Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация до 1800 лв.

Featured Replies

Докато не излязат тестове, само ще си мерите...кристалните топки.

• Отговори 90
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 минути, Inno написа:

off

Колко спомена Дженсен, 6 пъти над 1080Ti ? Това обаче ще е в игри, който са със RTX интеграция, реално 2070 ще е доста далеч от 1080Ti със тези спецификации, но най-вероятно ще е малко по-бърза от 1080 11Gbps. Кога цената обаче ще падне до 500$...поне няколко месеца, и дали въобще ще има качествена платка от AIB партноьр за 500$...

С техните измислени единици и ‘Ray trace oперации’... При високия клас може да има някои рокади, но как да поевтинее чувствително 1060? 2060 като дойде ноември на цена и производителност близка до 1070, ще има да си чакат евтините карти. 

А бе хора, вие яко изтрещяхте в тоя форум... Едно свястно предложение има (от 2 предложени и 27 мнения..).
Иначе към@PANOV заслужава ли си 600+ лева за 6ГБ вариант на 1060-ката ? Заслужава ли си това B450 дъно и какво е предимството му пред b350 (pc mate примерно, което е на същата цена г/д) ?
Иначе Корсара е чудесно захранване, но при този бюджет може да се вмъкне Сийсоника за 160-70 лева.

Изпратено от моят Lenovo A536 с помощта на Tapatalk

преди 18 минути, kyoshinn написа:

А бе хора, вие яко изтрещяхте в тоя форум... Едно свястно предложение има (от 2 предложени и 27 мнения..).
Иначе към@PANOV заслужава ли си 600+ лева за 6ГБ вариант на 1060-ката ? Заслужава ли си това B450 дъно и какво е предимството му пред b350 (pc mate примерно, което е на същата цена г/д) ?
Иначе Корсара е чудесно захранване, но при този бюджет може да се вмъкне Сийсоника за 160-70 лева.

Предложих като карта 1060 нова и от българския пазар. Идеята на Lpool за втора ръка 1070 е много добра, стига да е навит питащият. Пък като иска, да поръчва от чужбина или да чака падане на цените, ама на кои карти и на кои цени. На 1070 ли, на 1060 ли, нови или ползвани, или чака 2060 на добра цена? Мармалад е.

Предимството на дъното е, че няма да трябва обновление на BIOS, има си вече и външен бутон за флаш, по-солидни радиатори от повечето конкурентни B350 модели, по-добри мосфети, PBO, Store MI и не виждам какво да спести. Дори Tomahawk за малко отгоре трябва да е още по-добро.

Не бих взел захранване с такава цена и мощност за система под 250W, ако ще трябва да режа от нещо друго - затова предложих CX450 като достатъчно, а и BE QUIET Pure Power 10 400 става, иначе по-доброто си е по-добро, но тук не е задължително.

Съмнявам се автора да изчака 2000 серията, втора ръка също.
Колкото до дъното, прав си, но не знаех, че Р5 2600 изисква биос ъпдейт или говориш за следващото поколение Райзън (което май идвс другата година).
Иначе за видеокартата, според мен е по-удачно да се вземе 3ГБ варианта и с разликата в парите да се вземе по-качествена кутия/захранване или монитор (примерно). Отделно мисля, че 3ГБ версията също е достатъчна за 1080p gaming. По-късно ще постна и аз нещо :)

Предложих като карта 1060 нова и от българския пазар. Идеята на Lpool за втора ръка 1070 е много добра, стига да е навит питащият. Пък като иска, да поръчва от чужбина или да чака падане на цените, ама на кои карти и на кои цени. На 1070 ли, на 1060 ли, нови или ползвани, или чака 2060 на добра цена? Мармалад е.
Предимството на дъното е, че няма да трябва обновление на BIOS, има си вече и външен бутон за флаш, по-солидни радиатори от повечето конкурентни B350 модели, по-добри мосфети, PBO, Store MI и не виждам какво да спести. Дори Tomahawk за малко отгоре трябва да е още по-добро.
Не бих взел захранване с такава цена и мощност за система под 250W, ако ще трябва да режа от нещо друго - затова предложих CX450 като достатъчно, а и BE QUIET Pure Power 10 400 става, иначе по-доброто си е по-добро, но тук не е задължително.

