Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Масивни случайни фрийзове, нищо в евентите

Featured Replies

Стартирай cmd  с админски права и постави:

Цитат

net stop vss
net stop swprv
regsvr32 ole32.dll
regsvr32 oleaut32.dll
regsvr32 /i eventcls.dll
regsvr32 vss_ps.dll
vssvc /register
regsvr32 /i swprv.dll
regsvr32 es.dll
regsvr32 stdprov.dll
regsvr32 vssui.dll
regsvr32 msxml.dll
regsvr32 msxml3.dll

regsvr32 msxml4.dll
reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\EventSystem\{26c409cc-ae86-11d1-b616-00805fc79216}\EventClasses\{FAF53CC4-BD73-4E36-83F1-2B23F46E513E}-{00000000-0000-0000-0000-000000000000}-{00000000-0000-0000-0000-000000000000}" /f /v "OwnerSID" /t REG_SZ /d "S-1-5-18"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\EventSystem\{26c409cc-ae86-11d1-b616-00805fc79216}\EventClasses\{FAF53CC4-BD73-4E36-83F1-2B23F46E513E}-{00000000-0000-0000-0000-000000000000}-{00000000-0000-0000-0000-000000000000}" /f /v "TypeLib" /t REG_EXPAND_SZ /d "%%systemroot%%\system32\EVENTCLS.DLL"

включително последния празен ред
Рестартирай

• Отговори 52
  • Прегледи 3,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 7 минути, DarkEdge написа:

regsvr32 es.dll

преди 7 минути, DarkEdge написа:

regsvr32 vssui.dll

тези 2 фейлнаха

току-що, Ivailo Bachochev написа:

тези 2 фейлнаха

П.С. много повече фейлнаха, ще рестартирам сега и ще видя евентите

Ресартирай и виж Volume shadow service  дали е Automatic и дали е стартирана.
Всъщнос с твърд диск ли е системата или със ssd?
Не е зле да се нмаправи и една проверка на системние файлове да не би вследствие на ремонтие на файловата система да има повредени системни файлове:
в админска cmd изпълни
sfc /scannow

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Volume Shadow Copy е на manual - stopped  в момента

Сега ще направя сканирането

Със твърд диск съм, не със SSD

Услугата трябва да е Automatic
А има ли промяна в поведението на системата?

• Автор

След като направя chkdsk сканиране при старт ъп, работи добре за ден може би, но след това отново се появавят фрийзовете, като правех нещата които ми каза в началото все още имах фрийзове, но след chkdsk до сега нямам

В евентите не виждам нищо трвожно след последните промени, няма грешки относно shadow copy

Забелязах един евент който може би е положителен :

Performance counters for the WmiApRpl (WmiApRpl) service were removed successfully. The Record Data contains the new values of the system Last Counter and Last Help registry entries.

за момента е това, което наблюдавам

преди 3 минути, Ivailo Bachochev написа:

фрийзовете

Какви са тия фризове? Не си говорим за строителство!

• Автор

sfc log.txt

ето лога от sfc сканирането 

току-що, DarkEdge написа:

Какви са тия фризове? Не си говорим за строителство!

забиването на компютъра, което се опитвам да отстраня

Приготви си Windows 7 setup disk - DVD/USB. Постави DVD диска или свържи USB флашка/диск.
Изтегли SFCFix.exe и запази на десктопа. Стартирай с админски права. Съгласи се (y) инструментът да се свърже с интернет. Следвай насоките на инструмента.
Като завърши работа, ако е успешно стартирай в админска cmd
sfc /scannow

преди 51 минути, Ivailo Bachochev написа:

sfc log.txt

ето лога от sfc сканирането 

забиването на компютъра, което се опитвам да отстраня

А, имало си български изказ... :) 

• Автор
преди 15 минути, DarkEdge написа:

Приготви си Windows 7 setup disk - DVD/USB. Постави DVD диска или свържи USB флашка/диск.
Изтегли SFCFix.exe и запази на десктопа. Стартирай с админски права. Съгласи се (y) инструментът да се свърже с интернет. Следвай насоките на инструмента.
Като завърши работа, ако е успешно стартирай в админска cmd
sfc /scannow

А, имало си български изказ... :) 

ок ще го направя, ще пиша после като съм готов.

Най вероятно ти ще отговориш утре :) имам предвид по късно днес :Д 

Може и контролерът да е, понеже още в началото каза, че лампата за диска свети постоянно, а и такова влачене/замръзване често се получава като тръгне да дава фира диска. Бутни от live операционна система и лесно ще идентифицираш дали има проблем с твърдия диск, за да си спасяваш информацията. И един пълен шот от смарта с кристалдиск. Напиши какви са частите, досега се диагностицира на сляпо...

• Автор

Processor

AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor

Video Card

Radeon(TM) RX 460 Graphics

RAM

16 GB

Operating System

Microsoft Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit

не виждам смарт в кристалдиск ....

П.С. 

