Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на RAM

Featured Replies

Здравейте всички.Първо искам да благодаря на всички които ми помогнаха със съвет за ъпгрейд на дъно и процесор.Известно време ме нямаше зад компа и не можах да Ви благодаря по-рано.Вече съм с дъно ASRock K8 Upgrade и процесор Sempron 2800+/BOX/64 bit.Засега съм доста доволен , мерси още един път.

Но сега имам друг въпрос-ще сменям и RAM-a и не мога да се ориентирам в джунглата от памети.В момента съм с 2х256 DDR400 V-DATA, ще мина на 2х512 DDR400,нищо че дъното не е двуканално,това не е от значение.Но не мога да се ориентирам за марката-А-ДАТА ли,Кингстън ли,Супер т ли,не знам.Затова Ви моля за съвет.Няма да клоквам машината,използвам компа само за офис приложения и програми,както и за музика.Ако това има значение- харда ми вече е Seagate 200GB/SATA II/7200/8 MB ( надявам се че поне на хард съм улучил).Парите не са проблем,искам да е нещо оптимално като цена , качество и работа.

Предварително Ви благодаря.

Здравейте всички.Първо искам да благодаря на всички които ми помогнаха със съвет за ъпгрейд на дъно и процесор.Известно време ме нямаше зад компа и не можах да Ви благодаря по-рано.Вече съм с дъно ASRock K8 Upgrade и процесор Sempron 2800+/BOX/64 bit.Засега съм доста доволен , мерси още един път.

Но сега имам друг въпрос-ще сменям и RAM-a и не мога да се ориентирам в джунглата от памети.В момента съм с 2х256 DDR400 V-DATA, ще мина на 2х512 DDR400,нищо че дъното не е двуканално,това не е от значение.Но не мога да се ориентирам за марката-А-ДАТА ли,Кингстън ли,Супер т ли,не знам.Затова Ви моля за съвет.Няма да клоквам машината,използвам компа само за офис приложения и програми,както и за музика.Ако това има значение- харда ми вече е Seagate 200GB/SATA II/7200/8 MB ( надявам се че поне на хард съм улучил).Парите не са проблем,искам да е нещо оптимално като цена , качество и работа.

Предварително Ви благодаря.

Corsair , OCZ , Kingston .....от всички които познавам никой не е казал и една лоша дума за тези трите вида cool.gif

Corsair , OCZ , Kingston .....от всички които познавам никой не е казал и една лоша дума за тези трите вида cool.gif

Подкрепям напълно казаното.

Ето няколко варянта:

OCZ D400 1G Kit, 2x512MB, OCZ4001024V25DC-K $99.20 $90.10

OCZ D400-Titanium 1G Kit, OCZ4001024ELDCTE-K, EL $141.60 $128.80(тук вече работата е сериозна :clap: )

Corsair DDR-400 1G Dual Ch., 2x512MB, Corsair $101.20 $92.00

Corsair DDR-400 1G Dual Ch., 2x512MB, Corsair XMS $113.30 $103.00

Цените са от RESET reset

Подкрепям напълно казаното.

Ето няколко варянта:

OCZ D400 1G Kit, 2x512MB, OCZ4001024V25DC-K $99.20 $90.10

OCZ D400-Titanium 1G Kit, OCZ4001024ELDCTE-K, EL $141.60 $128.80(тук вече работата е сериозна ;) )

Corsair DDR-400 1G Dual Ch., 2x512MB, Corsair $101.20 $92.00

Corsair DDR-400 1G Dual Ch., 2x512MB, Corsair XMS $113.30 $103.00

Цените са от RESET reset

Само не ми е ясно,за какво му е KIT( 2х 512 Мб) :clap:

Само не ми е ясно,за какво му е KIT( 2х 512 Мб) :nono:

Подкрепям kokomil. Про положение, че има само два слота за рам е по-добре да си вземе 1Гб пръчка и да има възможнст след една година да добави още. Или след една година ще хвърли двете си пръчки по 512 и ще си купи нови две по Гб? А и като цена е идентично.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Ще му свърши работа и 1GB DDR400 A-DATA,която е не по-лоша от останалите.Пък и е по-евтина :nono:

По-добре пазарувай от most./Лично мнение/

MOST PRICELIST LAST

• Автор

Благодаря ви за съветите. :down::););)

И аз мислех да си взема направо една пръчка 1 GB,но в две фирми ми казаха че било по-добре като са две по 512.иначе съм съгласен с вас че може след известно време да добавя още една пръчка от 1 GB.

