Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

теч от възвратния клапан на бойлера

Featured Replies

Купихме бойлер Аристон с монтаж .След монтажа започна теча.Обадихме се на техниците и те решиха ,че бойлера е дефектен. Смениха го с нов.Пак протече и така го оставиха.Някой да знае какъв е проблема? Явно не е в бойлера.

• Отговори 77
  • Прегледи 80,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Дефекта", ако е само капе по време на загряване, не е дефект това се води нормална функция, ако направо си тече, може по време на нормалната му дейност, в клапана може да е попаднала песъчинка, или п

• Почти на всички бойлери с малки изключения (тези на които производителя е монтирал обезвъздушител отгоре) в най-високата си част остава малко въздух. Този въздух се свива когато водата се загрява и се

• Старите бойлери имаха отделен паровъздушен и отделен невъзвратен клапан.Сегашните комбинирани са с десетки пъти по-ниско качество. Все пак, паровъздушния клапан при Т 70* е добре, или по-скоро до

Публикувани изображения

Ами явно възвратния клапан е за смяна! Особено ако се ползва стар! Или по някакви причини прегрява бойлера.

Други причини няма!

От клапана ли тече или от бойлера? Клапанът комплект с бойлера ли беше?

Измерете налягането във водопровода. Може по някаква причина ВиК да подават по-високо, макар и временно. Особемно ако живеете на ниско.

"Дефекта", ако е само капе по време на загряване, не е дефект това се води нормална функция, ако направо си тече, може по време на нормалната му дейност, в клапана може да е попаднала песъчинка, или парченце ръжда и  да не прилепва в уплътнението. Благодарете на доставчика си на вода за качеството. 

Пред всеки бойлер преди да се монтира се поставя следната арматура.1/. Спирателен кран ,1/ възвратен кран, който не позволява топлата вода да изтича при спиране на водата  в мрежата и 3/ предпазен клапан, който ако налягането в бойлера се повиши  повече от 7 атмосфери да изпусне и да не позволи бойлера да се пръсне ,Понякога при повишено налягане в мрежата от предпазния кран може да започне да капе, което в се счита за нормално.

преди 3 часа, Toni Kostova написа:

Купихме бойлер Аристон с монтаж .След монтажа започна теча.Обадихме се на техниците и те решиха ,че бойлера е дефектен. Смениха го с нов.Пак протече и така го оставиха.Някой да знае какъв е проблема? Явно не е в бойлера.

Откъде тече? От бойлера или от клапана.Ако е от клапана, защо е сменен бойлера? Звучи налудничево.И що за "техници" тогава са тия?

Щото предпазния клапан за повишено налягане може да е на самия бойлер. Примерно.

преди 12 минути, bigiadri написа:

възвратен кран, който не позволява топлата вода да изтича при спиране на водата  в мрежата и 3/ предпазен клапан, който ако налягането в бойлера се повиши  повече от 7 атмосфери да изпусне и да не позволи бойлера да се пръсне

Сега се слага един комбиниран паровъздушен-невъзвратен клапан.

преди 2 минути, Silvering написа:

Щото предпазния клапан за повишено налягане може да е на самия бойлер. Примерно.

Не може.Няма такива театри.

Ма честно ли няма? Тия европеици мн назаде явно.

преди 8 минути, Silvering написа:

Ма честно ли няма? Тия европеици мн назаде явно

Съвсем честно няма.А и какво да има, когато налягането е в тръбите.Къде да бъде този клапан на бойлера?

И моя клапан тече. Три клапана смених и все си капят. Сега съм му нанизал едно мъркуче, което отвежда водата в една 5л. кутия от сладолед. От там пият вода котките и веднъж в седмицата изливам кутията.

Стария бойлер нямаше такива течове от клапана. Мисля, че качество нямат или клапана на стария ми бойлер е бил задръстен с котлен камък.

преди 6 минути, nikolela написа:

Стария бойлер нямаше такива течове от клапана. Мисля, че качество нямат или клапана на стария ми бойлер е бил задръстен с котлен камък

Старите бойлери имаха отделен паровъздушен и отделен невъзвратен клапан.Сегашните комбинирани са с десетки пъти по-ниско качество.

Все пак, паровъздушния клапан при Т 70* е добре, или по-скоро допустимо да изпусне малко вода, за да не се вдига налягането.

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 38 минути, badr написа:

Старите бойлери имаха отделен паровъздушен и отделен невъзвратен клапан.Сегашните комбинирани са с десетки пъти по-ниско качество.

Все пак, паровъздушния клапан при Т 70* е добре, или по-скоро допустимо да изпусне малко вода, за да не се вдига налягането.

Не са с ниско качество, а така се правят. Целта е при най-малкия проблем да се изпусне налягането. Сегашните бойлери не са такива тучове като старите. Освен това вече се използват и меки връзки и маркучи, а не тръби. Нещата доста се промениха.

