Премини към съдържанието

bobivg

Потребител
 • Публикации

  258
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

87 Много добра репутация

Всичко за bobivg

 • Титла
  Почетен потребител

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. Ако ще се хвърляш на Gree по добре да е Fairy. Бората ако е с капилярна тръбичка, както пише на линка не бих я избрал. Model of Outdoor Unit - GWH12AAB-K6DNA3A/O (LC) Compressor Manufacturer/Trademark - ZHUHAI LANDA COMPRESSOR CO., LTD Compressor Model - QXF-B096zE190A Точно в Грии компресор на Дайкин е мисия невъзможна.
 2. Не бих го направил. Сега работи сайта ето темата.
 3. Каква е идеята на цялото упражнение? Като цяло идеята ти е лоша, защото имаш високотемпературен източник (камина), а за подовото трябва ниска температура - до 55градуса входяща вода в серпентините. Това е от здравословна гледна точка, както и да не прецакаш настилките. За камината пък е нужно през повечето време входящата вода в нея да е поне 50-60градуса заради катрани и образуване на киселини (нискотемпературна корозия). Принципно няма невъзможни неща, но трябва да си наясно защо го правиш и имаш ли нужда от това. Трябва да се сложи група за понижаване на температурата, но се усложняват много нещата. Мощността която можеш да постигнеш е 80W/m2 - без да застрашаваш здравето си, демек да не превишиш "максимална допустима повърхностна температура" обикновено се постига със стъпка 15см. Като цяло темата е доста обширна. Има доста дълга тема в форума направи си сам. Прочети поне част от нея за да си изясниш принципно нещата.
 4. Пробвах и не се получи. Създадох нова група за експеримента, като пробвах и с "USER" с "LISTENER" и въпреки това потребителя с такъв статус може да ме заглуши и да ме изхвърли от видео връзката, независимо че аз съм създал групата и зададените статуси. пп Учителите са избрали Скайп да ползват........ П.П нещо бъркам синтаксиса на командата. Проблема е в мен. Ще се пробвам да го изясня с едни познат по телефона и ако не успея ще пиша отново.
 5. Здравейте, в училището на сина ми са избрали да ползват Скайп за дистанционно обучение. Проблема е, че някой или някои ученици изхвърлят или заглушават постоянно останалите участници, както и самите учители. След много призиви да престанат, резултата е точно обратното. Въпроса ми е има ли начин, нещо като история или файл, в който да се види кой или кои са тези потребители?
 6. По-безсмислен коментар не можа да ли да напишеш. Мдааааа, дебилство в крайна форма Седларов......
 7. Младежо, от нищо не се срамувам. Щом държиш толкова април ще ти кача подробни сметки за общ разход по месеци и за миналата година когато се е топлило с ел. радиатор, разхода само за климатика по месеци за единия климатик. А до тогава ще те оставя да помислиш по консумацията на две машини от един производител. Двата климатика са 9-ки, компресорите са с еднакво обемно изместване за оборот. Запис климатик 1 (по скъпия и с по-добър хардуер) - къща без изолация, топли се само 1 помещение 18-20м2, PVC дограма. Запис климатик 2 (по-евтиния с по-лош хардуер от горния) - Апартамент в топлофицирана сграда с изолация и топлещи съседи. Дневна и коридор (вратата е винаги отворена) 34м2, PVC дограма. Записите са по време когато няма слънце и не са работили вътрешни консуматори отделящи значително количество топлина. Какъв извод ще направиш? Защо по хилавия климатик процентно харчи много по-малко? П.П. картинките с линк че не се вижда добре https://dox.abv.bg/download?id=4b95663a69# - Линк за сваляне https://dox.abv.bg/download?id=460b2461ef# - Линк за сваляне
 8. Общата месечната сметка за ток, какво точно показва? То дори само консумацията на климатика нищо не значи, защото помещенията са различни като конструкция, квадратура, съседи и в различни региони с различен климат. По-добре да пишем кой колко вода харчи (топла и студена), така поне ще изпъкнат нечистоплътните и кой си полива градината от чешмата.
 9. Може да си четеш докато главата не те заболи. Ако тази ти е малка има и по-стара тема с 372 страници.
 10. Като пълниш през разширителния съд правиш въздушни възглавници. Пълни се някъде в най-ниските тръбопроводи за да излиза свободно въздуха през разширителния съд и накрая последен той да се запълни с вода. Нищо не ти се разбира от писането. Как така хем пълниш от разширителя хем няма тръбата 5. Много неясно си обяснил нещата. "Имах обезвъздушител на подващата тръба но го махнах защото невиждам да работи" - по всяка вероятност си е работил точно както трябва. Защо си решил, че не работи? Какво очакваш да се случи ако работи и ако не работи? п.п. напиши точно какво си направил, защото ако си елиминирал разширителния съд или го изолираш по някакъв начин от система ще стане голяма беля.
 11. Е как така нямаш номер 5? Това е тръбата свързваща разширителния съд. От къде и как точно пълниш системата?
 12. За малко добре изолирано помещения (особено спалня) климатика става проблем икономията е почти никаква. Избиване на инвестицията невъзможна. Питащия не изяснил какво е помещението това което е супер важно.
 13. Не мисля да си губя времето в спорове. От уважение към труда ти ще кача една картинка не по темата!!!
 14. "3.1.Недостиг на хладилен агент Недостатъчното количество хладилен агент води до липса на достатъчен обем течност в кондензатора. Поради това не се осигурява необходимото подохлаждане на входа на регулиращия вентил. Състоянието на входа на вентила се измества на дясно в двуфазната област. Намалява специфичната студопроизводителност на системата. Наличието на пáри на входа на вентила води до рязко редуциране на масовия дебит на хладилен агент през него,както и до възникване на неустойчивост в регулирането –хънтинг. Рязко се понижава температурата на изпарение. Като резултат, съществено се редуцира хладилната мощност, увеличава се работното време и енергопотреблението и съответно значително намалява ефективността на хладилната система." Лесно може да се намери от къде е взет цитата. Освен това се сещам и за реален пример на потребител от сеткома с климатик Панасоник, който се оплакваше от висока консумацията и в последствие монтажниците установиха именно липса на фреон. Допълниха го и нещата с енергопотреблението се оправиха.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...