази ти е малка има и по-стара тема с 372 страници.
 17. Като пълниш през разширителния съд правиш въздушни възглавници. Пълни се някъде в най-ниските тръбопроводи за да излиза свободно въздуха през разширителния съд и накрая последен той да се запълни с вода. Нищо не ти се разбира от писането. Как така хем пълниш от разширителя хем няма тръбата 5. Много неясно си обяснил нещата. "Имах обезвъздушител на подващата тръба но го махнах защото невиждам да работи" - по всяка вероятност си е работил точно както трябва. Защо си решил, че не работи? Какво очакваш да се случи ако работи и ако не работи? п.п. напиши точно какво си направил, защото ако си елиминирал разширителния съд или го изолираш по някакъв начин от система ще стане голяма беля.
 18. Е как така нямаш номер 5? Това е тръбата свързваща разширителния съд. От къде и как точно пълниш системата?
 19. За малко добре изолирано помещения (особено спалня) климатика става проблем икономията е почти никаква. Избиване на инвестицията невъзможна. Питащия не изяснил какво е помещението това което е супер важно.
 20. Не мисля да си губя времето в спорове. От уважение към труда ти ще кача една картинка не по темата!!!
 21. "3.1.Недостиг на хладилен агент Недостатъчното количество хладилен агент води до липса на достатъчен обем течност в кондензатора. Поради това не се осигурява необходимото подохлаждане на входа на регулиращия вентил. Състоянието на входа на вентила се измества на дясно в двуфазната област. Намалява специфичната студопроизводителност на системата. Наличието на пáри на входа на вентила води до рязко редуциране на масовия дебит на хладилен агент през него,както и до възникване на неустойчивост в регулирането –хънтинг. Рязко се понижава температурата на изпарение. Като резултат, съществено се редуцира хладилната мощност, увеличава се работното време и енергопотреблението и съответно значително намалява ефективността на хладилната система." Лесно може да се намери от къде е взет цитата. Освен това се сещам и за реален пример на потребител от сеткома с климатик Панасоник, който се оплакваше от висока консумацията и в последствие монтажниците установиха именно липса на фреон. Допълниха го и нещата с енергопотреблението се оправиха.
 22. Какво точно му предлагате да пие една студена вода ли? Може да се обърне и към представителя на марката, ако не получи съдействие от монтажниците. Марки които си държат на името изпращат и техни екипи ако преценят, че оплакването е основателно. Ясно е, че ако фирмата е смотана ще е ходене по мъките. Ето един тракащ .......
 23. Ами тези неща дето ти казвах в предните постове. Да пуснат тестов режим и да замерят наляганията дали са в норма, докарва ли достатъчно топла струята. Покажи им нагледно като набримчиш и двата климатика на максимум да чуят разликата в шума. И както ти какзва колегата искай протокол. То днес е топло и ако пак я карат само по слух ефект никакъв от идването.
 24. Вакуумиране и защо се прави. За да работи по-шумно компресора (аз поне него чувам на записа) и да се товари повече машината една от причините е да е позагубил част от фреона. Установява се с манометри вързани към външното тяло от техниците. Прави ли са такова нещо като са идвали? Косвени признаци за липса на фреон са - повишена консумация, омазняване при някоя от сглобките (може да висиш само при външното тяло другите са скрити зад вътрешното), да изровиш сервизното меню за модела и при тестов режим на работа да замериш изходящата температура на вътрешното тяло и да я сравниш със стойностите посочени в сервизното. Или да сравниш температурите на струите на тихия и шумния климатик при максимално натоварване щом са еднакви. Друго не се сещам какво може да направиш сам.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване