Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко ток харчи един климатик?

Препоръчан отговор

• Отговори 63
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

на 21.07.2022 г. в 20:52, JKirilov написа:

Както изяснихме, охлаждам (и отоплявам) 60 квадрата с моята 9-ка.

Успяваш ли да стоплиш тези 60 квадрата с деветка?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Климатик Хайер 12-ка от Технополис. Взет лятото на 2021 г. От 10.12.2022 до 10.01.2023 г. изхарчени 398 kWh, измерени с това:

https://www.elbulgaria.com/bg/pr/електрооборудване/измервателни-уреди/74905-електромер-бял-emos-16a-3680w-p5821

Отоплявам 40 кв.м. /93 куб.м./. Първи етаж от къща без изолация с ПВЦ дограма, южно изложение. Преходни помещения. През деня го слагам на 25 градуса, а през нощта на 22. Сами си направете сметката. Миналата зима през януари в най-големия студ консумацията беше 600 kWh.

Цената на тока я смятам по следния начин. Сумата от фактурата с ДДС я деля на изразходваните киловати /дневна и нощна енергия/ и получавам приблизително по 0.23 лв./kWh. При тези сметки излиза 92 лева сега и 138 в най-големия студ.

Преди това използвах дърва, като на месец отиваха 2 палета /около 1.6 куб.м./. Както и да го смятам с климатика е значително по-евтино.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, JKirilov написа:

Да, колко пъти да казвам?

В момента при 0 градуса навън в хола е 23.8, а в далечната спалня е 20 градуса.

Ще стоплиш 60м2 с 9-ка като цъфне налъма.Добре ,че апартамента ти е топъл и около теб има живеещи.Ела стопли в къщи както съм аз 2 стаи,кухня и коридор 45м2. с 9-ка.Никой от никъде не ме топли.Имам изолация и хубава дограма,но не те ли топлят отнякъде няма как да се стоплиш без пари направо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, JKirilov написа:

Явно нищо нямаш, ако имаш изолация - как ще те стоплят отвън? :)

Става въпрос за комшии да имаш.Не като мен етаж от къща .В момента топля както писах 45м2 с една 12-ка и върти по 15киловата за 24ч.,другите две стаи около 28м2 съм с подов 12-ка. От 15.11.22 до 15.12.22 единият навъртя 250киловата,а другият 200.Грубо 100лв за двата климатика,това са 4 стаи кухня и коридор.Никой не ме топли отникъде,нат мен е покрива,от долу под мен топлят само 2 стаи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 26.01.2023 г. в 0:05, andreygg написа:

Цената на тока я смятам по следния начин. Сумата от фактурата с ДДС я деля на изразходваните киловати /дневна и нощна енергия/ и получавам приблизително по 0.23 лв./kWh.

Защо не си вкараш двете тарифи.

tariff.thumb.jpg.faa23c0727be28e254df2cb1466a407a.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, bobivg написа:

Пробвал съм го. Не ми се занимава. Благодаря все пак. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

един въпрос за климатиците : климатик Самсунг :  SH09ZW8 от по старите модели е  ,  при вкючване на отопление  не се задейства веднага а по някога след 5 мин. , понякога не тръгва . Казаха че  при  минус 5 градуса външна температура  не се препоръчва да се включва на отопление , такъв бил   моделът .Знае ли някой  нещо  по въпроса .Благодаря . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, нормално е. Освен всичко климатика е класически, не е инверторен и наистина не трябва да се ползва под -5 градуса. Дори и да се пробваш, ще се мъчи много и няма да топли нищо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...