Не искам да буутвам от live, знам че има проблем със нещо във компютъра искам да разбера кое нещо е, а и ако на live няма проблеми това да не означава че 100% е харда ??? харда е на 3 месеца - Хард диск 1TB Seagate Barracuda ST1000DM010, 7200 оборота/минута, 64 MB, SATA 3

Направи ли сканиране с Macrorit Scanner portable?

И стига с тия фризове - има си бълг.дума - замръзване.

преди 3 часа, Ivailo Bachochev написа:

не виждам смарт в кристалдиск ...

Това е основният изглед на програмата....

Не искам да буутвам от live, знам че има проблем със нещо във компютъра искам да разбера кое нещо е, а и ако на live няма проблеми това да не означава че 100% е харда ???

Ми ако под live OS няма проблеми, доста вероятно да е нещо софтуерно или дискът. Но нали сам каза, че му свети лампата постояно ??? Като ще се караш, оправяй се сам.

харда е на 3 месеца - Хард диск 1TB Seagate Barracuda ST1000DM010, 7200 оборота/минута, 64 MB, SATA 3

То и чисто нови дискове не е изключено да идват с проблеми, пък точно Seagate колко са надеждни... майка плаче е ситуацията.

• Автор
преди 10 часа, DarkEdge написа:

Направи ли сканиране с Macrorit Scanner portable?

И стига с тия фризове - има си бълг.дума - замръзване.

да направих, постнах лога някъде назад в темата

на 19.08.2018 г. в 17:14, Ivailo Bachochev написа:

scan_log.txt

ето лога от Macrorit

• Автор
току-що, DarkEdge написа:

Логът на Marorit Scanner е чист.
Има ли още замръзвания?

Да, 2 замръзвания през последния час.

Отново нищо във евентите, мишката мога да я движа но нищо повече.

Стоя във играта World of Warcraft преди да замръзне, и след като премине ме изхвърля от играта, макар че замръзването трае минута.

Също така се съмнявам във захранването, може би не подава достатъчно ток на видеокартата или нещо такова, може ли да проверим захранването чрез програма ?

Също от преди да започнат замръзванията понякога от кутията на компютъра се чува звук като (тц тц тц тц тц), мисля че захранването иска почистване но като духна във перката не излиза прах, няма от кого да взема друго захранване да пробвам, някакви идеи ?

П.С. забелязвам звука повече като играя нещо, но като компютъра е в почивка рядко го чувам

До тук не споменал изобщо нищо за хардуера. И , на акова прилича - на проблем със захранване.

• Автор
на 18.08.2018 г. в 23:20, Ivailo Bachochev написа:

Мисля че проблема е или в харда или захранването, но как да разбера ?

Да, извинявам се че не споменах за това по рано, споменах само в откриването на темата, но просто съм натоварен с работа и след това просто търся решение на проблема с компютъра ми.

Значи просто ще си потърся захранване от някой за тест и впоследствие ново.

Благодаря за помоща и се извинявам за не изчерпателната информация

Как реши, че е в захранването, само ти си знаеш. То не е и ясно какво е захранването. Не искаш да бутнеш една live OS, ама захранване ще търсиш и ще разкачаш и закачаш всичко наново и то по предположение. Тоя звук ‘цък, цък’ да не е от твърдия диск... От захранването може да трака перката или да има свистене, но и по слух на отворена кутия може да се идентифицира кой компонент издава звука... За пореден път казвам, че е напълно възможно да е твърдият диск - това, че е нов, не значи нищо, дори напротив, като гледам най-вероятно е последната сменяна част преди да почнат проблемите.

• Автор

Захранването е 550W измислена марка за 50 лева съм го взимал преди година може би, звука не идва от харда защото той е отпред в кутията и звука не идва от там, а идва отзад където е захранването, също така да последната сменяна част е ,предишния хард издаде багажа - при него се чуваше свирене като забиваше компютъра, което се оказа самото върнете в диска, което било повредено

сега ще лягам да спя, утре ако имам време ще отворя кутията да поразгледам вътре и ще дам повече информация ако имам такава :)

• Автор

"цъкането" или звука който се чува определено е от захранването, след като събудих компютъра се чуваше шума и компютъра забиваше постоянно, като го рестартирах шума спря и няма забиване.

Сега ще сваля захранването и ще сложа друго да го тествам един ден, утре вечер ще стане ясно дали е от това

• Автор

еми сега съм с тестовото захранване, натоварвам компютъра колкото е възможно, няма никакъв звук нито забиване.

Мисля направо да поръчам ново захранване, моето така или иначе беше на 3 години поне.

Кажете марка или просто ми посочете добро такова 600W минимум.

Благодаря !

Be quiet Pure Power 10 400W - намира се около 100лв., като има и полумодулна модификация за 20лв отгоре. Качествено и тихо, dc dc с 2 6+2пин връзки за видеокарта и rifle вентилатор. Следващата стъпка е BitFenix Formula Gold 450W, което също е чудесен избор с 5 години гаранция. За този хардуер дори 400W са много, когато става въпрос за добро захранване, тъй че принципно и по-евтино може да минеш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.