А в момента не мога да си позволя две по 1 GB.

kokomil - тази памет SUPER T CL2 добра ли е,как се справя като работа.Извини ме за лаишкия въпрос но не съм я чувал и затова питам.А тази OCZ?

А и ще повлияе ли на работата на компа ако е само една плочка от 1 GB , а не 2x512?

2 x 512MB DDR II 800 SUPER T CL4 103.00 или 1GB DDR II 800 SUPER T CL4 172.00

Не зная как на Sockel 754 ще сложи DDR 2?

Аз съм с две от тези тояжки на SUPER T 2x512 MB на 400, не е KIT, а са си отделно. Добре се държат на моето дъно ASUS K8N4-E, забележки нямам! cool.gif

За с.754 е по-добре да е 1х1GB отколкото 2х512МВ - и без това е едноканална конфигурацията, а по фирмите или говорят глупости или не знаят за каква конфигурация става въпрос :baby: . Търси 1GB памети, без значение от производителя с чипове Samsung TCCC или вземай SuperT CL2.

Благодаря ви за съветите. :):huh::P:wors:

И аз мислех да си взема направо една пръчка 1 GB,но в две фирми ми казаха че било по-добре като са две по 512.иначе съм съгласен с вас че може след известно време да добавя още една пръчка от 1 GB.

А в момента не мога да си позволя две по 1 GB.

kokomil - тази памет SUPER T CL2 добра ли е,как се справя като работа.Извини ме за лаишкия въпрос но не съм я чувал и затова питам.А тази OCZ?

А и ще повлияе ли на работата на компа ако е само една плочка от 1 GB , а не 2x512?

Lyudmil е отговорил на въпроса ти.SUPER T CL2 е много добро бюджетно решение,пък и не само бюджетно,изобщо паметта си е супер.OCZ по принцип е по-добра като памет по принцип,но и по-скъпа и не виждам смисъл да даваш повече пари ,след като ефекта и крайният резултат няма да се различават cool.gif

• Автор

Да,благодаря ви много cool.gif .Мисля да си взема 1 GB SUPER T CL2. Макар че на едно място ми препоръчаха Kingston ,но все пак мисля че една SUPER T или Samsung също е добре.

Имам още един въпрос - ако след време взема още една 1 GB , същата като тази ,дали ще работят двете добре,все пак ще са от различни партиди?

Ако вземеш рам със същите тайминги няма да има със сигурност проблем.

Имам още един въпрос - ако след време взема още една 1 GB , същата като тази ,дали ще работят двете добре,все пак ще са от различни партиди?
Ще работят, и още как cool.gif Никакви грижи

Макар че на едно място ми препоръчаха Kingston

В момента Kingston не е нещо,което си заслужава(не говоря за HYPERX CL 2 ).

• Автор
Ще работят, и още как cool.gif Никакви грижи

В момента Kingston не е нещо,което си заслужава(не говоря за HYPERX CL 2 ).

О'К' , благодаря ти много за съветите cool.gif , както и благодаря на всички останали за съвета им.Определено вече ме поорентирахте какво да взема.Тия дни смятам да си купя новата памет и ще пиша как е. Определено мисля да е SUPER T или SAMSUNG в зависимост как са като цена, но мисля че ще е първата.

• Автор

Все още не съм не съм сменил паметта , е , чакам заплатка все пак. Но между другото какво мислите за RAM-a BUFALO , един познат си е купил от тази марка и много ми я хвали. cool.gif

Все още не съм не съм сменил паметта , е , чакам заплатка все пак. Но между другото какво мислите за RAM-a BUFALO , един познат си е купил от тази марка и много ми я хвали. cool.gif

BUFFALO правят чудесни памети - особено Firestix серията, но не знам дали изобщо се внасят в България.

• Автор
BUFFALO правят чудесни памети - особено Firestix серията, но не знам дали изобщо се внасят в България.

Ами има ги . Тука има една две фирми, които предлагат BUFFALO , много я хвалят и аз малко се колебая спрямо нея и SUPER T. На мен ми трябва стабилна РАМ , която да върши работа. С клок не се занимавам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.