Аз виждам нещата така:

Дъно - B450 PRO4

Процесор - Ryzen 5 2600

HDD - 1TB

SSD - ADATA XPG SX6000 256GB

RAM - T-GROUP VULCAN KIT 2X8 3000MHZ

Видеокарта - GTX 1060 3GB

Кутия - Deepcool Kendomen TI

Захранване - Seasonic SSR550

ОБЩО: 1781.66 лв.

Остават 250+ лева за монитор :)

преди 33 минути, kyoshinn написа:

Съмнявам се автора да изчака 2000 серията, втора ръка също.
Колкото до дъното, прав си, но не знаех, че Р5 2600 изисква биос ъпдейт или говориш за следващото поколение Райзън (което май идвс другата година).

Точно за 2600 говоря, на B350 се изисква ъпдейт на BIOS с незначителни изключения, които не подлежат на коментар. Поне докато не е ясно кои бройки платки с каква версия идват. При близки цени B450 е логичен избор.

преди 33 минути, kyoshinn написа:

Иначе за видеокартата, според мен е по-удачно да се вземе 3ГБ варианта и с разликата в парите да се вземе по-качествена кутия/захранване или монитор (примерно). Отделно мисля, че 3ГБ версията също е достатъчна за 1080p gaming. По-късно ще постна и аз нещо

Да, 1060 3 определено е по-изгодната карта, но с бюджет около 1800лв, където не се правят големи компромиси с останалото, ми се струва малко самоцелно да се реже от видеото, за да се напомпат други части. Все пак нито кутията е кофти, нито захранването, даже напротив, има си и прилично SSD. Нали е гейминг машина, пък и новите игри какъв ли глад ще имат за видеопамет. По-скоро въпросът е ще видим ли 1070 да падне до 700-800лв нова и 2060 позиционирана покрай нея. Ама като излязоха немските цени, изглежда 2080 ще бъде у нас близо 2 бона, а 2080 Ti - близо 3. Което засега надали ще раздвижи много нещата.

преди 2 часа, Angel Nanov написа:

@Inno В момента съм с лаптоп Acer Aspire V5

i5 - 3337U 1.8 GHz 8Gb Ram

За този бюджет не падай под GTX 1070. Със известни компромиси нова без проблеми се побира в тези 1800 лева - Asrock B360m Pro4, i5 8400, TLRED48G2400HC1601, WD10EZEX, BitFenix Formula Gold 450W, FD Focus G + видео карта. До тук 988лв. лева без видео картата и около 1730 със нея. Ако искаш да вмъкнеш SSD и още един модул памет ще трябва да изрешеш от дънна платка, захранване или кутия, ако спестиш от трите това са сумарно около 130-140 лева. Ако те устройва от към екстри H310 дъно - MSI H310 Pro VD, има го и във Варио, но е 120 лева. Захранване - Corsair CX 450 450W, мисля че 100 лева са малко в повече, за 90 би било приличен компромис. Кутия - DeepCool D-Shield V2  или или нещо друго до 60 лева. Аз лично не бих взел въпросния Deepcool, защото няма да предложи особено добри температури дори и със добавени вентилатори - цък, а такива ще трябват, защото идва със само един. Ето ревю на Focus G от същия сайт - цък. Не е правилно да се сравняват двете, защото и при двете има добавени вентилатори към фабричните.

Няма да те виня изобщо ако не подкрепяш интел и се насочиш към R5 2600. AMD нямат конкурент на GTX 1070 в този ценови сегмент, а и въпросните игри ще вървят определено по-добре на Nvidia, поне GTA V. Ако се насочиш към RX 580 8гб, в никакъв случай не давай 700 лева. От по-евтините 580-ки определено XFX 580 GTS като купувайки 580-ка получаваш и три игри, което определено може драстично да наклони везните в полза на АМД, ако въпросните заглавия те интересуват. Важи до 7 ноември, а кодовете трябва да активираш до 31 декември - цък.

250 лева за монитор са извън общия бюджет от 1800 лева ?

