Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

теч от възвратния клапан на бойлера

Featured Replies

на 10.05.2021 г. в 12:06, shalata написа:

Ок, благодаря! В този сервиз защо тогава описват, че не е нормално: http://greenherbs.eu/бойлера-капе-от-клапана/

Бойлера капе от клапана, причини и ремонт

Бойлера капе от клапана по следните причини:

• Загрява прекалено много и налягането се повишава над работното- така клапана тече или капе само при загряване на бойлера. Така клапана протича малко преди да изключи бойлера. Тук се касае за неправилна настройка на температурата или повреден терморегулатор.

• Повреден клапан – при този случай клапана си капе постоянно, а при загряване на бойлера клапана тече още повече

• Бойлера капе от клапана периодично – причината най-вероятно е промяна и увеличаване на налягането от водопровода на студената вода. Проблем с високо налягане в района, необходимо е да се извърши монтаж на редуцир вентил.

• Клапана на бойлера тече постоянно когато е включен бойлера – това са така наречените „менте бойлери“ Такива бойлери имат некачествен водосъдържател и неправилно изчислена мощност на нагревателя спрямо разположението на обема. При тези бойлери единственото решение е отводняване на теча към канализацията или подмяна на бойлера.

Като, чета обесненията защо, капе или тече вода от клапана, не,че ми се струва, а направо  го написали енженери с незавършено основно убразование. Може модераторите да го преместят,към раздел Бисери, заедно с някои от коментарите. Да плача ли, да се смея ли, като почнеш със сервиза за един клапан да сменят бойлер, обеснението за клапана,писанките на академиците,може да се използва за дисертация на стема Въсфратен клапън, КПД,раб. налягане на ВИК мрежата,темп.на водата, изчисляване на момента на изпускане на водата, и др.,изчисления,. Темата е сложна,но се смята за почти решена.

• 3 години по-късно...
  • Отговори 77
  • Прегледи 80,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Дефекта", ако е само капе по време на загряване, не е дефект това се води нормална функция, ако направо си тече, може по време на нормалната му дейност, в клапана може да е попаднала песъчинка, или п

• Почти на всички бойлери с малки изключения (тези на които производителя е монтирал обезвъздушител отгоре) в най-високата си част остава малко въздух. Този въздух се свива когато водата се загрява и се

• Старите бойлери имаха отделен паровъздушен и отделен невъзвратен клапан.Сегашните комбинирани са с десетки пъти по-ниско качество. Все пак, паровъздушния клапан при Т 70* е добре, или по-скоро до

Публикувани изображения

Здравейте,

Да изтупам малко прахта от темата.

Преди година закупих бойлер атлантик, мисля че тончният модел е Atlantic Vertigo Essential Smart 100, 80 литра, монтиран е хоризонтално. Знам, че е нормално при загряване на водата от възвратния клапан да прекапва, но при мен това прекапване е около 3-4 литра след източване на 60-70% от топлата вода. Знам, че е толкова, защото сложих маркуч, който да отвежда водата до сифона, но няколко пъти съм слагал маркуча да изтича в 8 литров леген, който след няколко часа е наполовина пълен. Веднъж гаранционно ми смениха клапана, но с новия нищо не се промени. Понеже на клапана не пише до колко бара е, реших да пробвам с друг модел клапан и избрах някакъв на 8 бара, made in italy, уж. С новия клапан сякаш тече по-малко, но там проблем се оказа, че явно е некачествен и също тече и от палчето за ръчно изпускане на налягането. Сега съм решил да пробвам пак, този път с такъв, който е без такова палче.

Въпреки всичко, не ми се струва нормално след източване на има-няма 2/3 от топлата вода да изтичат 2-3-4 литра вода от възвратния клапан. Вие как мислите?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.