Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко ток харчи един климатик?

Препоръчан отговор

Казано технически по-грамотно Колко електроенергия употребява даден климатик?

Аз лично знаех, че е малко, но то се оказа едва ли не безплатно. Купих си електромер, включих го на 29 май в 14 часа. Вчера в 14 часа показваше изрзходвани 80 (осемдесет) киловатчаса. Май е по-малко от постоянно включения комп... ;)

Нека всеки да каже дали е правил измервания и какво е измерил?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 63
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Колкото му е записано в спецификацията.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много е относително - какви са марката и модела на климатика, дали е инверторен, къде и как е монтиран, какво е помещението, има ли изолации, какво изложение е, каква температура искаш да държи и много други неща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

да не отварям тема - какви са за предпочитане температурите на климатик лятото .Аз вчера пробвах на 21 обаче много бавно включва и изключва и харча ток.Днеска го сложих на 25 по добре е по бързо прави процедурите .Климатика е в офис .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лятото, като ми е топло, го пускам или ако е пуснат, намалявам температурата. Като ми стане студено я увеличавам или го спирам. Зимата по съшия начин, но съответно наобратно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, JKirilov написа:

Купих си електромер, включих го на 29 май в 14 часа. Вчера в 14 часа показваше изрзходвани 80 (осемдесет) киловатчаса. Май е по-малко от постоянно включения комп...

голем смех

за 24 часа 80 киловатчаса
олеле бошке, ами за 30 дена колко ще са?

:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, adersa написа:

да не отварям тема - какви са за предпочитане температурите на климатик лятото .Аз вчера пробвах на 21 обаче много бавно включва и изключва и харча ток.Днеска го сложих на 25 по добре е по бързо прави процедурите .Климатика е в офис .

Виж си спецификацията на климатика и тогава ще разбереш колко харчи. Без значение какво, как и защо. Ще имаш представа колко ориентировъчно ще ти гори като ток.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Емил Костов написа:

Колкото му е записано в спецификацията.

Не е вярно! :)

преди 2 минути, Raze написа:

Лятото, като ми е топло, го пускам или ако е пуснат, намалявам температурата. Като ми стане студено я увеличавам или го спирам. Зимата по съшия начин, но съответно наобратно.

Климатикът не се спира, освен при особени условия.

Намалете хейта и дайте измервания. Ако нямате - марш към магазина!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, дpъндю написа:

голем смех

Може би е искал да каже 8 киловата, но пак за 30 дена ще си отнесе една сума.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Raze написа:

това не харчи ли пак много ток с играенето на температурите ? аз зимата винаги го държа макс 24 градуса зависи , ако на вънка цял ден са минусови го дигам на 26 ама това е много рядко .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, JKirilov написа:

Не е вярно! :)

Кое не е вярно?! Аз не хейтя, а те карам да си направиш елементарна сметка. Не после да викаш че ЕСО са кожудери. Но вече свикнах. Има няколко души дето ме вземат за мезе във форума, но пък що да не ядат трибуквения после.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, JKirilov написа:

Мой си е, ще го ползвам както си искам. Да не е ставало климатик! Ако има проблеми - има гаранция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, JKirilov написа:

Спира се април , май и октомври . Поне аз така правя и съм забелязал и други го правят . Ако си северно изложение лятото не ти тряя климатик ще го спреш ли ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, adersa написа:

това не харчи ли пак много ток с играенето на температурите ? аз зимата винаги го държа макс 24 градуса зависи , ако на вънка цял ден са минусови го дигам на 26 ама това е много рядко .

Нямам идея, повече от 50-60 лв. на месец не мисля, че харчи, даже може и по-малко да е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз го пускам на обяд към 12 13 часа когато почва жегата . Утре пак ще го тествам на 25 да забележа на колко минути включва и изключва.

Raze даже това с играенето на температурите  намаля живота на климатика ама не съм сигурен 100 %

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямам идея, повече от 50-60 лв. на месец не мисля, че харчи, даже може и по-малко да е.

толкова са ако поддържаш 24 градуса и ходиш по потник в къщи  през зимата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лятото трудно ще докараш 50 лв. на месец, а зимата около 80 лв, при условие сегашните цени на тока, средно статистическа зима и не много зиморничева жена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В голяма, южна стая, с малко изолация на втория етаж в панелка - толкова излиза. Дори и зимата, но и видеокартата помагаше, като копаеше денонощно и компютъра работеше постоянно съответно. Общо около 160-180 вата средно, но пак е нещо. А и климатика не работеше нонстоп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В голяма, южна стая, с малко изолация на втория етаж в панелка - толкова излиза. Дори и зимата, но и видеокартата помагаше, като копаеше денонощно и компютъра работеше постоянно съответно. Общо около 160-180 вата средно, но пак е нещо. А и климатика не работеше нонстоп.

Няма как да гори 180 вата още повече, когато и не е пуснат постоянно, но както казах няма да споря. По фактурата ще си проличи. Който иска да купува климатици и да си смята.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Няма как да гори 180 вата още повече, когато и не е пуснат постоянно, но както казах няма да споря. По фактурата ще си проличи. Който иска да купува климатици и да си смята.

За компютъра става въпрос, климатика изобщо не съм го гледал :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, дpъндю написа:

голем смех

преди 38 минути, Емил Костов написа:

Може би е искал да каже 8 киловата, но пак за 30 дена ще си отнесе една сума.

След като не можете да преброите колко дни са от 29 май до вчера, по-добре напуснете форума с чест! :)

преди 38 минути, Емил Костов написа:

Кое не е вярно?! Аз не хейтя, а те карам да си направиш елементарна сметка. Не после да викаш че ЕСО са кожудери. Но вече свикнах. Има няколко души дето ме вземат за мезе във форума, но пък що да не ядат трибуквения после.

Не е вярно, защото в работен режим е около 4 пъти под дадения максимум, а в режим Stand by харчи 2 пъти и нещо повеч.

преди 39 минути, adersa написа:

Спира се април , май и октомври . Поне аз така правя и съм забелязал и други го правят . Ако си северно изложение лятото не ти тряя климатик ще го спреш ли ?

Ето най-сетне нещо вярно, но това са няколко дни сумарно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, JKirilov написа:

След като не можете да преброите колко дни са от 29 май до вчера, по-добре напуснете форума с чест! :)

Не мога да ви разбера вече и старите "кадри" дето се казва. Искате отговор на въпрос или просто се лигавите във форума. Явно е второто. Написал съм коментар, ако искаш го прочети и провери, ако искаш недей. А единственият, който може да ме накара да напусна форума е Калин Карабойчев. Може да го направи с 2 кликания на мишката. 14 години съм в тоя форум по може желание и повярвай (нищо лично към теб разбира се), че ще си го прехвърля от единия крачол в другия от твоя коментар.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тогава защо пишеш глупости? Айде да кажем на кифтето толкоз му е акъла...

Смятам, че около 16 лева за един топъл месец е добре, нататък ако някой някога измери нещо, ще е добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...