@kyoshinn Asrock B450 Pro 4 трябва да се избягва, особено на тази цена. На практика е пребоядисано AB350 Pro4 със добавен DP и USB 3.1 gen2 Type-A/C. Не е добър избор за клок, заради VRM и най-вече vrm. контролера (ISL 95712). Според мен 3гб. 1060 изобщо не е добра идея.

За този бюджет не падай под GTX 1070. Със известни компромиси нова без проблеми се побира в тези 1800 лева - Asrock B360m Pro4, i5 8400, TLRED48G2400HC1601, WD10EZEX, BitFenix Formula Gold 450W, FD Focus G + видео карта. До тук 988лв. лева без видео картата и около 1730 със нея. Ако искаш да вмъкнеш SSD и още един модул памет ще трябва да изрешеш от дънна платка, захранване или кутия, ако спестиш от трите това са сумарно около 130-140 лева. Ако те устройва от към екстри H310 дъно - MSI H310 Pro VD, има го и във Варио, но е 120 лева. Захранване - Corsair CX 450 450W, мисля че 100 лева са малко в повече, за 90 би било приличен компромис. Кутия - DeepCool D-Shield V2  или или нещо друго до 60 лева. Аз лично не бих взел въпросния Deepcool, защото няма да предложи особено добри температури дори и със добавени вентилатори - цък, а такива ще трябват, защото идва със само един. Ето ревю на Focus G от същия сайт - цък. Не е правилно да се сравняват двете, защото и при двете има добавени вентилатори към фабричните.
Няма да те виня изобщо ако не подкрепяш интел и се насочиш към R5 2600. AMD нямат конкурент на GTX 1070 в този ценови сегмент, а и въпросните игри ще вървят определено по-добре на Nvidia, поне GTA V. Ако се насочиш към RX 580 8гб, в никакъв случай не давай 700 лева. От по-евтините 580-ки определено XFX 580 GTS като купувайки 580-ка получаваш и три игри, което определено може драстично да наклони везните в полза на АМД, ако въпросните заглавия те интересуват. Важи до 7 ноември, а кодовете трябва да активираш до 31 декември - цък.
250 лева за монитор са извън общия бюджет от 1800 лева ?

Извън онези 1800 лева са.
Иначе определено АМД е по-добрия вариант, но с 2х4 РАМ.
Отделно тоя Корсар със клокнат процесор (Райзън 5 2600) и 1070 ще му дойде тежко, не че няма да се справи, ама...
С автора се спряхме на конфигурацията на Панов, но с 2х4 РАМ и Seasonic-a, възможно е и ССД-то да се смени.
За видеокарта остава онази 1070-ка втора ръка от хардуерния форум, ако някой не я купи, иначе ще се вземе 1060-ка (която впрочем е напълно достатъчна за 1080p gaming), да няма спор, че 1070 е доста по-добра, но просто да се орязва всичко за сметка на видеокарта :/ Аз до колкото познавам автора, след години ще прави ъпгрейди, та поне захранването и кутията трябва да са що-годе прилични и платформата задължително да е АМ4, че знаем как стоят нещата с Интел.

АМД-то с тая промоция също изглежда добре, може и нея да вземе. Поне за AC:Origins, за нея съм почти сигурен, че ще я играе :D.

Аз пак не виждам смисъл от по-мощно захранване, ама нейсе. Застраховки за бъдещето, а режем от паметта. Отделно има и по-евтини голд варианти като Formula Gold 450 / 550 почти изцяло с плоски кабели и Antec EA550G Pro, което е преименуван Seasonic Focus Plus Gold. Или сребърното be quiet Pure Power 10 500. За m2 SSD зависи какво е, ама ако не е nvme реално само ще грее. Ако е nvme ще е бързо и ще грее :D Тъй де, SATA 2.5 също е добро решение за бюджета и не се усеща голяма разлика в ежедневни задачи. Та аз пак бих наблегнал на 2х8 памет, защото е сравнително изгодна за високата си честота, а Ryzen обича бързи памети. Комплектите 2х4 са безбожно скъпи, особено бързите. Успех

преди 19 минути, kyoshinn написа:

