Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение за читав волан за PC

Featured Replies

Привет на всички!

Ами заглавието на темата си го казва, търся си приличен волан, на който ще искам да играя игри от сорта на: Euro Truck simulator 2, Forza horizon 3, City car driving и някоя друга състезателна игра с коли... За сега съм се спрял на Trust gxt 288, харесва ми това, че има скоростен лост, но проблема е че няма съединител. Като цяло съм отворен на всякакви предложения, но относно финансовата част, искам да е нещо не повече от 200 лева. Не търся професионални волани на цени от 1600 лева, нямам нужда от такова нещо, просто ми трябва един читав волан, който да не ми създава проблеми. Преди години си бях взел един за 30 или 40 лева, но положението беше трагично :D. 

Съединителят може да се ползва и за ръчна спирачка, както правя аз така, че без 3-ти педал волан не бих си взел.  За ЕТS става всякакъв волан. Добре е да има и повече бутони за назначаване- фарове, мигачи и така нататък.  Скоростен лост по принцип може да се купи допълнително. Ръчна спирачка не. Обаче аз бих предпочел планки. ПО-удобни са, а и съвременните автомобили дето са по игрите, рядко имат скоростни лостове в действителността. Ако имат нещо допълнително към скоростните кутии, то това са планки на волана. Вече ако искаш да включваш скорости за да се научиш или просто защото в играта има подобни коли...твое решение за скоростен лост. За Logitech  скоростен лост струва около 110-120 лева по спомен, но аз така и не съм си купувал, щото планките на волана са предостатъчни. 

преди 6 минути, The Negative One написа:

Аз смисъл от скоростен лост без трети педал да се ползва за съединител, просто не намирам.

Да, скоростния лост си иска и съединител.  Съединителя обаче не е задължително да се позлва за съединител. Аз никога не съм го ползвал за тая цел, а само за ръчна спирачка. Вярно, играя доста по-различни игри. Обаче къде къде по-лесно и приятно е да се ползват планките на волана за смяна на скорости. Между другото, винаги карам с ръчни скорости и никога с автоматични. В смисъл, с ръчна смяна на предавките, което го има и при автоматичните скоростни кутии. Когато обаче симулираната кола е с реални ръчни предавки, то почти винаги се симулира и съединител от играта. Така, че не виждам проблем, освен ако не гоня време в някои симулатори и не искам да има голямо забавяне при смяна на предавките при смяна без съединител. Само че в такава ситуация за съединител може да се назначи и бутон така, че...все тая дали има или няма трети педал. Третия педал винаги позлвам за ръчна спирачка, щото не е удобно да се позлва бутон от волана или клавиш от клавиатурата. А и ръчни спирачки не се продават. Хората си ги правят и приспособяват сами. 

Може и втора ръка Thrustmaster TMX Pro / T150 Pro, ако изскочат някъде до към 250лв.

Ем човек, това все едно уй без та*аци.Аз рейсъри не цъкам.Не знам как стоят нещата там.Просто пита за някакъв волан, де са му сложили скорости пък не са му сложили трети педал.То така се губи целия смисъл от лоста.Едва ли съединителя в играта има нещо общо с тоя в истинска кола, така че все тая.Но тоя волан според мен е боклук и аз не бих си го взел.

току-що, The Negative One написа:

Ем човек, това все едно уй без та*аци.Аз рейсъри не цъкам.Не знам как стоят нещата там.Просто пита за някакъв волан, де са му сложили скорости пък не са му сложили трети педал.То така се губи целия смисъл от лоста.Едва ли съединителя в играта има нещо общо с тоя в истинска кола, така че все тая.Но тоя волан според мен е боклук и аз не бих си го взел.

Сигурно си прав. Съединителя в дадена игра е различен. Някъде може и да се настройва, ама това при симулаторите. При неговите игри не му трябва съединител. Просто е добре да има ръчна спирачка за Horizon 3 примерно. За ТИР-овете няма как да му помогне ръчна или съединител. 

Аз обаче бих посъветвал селдното. Заеби тоя скоростен лост, а търси волан с 3 педала. И да, на старо ще се вземе нещо доста по-добро, макар че не се знае в какво състояние ще е. Това е риска.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.