Премини към съдържанието

bobivg

Потребител
 • Публикации

  258
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от bobivg

 1. Ако ще се хвърляш на Gree по добре да е Fairy. Бората ако е с капилярна тръбичка, както пише на линка не бих я избрал. Model of Outdoor Unit - GWH12AAB-K6DNA3A/O (LC) Compressor Manufacturer/Trademark - ZHUHAI LANDA COMPRESSOR CO., LTD Compressor Model - QXF-B096zE190A Точно в Грии компресор на Дайкин е мисия невъзможна.
 2. Не бих го направил. Сега работи сайта ето темата.
 3. Каква е идеята на цялото упражнение? Като цяло идеята ти е лоша, защото имаш високотемпературен източник (камина), а за подовото трябва ниска температура - до 55градуса входяща вода в серпентините. Това е от здравословна гледна точка, както и да не прецакаш настилките. За камината пък е нужно през повечето време входящата вода в нея да е поне 50-60градуса заради катрани и образуване на киселини (нискотемпературна корозия). Принципно няма невъзможни неща, но трябва да си наясно защо го правиш и имаш ли нужда от това. Трябва да се сложи група за понижаване на температурата, но се усложняват много нещата. Мощността която можеш да постигнеш е 80W/m2 - без да застрашаваш здравето си, демек да не превишиш "максимална допустима повърхностна температура" обикновено се постига със стъпка 15см. Като цяло темата е доста обширна. Има доста дълга тема в форума направи си сам. Прочети поне част от нея за да си изясниш принципно нещата.
 4. Пробвах и не се получи. Създадох нова група за експеримента, като пробвах и с "USER" с "LISTENER" и въпреки това потребителя с такъв статус може да ме заглуши и да ме изхвърли от видео връзката, независимо че аз съм създал групата и зададените статуси. пп Учителите са избрали Скайп да ползват........ П.П нещо бъркам синтаксиса на командата. Проблема е в мен. Ще се пробвам да го изясня с едни познат по телефона и ако не успея ще пиша отново.
 5. Здравейте, в училището на сина ми са избрали да ползват Скайп за дистанционно обучение. Проблема е, че някой или някои ученици изхвърлят или заглушават постоянно останалите участници, както и самите учители. След много призиви да престанат, резултата е точно обратното. Въпроса ми е има ли начин, нещо като история или файл, в който да се види кой или кои са тези потребители?
 6. По-безсмислен коментар не можа да ли да напишеш. Мдааааа, дебилство в крайна форма Седларов......
 7. Младежо, от нищо не се срамувам. Щом държиш толкова април ще ти кача подробни сметки за общ разход по месеци и за миналата година когато се е топлило с ел. радиатор, разхода само за климатика по месеци за единия климатик. А до тогава ще те оставя да помислиш по консумацията на две машини от един производител. Двата климатика са 9-ки, компресорите са с еднакво обемно изместване за оборот. Запис климатик 1 (по скъпия и с по-добър хардуер) - къща без изолация, топли се само 1 помещение 18-20м2, PVC дограма. Запис климатик 2 (по-евтиния с по-лош хардуер от горния) - Апартамент в топлофицирана сграда с изолация и топлещи съседи. Дневна и коридор (вратата е винаги отворена) 34м2, PVC дограма. Записите са по време когато няма слънце и не са работили вътрешни консуматори отделящи значително количество топлина. Какъв извод ще направиш? Защо по хилавия климатик процентно харчи много по-малко? П.П. картинките с линк че не се вижда добре https://dox.abv.bg/download?id=4b95663a69# - Линк за сваляне https://dox.abv.bg/download?id=460b2461ef# - Линк за сваляне
 8. Общата месечната сметка за ток, какво точно показва? То дори само консумацията на климатика нищо не значи, защото помещенията са различни като конструкция, квадратура, съседи и в различни региони с различен климат. По-добре да пишем кой колко вода харчи (топла и студена), така поне ще изпъкнат нечистоплътните и кой си полива градината от чешмата.
 9. Може да си четеш докато главата не те заболи. Ако тази ти е малка има и по-стара тема с 372 страници.
 10. Като пълниш през разширителния съд правиш въздушни възглавници. Пълни се някъде в най-ниските тръбопроводи за да излиза свободно въздуха през разширителния съд и накрая последен той да се запълни с вода. Нищо не ти се разбира от писането. Как така хем пълниш от разширителя хем няма тръбата 5. Много неясно си обяснил нещата. "Имах обезвъздушител на подващата тръба но го махнах защото невиждам да работи" - по всяка вероятност си е работил точно както трябва. Защо си решил, че не работи? Какво очакваш да се случи ако работи и ако не работи? п.п. напиши точно какво си направил, защото ако си елиминирал разширителния съд или го изолираш по някакъв начин от система ще стане голяма беля.
 11. Е как така нямаш номер 5? Това е тръбата свързваща разширителния съд. От къде и как точно пълниш системата?
 12. За малко добре изолирано помещения (особено спалня) климатика става проблем икономията е почти никаква. Избиване на инвестицията невъзможна. Питащия не изяснил какво е помещението това което е супер важно.
 13. Не мисля да си губя времето в спорове. От уважение към труда ти ще кача една картинка не по темата!!!