Извън онези 1800 лева са.
Иначе определено АМД е по-добрия вариант, но с 2х4 РАМ.
Отделно тоя Корсар със клокнат процесор (Райзън 5 2600) и 1070 ще му дойде тежко, не че няма да се справи, ама...
С автора се спряхме на конфигурацията на Панов, но с 2х4 РАМ и Seasonic-a, възможно е и ССД-то да се смени.
За видеокарта остава онази 1070-ка втора ръка от хардуерния форум, ако някой не я купи, иначе ще се вземе 1060-ка (която впрочем е напълно достатъчна за 1080p gaming), да няма спор, че 1070 е доста по-добра, но просто да се орязва всичко за сметка на видеокарта :/ Аз до колкото познавам автора, след години ще прави ъпгрейди, та поне захранването и кутията трябва да са що-годе прилични и платформата задължително да е АМ4, че знаем как стоят нещата с Интел.

За тези игри ( с изключение на Вещера) не е точно по-добрия вариант, освен ако AMD не са ''натиснали'' за оптимизацията във PUBG. Памет в двуканален режим е ясно че ще е значително по-добре, независимо от платформата, но така ще даде между 15 и 45 лева над 8гб. модула на TeamGroup. За клок на процесора ще му трябва добър охладител и прилично дъно (MSI B450 A-pro, Gaming Plus, Tomahawk). Защо мислиш че въпросния Corsair няма да издържи ?

Малко в кръга на шегата, но ти да не си му мениджър :D?

За мен 640 лева са много за въпросната EVGA карта, по-скоро бих дал максимум 600 лева, ако има налична документация и наистина не е копала. И не е от проблемните бройки, който имат проблем със захранващата част.

П.С: За мен XFX RX 580 GTS за 266 евро е правилния избор, ако ще е среден клас карта. Просто трите заглавия коренно накланят везните. Дори и да не го интересуват може да ги продаде и да си върне 30-40% от цената на видео картата, което значи че картата ще му излезе доста по-евтино от GTX 1060.

Аз пак не виждам смисъл от по-мощно захранване, ама нейсе. Застраховки за бъдещето, а режем от паметта. Отделно има и по-евтини голд варианти като Formula Gold 450 / 550 почти изцяло с плоски кабели и Antec EA550G Pro, което е преименуван Seasonic Focus Plus Gold. m2 SSD зависи какво е, ама ако не е nvme реално само ще грее. Ако е nvme ще е бързо и ще грее [emoji3] Тъй де, SATA също е добро решение за бюджета и не се усеща голяма разлика в ежедневни задачи. Та аз пак бих наблегнал на 2х8 памет, защото е сравнително изгодна за високата си честота, а Ryzen обича бързи памети. Комплектите 2х4 са безбожно скъпи, особено бързите. Успех
Както казах 450 вата (що-годе качествено) захранване ще стигне като мощност, но на колко % според теб ще работи това захранване (било то корсара или битфеникса) ? Говорим при клокнат процесор и RX 580 / 1070-ка ?
Иначе, аз лично предпочитам този Сийсоник защото е добро изпълнение, 10 години гаранция и модулни кабели.
2х8ГБ поне в момента за автора е безсмислено да се вземе, а и както казах след време според мен ще ъпгрейдва.

Точно в златната среда на ефективността си, дори с 1070 и клокнат 2600 си на около 250, макс. 300W при пълно натоварване и на процесор, и на видеокарта, ама в игрите по-малко. Formula Gold е по-тихото и с добри кабели, ще се подредят хубаво. Имай предвид, че и за някои игри вече 8ГБ са малко и ако се дават 180-200лв за 2х4... сещаш се накъде бия, колко са 300 за 2х8 3000. Клокът ще иска друг охладител. 

Благодаря за съвета при дъното, ще видим някое друго, както казах за момента е конфигурацията на Панов, но с 2х4 и Сийсоника, за видеокарта ше се реши в последствие дали ще е онази 1070-ка или 580-ката, която даде.
Не смятам, че Корсара няма да се справи, но ще е на ръба (така да се каже), все ще работи като негър :D
Защо му е отделен охладител за клок на 2600 ? Не е ли като по-стария 1600, който със стоковия се пускаше на 3.8-3.9 ?
За мениджърството - не, просто го познавам и аз го пратих в тоя форум.
Като цяло знам к'во ще прави и какви са му критерийте, затова ти казах, че 1060/580 е напълно достатъчна, е ако оная 1070 се окаже читава що не, ама да се ореже всичко :/
Мен ми е по-чудно как ще я тества, при положение, че в моментс е на лаптоп, а с райзъна няма да може, тъй като няма вградена графика, та няма да има инсталиран уин, драйвъри и прочие.

