Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за избор на рутер - TP-Link?

Featured Replies

Пробва ли с Auto настройката на избор на честота, режима на работа 802.11ac/n mixed и ширина на лентата 80MHz

• Автор
преди 22 минути, DarkEdge написа:

Пробва ли с Auto настройката на избор на честота, режима на работа 802.11ac/n mixed и ширина на лентата 80MHz

Ще тествам тази конфигурация няколко дни да видя как ще се държи...

• Автор
преди 22 часа, DarkEdge написа:

Няма промяна, пак увисва рутера и нета. Пинга върви, но варира от 3 до 300, като се опитвам да се логна в рутера не се случва нищо... Нета едва се точи...

Оставил съм ширината на лентата 80 МХц, смених канала на 40, и промених излъчваната мощност на средна. Ще тествам това, и вече незнам какво да правя... Може в близост да има нещо което зашумява ефира или незнам и аз какво...

Разгледай 5GHz обхвата с Acrilyc Wifi Free или с Wifi Analyzer или на Андроид с Wifi Analyzer.
Пробвай и с разместване на позицията и ориентацията на рутъра и антените му.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
на ‎22‎.‎8‎.‎2018‎ г. в 10:35, DarkEdge написа:

Разгледай 5GHz обхвата с Acrilyc Wifi Free или с Wifi Analyzer или на Андроид с Wifi Analyzer.
Пробвай и с разместване на позицията и ориентацията на рутъра и антените му.

Благодарение на съветите и напътствията на @DarkEdge и след няколко дни тестване, местене на кабели, рутери и антени стигнах до заветният извод и решение на проблема :) Оказа се, че проблема не бил в рутера, а в airport картата на моя MacBook Pro. Вероятно картата се е прецакала в 5ГХц формат и по този начин тормози рутера и ефира. За щастие у дома имам още един MacBook Air, пуснах ги да правят едни и същи неща - ping, speedtest едновременно и на другия комп всичко беше супер за разлика от моя :( Явно преди проблема не е бил в стария TP-LINK C2 (v1) и сега ще ми стои като резервен... Сега оглеждам за USB dongle AC1200 който да тествам на моя MacBook и ако проблема наистина е в него ще се реши с външна периферия.

Харесал съм си едно "китайче" AC1200 в АлиЕкспес за $9, да видим поне дали ще е читаво, че дори и да се скапе за тези пари няма да ме е яд. Пък смяната на airport картата в сервиз ще ми излезе по-солена... Надявам се скоро да имам положителни новини по темата ;)

преди 1 час, AnotherBoy написа:

стария TP-LINK C2 (v1) и сега ще ми стои като резервен

Можеш да си го пуснеш като разширител и да имаш по-качествена безжична свързаност в целия имот/апартамент/къща.

преди 1 час, AnotherBoy написа:

Харесал съм си едно "китайче" AC1200 в АлиЕкспес за $9

Покажи

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 10 минути, DarkEdge написа:

Можеш да си го пуснеш като разширител и да имаш по-качествена безжична свързаност в целия имот/апартамент/къща.

Аз вече имам такъв - Mi Wi-Fi Repeater 2

преди 12 минути, DarkEdge написа:

Покажи

Това: Kebidu AC1200

Като цяло търся бюджетно решение, нещо до 30-на лв.

• Автор
преди 4 минути, DarkEdge написа:

Още едно предложение, но с допълнителна антена.

Изглежда обещаващо, но се опитвам да избягам от антените и изобщо всякакви такива прекалено стърчащи неща, смятам че само ще ми пречат. Аз и не търся голям обхват, искам стабилна и надеждна връзка, и за това гледам да е AC. Иначе на 2,4ГХц си работи добре и ако търся обхват, то там ще е ОК :)

преди 6 минути, AnotherBoy написа:

Иначе на 2,4ГХц си работи добре

От този обхват обикновено се бяга в по-заселени с радио излъчвания райони

• Автор

Да така е, аз за това съм се насочил към 5 ГХц, само уредите които не го поддържат у дома ще си останат на 2,4ГХц.

Привет, най добрата практика в тази ситуация е, суич след алкатела, 100 мегабитов 8 протов тепелинк, за него закачаш iptv приемниците.

За рутер си купуваш Микротик рутер боард хап за около 40 лв.

Така всичко ще е ток и жица.

Не знам защо се наказвате с орязани тплинк истории.

А не си взимате рутери с операционни системи с по богати възможности.

• Автор
преди 15 часа, Tanner Foost Foust написа:

Привет, най добрата практика в тази ситуация е, суич след алкатела, 100 мегабитов 8 протов тепелинк, за него закачаш iptv приемниците.

За рутер си купуваш Микротик рутер боард хап за около 40 лв.

Така всичко ще е ток и жица.

Не знам защо се наказвате с орязани тплинк истории.

А не си взимате рутери с операционни системи с по богати възможности.

Звучи чудесно, но от тук произлизат и куп трудности - за хора които не са запознати в детайли да конфигурират цялата тази схема и тя да работи добре. Питаш защо хората не си вземат рутери с операционни системи - колко потребители според теб са чували за OpenWRT или DD-WRT, пък камо ли да знаят как да ги инсталират, а какво остава да ги конфигурират?!

Аз дори като средна степен на разбиране потребител който прави разлика от DHCP и DNS се затруднявам на моменти, а какво ли остава за "Иван" за който интернета е просто като тока - цъка копче и тръгва. За това ентусиастите работят на Linux където имат свободата да правят куп неща, а ламерите цъкат на Windows 10 във ФБ и се мъчат с евтини рутери на TP-Link :D

преди 2 минути, AnotherBoy написа:

ламерите цъкат на Windows 10

Даа, инженерите, които работят с продукти за CAD-CAM-CAE; финансистите, работещи под Windows  и те са ламери, да?

• Автор
преди 1 минута, DarkEdge написа:

Даа, инженерите, които работят с продукти за CAD-CAM-CAE; финансистите, работещи под Windows  и те са ламери, да?

Беше по-скоро шега и нищо лично, имаше се предвид програмисти vs. стандартни потребители. За всяка ОС си има потребители и фенове ;) 

Вярно е че гореспоменатите от мен групи обикновено работят зад сървъри, а не зад рутъри и други хора се грижат за свързаността им.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.