Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с USB BOOT при HP Pavilion ProtectSmart

Featured Replies

преди 21 минути, street racer написа:

Не се реплейсва install.wim, a boot.wim файла

хм, този файл, мисля, че се разархивира впоследствие и не знам дали ще стане така...ъ-ъ-ъ...ама, щом казваш че може...

• Отговори 55
  • Прегледи 3,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Момчета с двд го направих, боотващия файл го направих с Windows usb/dvd boot tool предпочита usb но за съжаление... Благодаря на Костов че каза за CD/DVD

• Автор

обаче сега имам много голям проблем... Драйвърите за usB не работят нито мога да ги инсталирам нито мога да се свържа към интернет да изтегля драйвъри, защото и за интернета нещо не стават...

Защо се мъчиш с windows 7 изобщо не е ясно. Инсталирай си windows 10 и не се занимавай с глупости. Каква грешка ти дава за драйверите и имаш ли ги изтеглени? Ако не защо не си ги изтегли предварително?

• Автор

findfile failed ми дава като грешка, защото лаптопът е слаб за 10.

Я пак? Как реши, че е слаб за windows 10, като Windows 10 може да се инсталира на пентиум 4 процесор с 1 GB RAM, който е над 10 годишен? Или имаш проблеми с хардуера, или идея си нямаш какво правиш. Най-добре го закарай в някой сервиз да ти го направят както трябва.

• Автор

значи само windows 10 е решението така ли няма начин да му подкарам някакви базови драйвъри?

Ами питах те какви драйвери си теглил и от къде? Още не си дал и пълния модел на лаптопа. Варианти има много, но нямаш умения. За тази цел има сервизи, където срещу определена сума ще ти свършат работата. Не всеки може да инсталира ОС, ако беше така нямаше да я извършват тази услуга в сервизите за компютри.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Ами питах те какви драйвери си теглил и от къде? Още не си дал и пълния модел на лаптопа. Варианти има много, но нямаш умения. За тази цел има сервизи, където срещу определена сума ще ти свършат работата. Не всеки може да инсталира ОС, ако беше така нямаше да я извършват тази услуга в сервизите за компютри.

Аз не искам да им крада занаята...HP Pavilion 15 Notebook PC

А аз ти казвам, че нямаш нужните умения, не става въпрос за крадене на занаят, а и не искаш да се научиш. Дори параметрите на лаптопа не си знаеш. Хайде намери ми твоя Pavilion 15:

https://store.hp.com/us/en/mdp/pavilion-15-344522--1#!&tab=vao

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

А аз ти казвам, че нямаш нужните умения, не става въпрос за крадене на занаят, а и не искаш да се научиш. Дори параметрите на лаптопа не си знаеш. Хайде намери ми твоя Pavilion 15:

https://store.hp.com/us/en/mdp/pavilion-15-344522--1#!&tab=vao

HP Pavilion 15-r013ca

• Автор

Благодаря, а някакви идеи как да ги прехвърля като не ми работят usb-тата на хп-то?

https://support.hp.com/bg-en/document/c04291457

2 Universal Serial Bus (USB) 2.0

Тези, които са USB 2.0 и те ли не работят? DVD устройството нали работи? Запиши на диск нужните драйвери.

• Автор

те са 3 порта на 2.0 не работят като пробвам от диспечер на задачите да добавя generic пак не ги намира драйвърите

преди 1 час, D101149 написа:

те са 3 порта на 2.0 не работят като пробвам от диспечер на задачите да добавя generic пак не ги намира драйвърите

На този лаптоп му сложи 8.1 лек и доста по добър от 7 и най важното лесен за инсталиране като 10.

преди 8 часа, street racer написа:

Не се реплейсва install.wim, a boot.wim файла

И тогава от къде ще се вземе поддръжката на USB 3.0? И като си остане install.wim, нали от там ще се инсталира Windows 10, а не Windows 7.
Хайде да се мисли малко, преди да се пише!
Замества се точно install.wim oт windows 7 iso

преди 9 часа, дръндю написа:

направи си флашка с десетка 
от разархивирано исо на седмица, копни файла дето ти казах и замести  тоя във флашката с него

Няма нужда да се разархивира - iso файлът се отваря с windows explorer (монтира се като виртуално устройство) и от новото устройство от папка sources се копира файла install.wim в папка sources на флашката с windows 7.

преди 9 часа, дръндю написа:

това е идея, която не съм пробвал

Този метод отдавна се експлоатира.

преди 9 часа, AAUUXX написа:

най-лесния начин е записване на диск.

Боже, до кога? Търси диск за печене, пък я стане, я не.
Най-лесният начин е с помощта на WinNTSetup (setupprep метод) - може даже и без инсталационен носител - ползва се само intall.wim и нищо друго от инсталационното iso.

преди 9 минути, DarkEdge написа:

Този метод отдавна се експлоатира.

бе де да го знам, че отдавна се експлоатира, просто на момента ми хрумна хрумка
до сега не съм го срещал и не съм пробвал
и ти благодаря за това, че се оказа, че все още мога да мисля...ъ-ъ-ъ...тъй де, склерозата не ме е завладяла напълно
:(

преди 6 часа, D101149 написа:

Благодаря, а някакви идеи как да ги прехвърля като не ми работят usb-тата на хп-то?

Идея - да. С помощта на Hiren's Boot CD или Sergei Strelec:
1. На друг компютър се записва зареждаща (bootable) флашка с един от двата инструмента и на нея се свалят драйвъриите за лаптопа.
2. На лаптопа се зарежда о тази флашка операционна система и в нея се копират на твърдия диск драйвърите
3. Рестаритра се в Windows от диска и се инсталират драйвърите.
Забелжка: Копирането на файловете може да се направи и като се стартира Windows 7 DVD и като се настрои език за инсталиране се натиска Shift+ F10 и в конзолата се копират инсталаторите на драййвърите на твърдия диск от закачената флашк  с драйвърите. Но така е по-пипкава работа.

преди 10 минути, дръндю написа:

бе де да го знам

Но, пак казвам - копира се от Windows 7 iso файлът install.wim. В boot.wim от Windows 8.1/10 iso са файловете за USB 3.0 и като се подмени тази поддръжка изчезва.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Всичко тръгна освен usbтата... Търсих и чрез Windows update но не намира усб 2.0 не 3.0 драйвъеи 3.0 нямам на лаптопа

А други неинсталирани контролери има ли в диспечера на устройства? Освен това провери да не би да има драйвъри на Microsoft, а не на производителя на хардуера.

Провери в BIOS включени ли са опциите за USB.

• Автор
преди 9 минути, DarkEdge написа:

А други неинсталирани контролери има ли в диспечера на устройства? Освен това провери да не би да има драйвъри на Microsoft, а не на производителя на хардуера.

Провери в BIOS включени ли са опциите за USB.

Има две неизвестни устройства. В биоса няма нищо за usbта а Microsoft драйвъеи те за usb generic не се инсталират и те дава грешка 31

• Автор

Направо ще откапа с тези драйвъри дали няма да може ако се сложи 10ка автоматично да станат тези usbта, защото май проблема е с драйвърите или с тях или с чипсета

99℅сигурно е, че ще тръгнат от раз. Освен, ако няма хардуерен проблем.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.