За тези игри ( с изключение на Вещера) не е точно по-добрия вариант, освен ако AMD не са ''натиснали'' за оптимизацията във PUBG. Памет в двуканален режим е ясно че ще е значително по-добре, независимо от платформата, но така ще даде между 15 и 45 лева над 8гб. модула на TeamGroup. За клок на процесора ще му трябва добър охладител и прилично дъно (MSI B450 A-pro, Gaming Plus, Tomahawk). Защо мислиш че въпросния Corsair няма да издържи ?
Малко в кръга на шегата, но ти да не си му мениджър :D?
За мен 640 лева са много за въпросната EVGA карта, по-скоро бих дал максимум 600 лева, ако има налична документация и наистина не е копала. И не е от проблемните бройки, който имат проблем със захранващата част.

Като негър няма да е, на 50-60%, ама щом сте го умислили това захраване, вземете по-мощно, аз си казах съображенията за спестяване с цел повече памет, щото вече и игрите я искат. Стоковият охладител на 2600 ще види зор, Zen+ след клок стават горещи при стрес, ама не пречи да се пробва и впоследствие да се добави, ако температурите и шумът не го удовлетяоряват.

За консумацията, аз нещо се обърках, мислех че 1070-ката е по-лакома (видиш ли 220-30 вата). Както и да е.
Колкото до клока, до колкото помня 1600 се пускаше на 3.8-3.9 без проблем (със стоковия), при 2600 да не би да са го променили това ? Аз все си муслех, че той е и по-хладен :?
Колкото до РАМ паметта, не знам как го смяташ, но с по-горната 1070 или РХ 580 на подобна цена, няма да останат много пари за монитор, в същото време се взима и по-евтино захранване, като цяло нямам проблем с Корсара, но при положение, че бюджета позволява по-добро не виждам смисъл да се орязва.
По мой наблюдения 8ГБ все още са достатъчни за гейминг, в бъдеще това ще се промени, нямам как, нещата вървят нагоре, но пък тогава ще се добави РАМ.

Като негър няма да е, на 50-60%, ама щом сте го умислили това захраване, вземете по-мощно, аз си казах съображенията за спестяване с цел повече памет, щото вече и игрите я искат. Стоковият охладител на 2600 ще види зор, Zen+ след клок стават горещи при стрес, ама не пречи да се пробва и впоследствие да се добави, ако температурите и шумът не го удовлетяоряват.

Зависи от честота и напрежение, което си варира и до бройка в някакви рамки. Нито консумират по-малко, нито са по-хладни. 3.8GHz не са кой знае какво, може да се пробват и със стоковия, но за температури и шум си трябва тестване. С 16 памет при всяко положение стават едни 50-60лв поне отгоре, но ако останат 8, бих казал по-добре един бърз стик Aegis 3000 за 150 лева и възможно най-скоро още един.

Зависи от честота и напрежение, което си варира и до бройка в някакви рамки. Нито консумират по-малко, нито са по-хладни. 3.8GHz не са кой знае какво, може да се пробват и със стоковия, но за температури и шум си трябва тестване. С 16 памет при всяко положение стават едни 50-60лв поне отгоре, но ако останат 8, бих казал по-добре един бърз стик Aegis 3000 за 150 лева и възможно най-скоро още един.
До колкото помня, при 1600 само чрез multiplier-а се пускаше на 3.8 (при добра бройка и на 3.9).
Не знам защо си се хванал за тея 16ГБ толкова много, по-горе съм дал кит 2х4 на 3200, поне аз не видях 2х4 на 3000+ за 150 лева.
Все още както казах са достатъчни, при положение, че ще се играе на 1080p и възможно най-високите настройки (за 60 фпс или по-точно комфортна игра), като АА няма да се пуска.
90% от игрите, които играе дърпат 4-7ГБ РАМ.