преди 2 часа, sliderum написа:

"Дефекта", ако е само капе по време на загряване, не е дефект това се води нормална функция, ако направо си тече, може по време на нормалната му дейност, в клапана може да е попаднала песъчинка, или парченце ръжда и  да не прилепва в уплътнението. Благодарете на доставчика си на вода за качеството. 

Ами не съм сигурен.Точно дефектен възвратен клапан е.В предния апартамент,а сега и в този сменям клапан.Не течеше,ами подлизваше.Вече няма проблем.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Не са с ниско качество, а така се правят

С ниско качество са.Не се поврежда паровъздушната, а невъзвратната част и връщат топла вода в мрежата, като по този начин увеличават и разхода на енергия.

преди 2 минути, badr написа:

С ниско качество са.Не се поврежда паровъздушната, а невъзвратната част и връщат топла вода в мрежата, като по този начин увеличават и разхода на енергия.

Ами сменяш го. Евтин е. Така се правят нещата.

преди 36 минути, bojoviki написа:

Ами не съм сигурен.Точно дефектен възвратен клапан е.В предния апартамент,а сега и в този сменям клапан.Не течеше,ами подлизваше.Вече няма проблем.

Колега, като ме четеш и цитираш, разбра ли какво съм написал?

преди 3 часа, sliderum написа:

Колега, като ме четеш и цитираш, разбра ли какво съм написал?

Ами ако съм те разбрал,казваш,че дефекта не бил дефект ако при загряване капе.За мен е дефект и съм го отстранявал като сменя възвратния клапан.Това е.

Нищо не е ясно за момента, не е споменато най-важното, клапанът ли тече или самия бойлер. Щом техниците са сменяли веднъж самия бойлер, определено е имало причина за това. От предпазния клапан е повече от нормално да тече. Даже ако се монтира в кухня или хол, се свързва маркуче към въпросния клапан за да отвежда водата където трябва, а не да тече по пода. Този клапан е най-вече защита за емайла, и не е хубаво да се заменя с такъв издържащ по-високо налягане. Водосъдържателя издържа най-често над 16 бара, тогава фланеца се деформира и изпуска налягането, но въпросния клапан сработва на 8, това е така за да не се появяват деформации по водосъдържателя. Особено ако водосъдържателят е емайлиран, най-малките разширения напукват емайла, получава се корозия и след време бойлерът протича и е за боклука. 

• Автор
преди 18 часа, barbuncela написа:

Ами явно възвратния клапан е за смяна! Особено ако се ползва стар! Или по някакви причини прегрява бойлера.

Други причини няма!

Всичко е ново

преди 1 час, Toni Kostova написа:

Всичко е ново

Нямам идея тогава! Възвратен клапан протича от прекомерно загряване на бойлера или ако е дефектен...Да не би случайно да е сложен на изхода на топлата вода, а не на входа на студената, където му е мястото?

Бойлерите се продават масово с монтиран възвратен клапан ,клапана ако прокапва е нормално .Ако клапана се подмени отпада гаранцията ,освен ако не е подменен от сервизен техник и не е описано в гаранционната карта.Има различни видове клапани ,моя оригинално беше пласмасов ,пълна глупост от страна на Елдом.В последствие разбрах ,че тази практика е забранена и вече слагат метални от цам .След като ми изтече гаранцията отидох при гаранционния сервиз и си купих от тях метален клапан и подмених пластмасовия .Както са ви казали по-горе  е нормално леко да прокапва ,отстрани на клапана има лостче за изпускане ,пробвайте да изпуснете малко вода може да има някоя песъчинка ,която пречи да се затвори напълно.

току-що, Иво Димов написа:

Има различни видове клапани ,моя оригинално беше пласмасов ,пълна глупост от страна на Елдом

същата работа е у дома, ама имам от старите предпазни клапани дето е монтиран на водопровода след възвратен клапан и съм доволен от това положение

Ами ако ти е изтекла гаранцията го махай ,нов струва 10 кинта ,проблема ,че тия пластмасовите са голяма хуйня ......развиват се само с чешмеджийски ключ .И като знаем повечето бойлери как са натикани на едно много удобно за работа място :) ...........С раздвижния ключ тая пласмаса кът се заобли .............няма махане.

преди 26 минути, Иво Димов написа:

Ами ако ти е изтекла гаранцията го махай ,нов струва 10 кинта ,проблема ,че тия пластмасовите са голяма хуйня ......развиват се само с чешмеджийски ключ .И като знаем повечето бойлери как са натикани на едно много удобно за работа място :) ...........С раздвижния ключ тая пласмаса кът се заобли .............няма махане.

Аристон вървят с месингови. Не са като българските боклуци, с пластмасови клапани. За свалянето, много лесно се свалят, били те счупени или заоблени, просто им трябва нагряване, или да се срежат с поялник. Не е нещо сложно, но си е излишна разправия. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.