 14. "3.1.Недостиг на хладилен агент Недостатъчното количество хладилен агент води до липса на достатъчен обем течност в кондензатора. Поради това не се осигурява необходимото подохлаждане на входа на регулиращия вентил. Състоянието на входа на вентила се измества на дясно в двуфазната област. Намалява специфичната студопроизводителност на системата. Наличието на пáри на входа на вентила води до рязко редуциране на масовия дебит на хладилен агент през него,както и до възникване на неустойчивост в регулирането –хънтинг. Рязко се понижава температурата на изпарение. Като резултат, съществено се редуцира хладилната мощност, увеличава се работното време и енергопотреблението и съответно значително намалява ефективността на хладилната система." Лесно може да се намери от къде е взет цитата. Освен това се сещам и за реален пример на потребител от сеткома с климатик Панасоник, който се оплакваше от висока консумацията и в последствие монтажниците установиха именно липса на фреон. Допълниха го и нещата с енергопотреблението се оправиха.
 15. Какво точно му предлагате да пие една студена вода ли? Може да се обърне и към представителя на марката, ако не получи съдействие от монтажниците. Марки които си държат на името изпращат и техни екипи ако преценят, че оплакването е основателно. Ясно е, че ако фирмата е смотана ще е ходене по мъките. Ето един тракащ .......
 16. Ами тези неща дето ти казвах в предните постове. Да пуснат тестов режим и да замерят наляганията дали са в норма, докарва ли достатъчно топла струята. Покажи им нагледно като набримчиш и двата климатика на максимум да чуят разликата в шума. И както ти какзва колегата искай протокол. То днес е топло и ако пак я карат само по слух ефект никакъв от идването.
 17. Вакуумиране и защо се прави. За да работи по-шумно компресора (аз поне него чувам на записа) и да се товари повече машината една от причините е да е позагубил част от фреона. Установява се с манометри вързани към външното тяло от техниците. Прави ли са такова нещо като са идвали? Косвени признаци за липса на фреон са - повишена консумация, омазняване при някоя от сглобките (може да висиш само при външното тяло другите са скрити зад вътрешното), да изровиш сервизното меню за модела и при тестов режим на работа да замериш изходящата температура на вътрешното тяло и да я сравниш със стойностите посочени в сервизното. Или да сравниш температурите на струите на тихия и шумния климатик при максимално натоварване щом са еднакви. Друго не се сещам какво може да направиш сам.
 18. Щом имаш същия в друго помещение и той е по-тих значи има някакъв проблем, при положение, че другия е в помещение с по-големи загуби, но работи по-тихо. Инвестирай в един ватметър, ако си на щепсел - примерно. Ако консумацията е съизмерима, но шума е различен ще си 100% сигурен, че има проблем с машината или монтажа. Вакуумирана ли е по-шумната машина?
 19. Точно с вентилатор никога не бих си купил.
 20. На мен от записа ми се струва нормален шум от компресор, който е натоварен повечко. Това помещение да не е с големи загуби и затова да се товари машината и съответно да бучи повече? Ако някой от другите климатици е същия модел или подобен, задай максимална температура така, че да се развърти на макс и виж дали тогава шумът няма да наподобява този от видеото. Също ако имаш ватметър може да замериш консумацията. Това ще даде представа колко е натоварена машината. п.п Провери и дали е добре нивелирано тялото Някои тампони са с прекъснат болт, но дали тези са такива само може да гадаем. С колко метра тръбен път е тяло? Това също е проблем при по-малко от 2,5-3 метра. Редовно не се спазват препоръките на производителя за на минимален тръбен път.
 21. Не знам защо се засягаш? Предполагам си прочел грешно думата "кухини". Параметрите на машините не се свеждат единствено до BTU има си таблици от които човек може да придобие по реална представа за възможностите на машините. Или най-малко освен номиналната мощност да види и каква е максималната. Направи тези неща които ти казах и кажи какъв е резултат или пък недей и си търси правата.
 22. 1. На климатика нищо му няма - проблема е в монтажа. 2. Това което си показал на снимката на дистанционното не е режим отопление - избери слънце (това е режим автоматично да превключва между отопление охлаждане) 3. Оставил си вентилатора на най-ниска скорост, топлия въздух се дига нагоре, а датчика е във вътрешното тяло и отчита ,че е стигнал заданието (приложението ти е отчело 29градуса) компресора си е дал почивка (моментната консумация е 0,5kW). Настой си температурата 22-23градуса. Задай на вентилатора висока скорост F4 или F5 и вертикалните клапи на около 45градуса. Трябва да духа навътре в помещението и да не прави топъл джоб около него. Вентилатора не го оставяй на автоматичен защото логиката на ЛГ е доста сбъркана и ще зацикли. За да си сигурен че нямаш проблем от приложението може да си пуснеш диагностика. Има и още едно приложение за звукова диагностика, но за него няма да пиша сега. Пробвай тези неща на първо време ако не се получи желания ефект ще ти дам и други насоки но всичките останали варианти са и свързани с пари. Проблема е в монтажа, защото климатик който трябва да работи на отопление не се забива в такива кухини. Като цяло машината е със скромни възможности и не е баш за отопление. Аз имам 2 ЛГ-та, 9-ки. Това което е при баща ми и трябва да топли в сурови условия, къща без изолация е с външно тяло 40кг (то нека си се води 9-ка на мен това не ми пречи).
 23. То в заглавието пише и че иска съвет, но се оказа съвсем друго.
 24. Аз го има от началото на годината малко хванах от студовете. За сега съм доволен, мнения съм дал тук. Ако имаш още въпроси питай. п.п Моя е 9-ка, но хардуера е еднакъв. п.п2 повече подробности - "PDB_Résidentiel Mural Mono-Split R32"
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...