Добре за паметта не споря вече, хванах се щото не виждах смисъл да се помпа другото за сметка на това, а имаше предложения с 16 памет. Коя е тази 2х4 3200 и колко струва - аз не видях линк, може и моя да е грешката. А казах единичен стик Aegis 3000 от Варио за 150лв, защото е на добра цена, ако ще се ъпдейтне скоро и не се взима сега кит. Процесора ще го пуснеш, но под товар според напрежението колко градуса ще вдига и как ше звучи охладителят - това са ми притесненията, но пак казвам, пробвайте и така, ако искате.

Добре за паметта не споря вече, хванах се щото не виждах смисъл да се помпа другото за сметка на това, а имаше предложения с 16 памет. Коя е тази 2х4 3200 и колко струва - аз не видях линк, може и моя да е грешката. А казах единичен стик Aegis 3000 от Варио за 150лв, защото е на добра цена, ако ще се ъпдейтне скоро и не се взима сега кит. Процесора ще го пуснеш, но под товар според напрежението колко градуса ще вдига и как ше звучи охладителят - това са ми притесненията, но пак казвам, пробвайте и така, ако искате.

Аз си мислех, че съм редактирал, а то... http://sofiacomputers.net/ram-pamet-ceni-opisanie.php?id=11583 това е паметта, няма да се добавя в близките месеци нищо, та и година (поне така предполагам), та варианта с единия модул отпада. Май имаше и някакви китове 2х4 на 3000 за 185 лева, ама не помня какво не ми харесаха :D

За мен 200лв+ са много за 8ГБ памет, това ми беше едно от съображенията за избягване на малките китове. Мисля  този комплект G.Skill трябва да докара около 3000 Mhz при CL16.

преди 1 час, kyoshinn написа:

Благодаря за съвета при дъното, ще видим някое друго, както казах за момента е конфигурацията на Панов, но с 2х4 и Сийсоника, за видеокарта ше се реши в последствие дали ще е онази 1070-ка или 580-ката, която даде.
Не смятам, че Корсара няма да се справи, но ще е на ръба (така да се каже), все ще работи като негър :D
Защо му е отделен охладител за клок на 2600 ? Не е ли като по-стария 1600, който със стоковия се пускаше на 3.8-3.9 ?
За мениджърството - не, просто го познавам и аз го пратих в тоя форум.
Като цяло знам к'во ще прави и какви са му критерийте, затова ти казах, че 1060/580 е напълно достатъчна, е ако оная 1070 се окаже читава що не, ама да се ореже всичко :/
Мен ми е по-чудно как ще я тества, при положение, че в моментс е на лаптоп, а с райзъна няма да може, тъй като няма вградена графика, та няма да има инсталиран уин, драйвъри и прочие.

За Tomahawk-а е ясно че използва два On Semi 4C029N и два 4C024N, защото ревюта на въпросното излязоха от ден 1-ви. Таблицата във Hardwareluxx твърди че A-Pro/Gaming Plus са същите, но аз няма да съм 100% сигурен докато не видя поне едно ревю/снимка на потребил сблъскал се с дъното. За mATX моделите или поне B450M Mortar е ясно че използва Sinopower 4337/4503 и бих ги избягвал ако ще се клоква, не са и много по-евтини - цък, цък, цък. Все пак определено са ъпгрейд спрямо B350 моделите. Най-вероятно B450M Mortar Titanium (същото, но в друг цвят), B450M Gaming Plus, B450M Bazooka, B450M Bazooka Plus са същите. MSI B450M PRO-M2 освен че няма радиатор се вижда че му липсва и един high-side мосфет, най-вероятно са го спестили и при B450M Pro-VDH. Между другото не знам дали е от физическия размер на дъното, но поне от маркетинговите снимки в сайта на MSI забелязвам че B450M Gaming Plus има по-голям радиатор от този на B450 Gaming Plus, може и да греша, но ако наистина е по-обемист има логика, в предвид избора на мосфети на mATX модела.

Щом мислиш че Corsair-а ще ти е шумен или няма да се справи, то вземи Formula Gold 550/650, макар че нямат хибриден режим, или Focus Gold Plus 550/650, но имай на предвид че във този регион търговците ги предлагат със само 5 години гаранция, а във германия е със 10 години - цък. Причината Vario да предлагат въпросната серия със 10 години е че те прекупуват именно от чужбина, поне това ми е теорията.

На Ryzen 2000 серията им трябва повече напрежение за дадена честота от Ryzen 1000 и заради оптимизирания процес са по-горещи чипове. Ryzen r5 1600 придоби култова слава именно защото се клокваше и охлаждаше лесно, идваше и със добър охладител (Wraith Spire), R5 2600 е окомплектован със Wraith Stealth, който е над 100г. по-лек, липсва му и медната сърцевина. Не става за оувърклок - тестове. Ако ще клокваш няма голям смисъл да превишаваш 1.38-1.4 защото енергоефективността съвсем ще отиде във кофата. Не си струва за 50-100MHz да натоварваш излишно дъното и захранването, да не забравяме и всичката топлина. Той да си прецени от какво да прави компромис, ако иска по-скъпа видео карта, но ако ще купува R5 2600 и ще клоква то по-добре да не пести от кутия и да вземе Focus-G, която вярно е 4.5кг, със тънки ламарини, но поне няма да е парник.

Аз определено бих взел AMD карта, най-вече заради промоцията със игрите. Като платка също е една от най-добрите, остава охладителя да си върши работата. Има и dual bios. Преди време си купих HD7870 със три ''AAA'' заглавия(Far Cry3, в последвтвие и Blood Dragon, Bioshock Infinite и Tomb Raider), който сумарно струваха почти колкото цялата видео карта, което е безумие :D, но факт. Аз не ги продадох, защото две от игрите се оказаха шедьоври, а и не съм фен на подобни цигански изпълнения, но ако не му харесват е негово право да се отърве от тях по какъвто начин намери за добре. Не знам колко ще струва Star Control, но Strange Brigade е 50 евро, а ''новата'' AC игра е 60 евро за базовото издание.

П.С: Прекалено много са 200 лева за този RipJaws кит...абсурд. Най-вероятно е със Hynix чипове, гледайки разпуснатите тайминги, дори няма да се клоква над тези 3200MHz, освен ако не ги разпуснеш още повече, в което няма никаква логика. Вземай този TeamGroup единичен модул, а когато има възможност след месец-два-три да взема още един, това са 274 лева. И него ще клокнеш до 2933 без проблеми със 1.35-1.45v.

Тоест какво излиза ? 1600>2600
Не става въпрос за екстремен клок или нещо подобно, както казах 1600 се пускаше на 3.8-3.9 само с мултиплиера, без да се пипа напрежението.
И аз смятам, че 580-ката е най-добрия избор.
Кутия все може да се смени (все пак още нищо не е купено), видиш ли, ако реши да вземе по-евтиния кит на Панов за 175 лева, то може парите да се набият хем в захранване (550-ватовата формула или Сийсоника) и кутия като Define S (по едно време беше на сносна цена от 135 лева, сега не знам колко е).
Колкото до дъната, аз изобщо не знаех, че са излезли 450, сегя от телефона като съм даже и не чета, че нещо не ми харесва да се мъча :D

За Tomahawk-а е ясно че използва два On Semi 4C029N и два 4C024N, защото ревюта на въпросното излязоха от ден 1-ви. Таблицата във Hardwareluxx твърди че A-Pro/Gaming Plus са същите, но аз няма да съм 100% сигурен докато не видя поне едно ревю/снимка на потребил сблъскал се с дъното. За mATX моделите или поне B450M Mortar е ясно че използва Sinopower 4337/4503 и бих ги избягвал ако ще се клоква, не са и много по-евтини - цък, цък, цък. Все пак определено са ъпгрейд спрямо B350 моделите. Най-вероятно B450M Mortar Titanium (същото, но в друг цвят), B450M Gaming Plus, B450M Bazooka, B450M Bazooka Plus са същите. MSI B450M PRO-M2 освен че няма радиатор се вижда че му липсва и един high-side мосфет, най-вероятно са го спестили и при B450M Pro-VDH. Между другото не знам дали е от физическия размер на дъното, но поне от маркетинговите снимки в сайта на MSI забелязвам че B450M Gaming Plus има по-голям радиатор от този на B450 Gaming Plus, може и да греша, но ако наистина е по-обемист има логика, в предвид избора на мосфети на mATX модела.
Щом мислиш че Corsair-а ще ти е шумен или няма да се справи, то вземи Formula Gold 550/650, макар че нямат хибриден режим, или Focus Gold Plus 550/650, но имай на предвид че във този регион търговците ги предлагат със само 5 години гаранция, а във германия е със 10 години - цък. Причината Vario да предлагат въпросната серия със 10 години е че те прекупуват именно от чужбина, поне това ми е теорията.
На Ryzen 2000 серията им трябва повече напрежение за дадена честота от Ryzen 1000 и заради оптимизирания процес са по-горещи чипове. Ryzen r5 1600 придоби култова слава именно защото се клокваше и охлаждаше лесно, идваше и със добър охладител (Wraith Spire), R5 2600 е окомплектован със Wraith Stealth, който е над 100г. по-лек, липсва му и медната сърцевина. Не става за оувърклок - тестове. Ако ще клокваш няма голям смисъл да превишаваш 1.38-1.4 защото енергоефективността съвсем ще отиде във кофата. Не си струва за 50-100MHz да натоварваш излишно дъното и захранването, да не забравяме и всичката топлина. Той да си прецени от какво да прави компромис, ако иска по-скъпа видео карта, но ако ще купува R5 2600 и ще клоква то по-добре да не пести от кутия и да вземе Focus-G, която вярно е 4.5кг, със тънки ламарини, но поне няма да е парник.
Аз определено бих взел AMD карта, най-вече заради промоцията със игрите. Като
също е една от най-добрите, остава охладителя да си върши работата. Има и dual bios. Преди време си купих HD7870 със три ''AAA'' заглавия(Far Cry3, в последвтвие и Blood Dragon, Bioshock Infinite и Tomb Raider), който сумарно струваха почти колкото цялата видео карта, което е безумие :D, но факт. Аз не ги продадох, защото две от игрите се оказаха шедьоври, а и не съм фен на подобни цигански изпълнения, но ако не му харесват е негово право да се отърве от тях по какъвто начин намери за добре. Не знам колко ще струва Star Control, но Strange Brigade е 50 евро, а ''новата'' AC игра е 60 евро за базовото издание.
П.С: Прекалено много са 200 лева за този RipJaws кит...абсурд. Най-вероятно е със Hynix чипове и дори няма да се клоква над тези 3000MHz. Вземай този TeamGroup единичен модул, а когато има възможност след месец-два-три да взема още един, това са 274 лева. 

Захранванията си имат гаранция към производител, дори да им я порежат някъде, но щом варио листват пълната, няма какво да се чудим защо и как, след като я дават. Antec е същото захранване, а по-евтино и със ‘скромните’ 7 години. Аз така или иначе не харесвам Focus Plus Gold (и този Antec) честно казано не ми пука колко хора го хвалят, докато не спрат да слагат кондензатори в кабелите. Иначе са си за препоръчване по останалите причини, ама по-добре формулата. Define S на поток мисля не беше супер, колкото на тишина. В ревюто на hw info бяха писали, че B450-A Pro е със същия VRM като томахавката и другото. При китайците може да има и снимки, не съм ровил.

R5 1600 не е по-бърз, но се охлажда и клоква по-лесно със боксовия охладител. Такъв не е възможен при R5 2600. Не съм имал достъп до R5 1600, но не си спомням бройки да са достигали 3.8/3.9, че и без пипане на напрежението и със боксовия охладител. Може и да ги достигат, но за стабилност и дума не може да става. Спомням си че някой собственици се оплакваха че дори не могат да преминат бариерата от 3.7GHz. Между другото забравих да добавя че и GTA V и PUBG ще се възползват от повече от 8гб. рам. Мисля че ще има проблеми със само 8ГБ рам памет, особено при PUBG, но може и да са я оптимизирали в последно време със последните кръпки. Define S може да я намери за 143 лева (5 лева доставка) , но и тя май не се слави със добър поток, поне докато не махнеш шумоизолиращите капаци на тавана. Доста е просторна.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.