Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заслужава ли си Пежо 307 с разход 5.0 литра дизел в сравнение с газова

Featured Replies

преди 2 часа, attj написа:

при новите няма нужда от спор. Защото те на бензин за 100 км   харчат 3-4 литра  бензин A95.  

Аз си търся такава кола. Би ли споделил марки и модели?

• Отговори 53
  • Прегледи 15,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Един приятел-съсед от две години е собственик-ползвател на ново Сузуки Балено - той потвърждава невероятният разход на бензин и на практика   https://www.auto-data.net/bg/suzuki-baleno-ii-1.2-dualjet-90hp-23235      Лично аз бих предпочел модела Игнис - заради далеч по-добрия пътен просвет /клиренс/ .  Другите бензинови модели на японската марка също заслужават внимание   http://suzuki.bg/cars   Ето и един дизелов Ситроен - с впечатляващи размери,комфорт и икономичност в разхода на гориво    https://www.auto-data.net/bg/citroen-c-elysee-ii-phase-ii-2016-1.6-blue-hdi-99hp-27443  

на 1.09.2018 г. в 13:46, sound написа:

Дизела е по- добрия ти избор тука, защото първо, че дизелите на пежо са от успешните дизели и второ, защото на газ ще се вкараш във филми, в които няма смисъл. Газта е фитка, когато вземаш голям двигател - да е поне три хиляди кубика, няколко цилиндъра и вместо да наливаш 50лв. на 100км., да са 25-30лв.  И да навиваш километри. И да имаш под ръка добър газаджия. Инак на разните 1,6 - 2,0 убитаци на 10,15,20 години, само газ им трябва и вече почва да се моли богу - харчи, като за джиБ, автомобила се превръща в ароматизатор миришещ на газ, вечно разни проблемчета, не пали, нещо по дъртата електроника сдало багажа, прекъсва, губи обороти, гасне на свободна, зимата разхода скача дълбоко в джоба, ако имаш много градско така или инак пак ще караш на бензин ...... и като теглиш калема, къде ти е кирията от цялата занимавка с газта? Карал съм доста коли на газ - и лични, и служебни, и чужди, и на приятели и т.н. Газ, ако ще е, трябва или да си с много голям двигател, и/ или да навърташ много километри, над 30, че и 40 000 за година - инак просто няма смисъл, по- добре дизел или бензин без газ, и да ти е по- мирна главата.

Батка не съм много съгласен с теб.Ти явно говориш за коли  с някакви турски и латвийски газови инжекциони за по 600 лв заедно с монтажа.И ако се сложи този кенеф на някой друг кенеф 20+ години , и то от някой, който го е монтирал вкъщи в задния двор и получаваме драмите за които ти говориш.На мен са ми минали толко коли на газ през ръцете, колко повечето хора нямат косми по главата и подобни проблеми съм срещал само с такива газови уредби.таже чак такива драми не, да ми ми мирепе в купето и т.н. Просто зимата не искада превключи на газ,често в движение автоматично прехвърля на бензин,губи много мощност и т.н.В България една прелична италиянска газова уредба, може да се монтира за 1000лв, всичко инклузив при лицензиран газаджия,и гарантирам, че няма да имаш такива проблеми.За това, че газ се сага само на шестаци и повече цилиндрови мотори същно не съм съгласен.Виждал съм супер много 1.6 коли, че даже и 1,4 ,които работят перфектно на газ.До голяма степен зависи и газаджията да е добър и да направи необходимите настройки.Иначе една проста сметка: София-Бургас моренце отиване връщане.На бензин под 10/100 няма кола стакъв извъградски разход със 140км/ч. 800км са 80 литра по 2 лева= 160 лева. Дизел под 7/100 също няма разход със 140км/ч  800км са 56 литра нафта по 2 лева литъра са 112 лева.Газ при 14/100  разход 800км са  112 литра газ по 1лев литъра са пак 112 лева.Ама дизела, е скъде къде по скъпа подръжка.Маховик,турбини, дюзи,катализатори, нещата могат да дойдат на хиляди левове и то да ги изръсиш на един път.А газовата имаш един филтър за 5 лева на 10 000км.Вярно е че са дават едни 1000 лева за първоначално вграждане.Ама ги даваш един път и след това си пей сърце.А и се пази околната среда,знам, че на никой не му пука, но все пак.Както са тръгнали нещата в близките две години може в България да се забрани достъпа до центъра на по-големите градове за по-старите дизели.Сега до под коя година не знам.За мен дизел е само оферта, ако е чисто нов.Втората употреба само ги псувам душмански.

на 2.09.2018 г. в 17:42, attj написа:

Вие тук можете да спорите до безкрайност за стари возила - при новите няма нужда от спор. Защото те на бензин за 100 км   харчат 3-4 литра  бензин A95.   Тогава не Ви е нужна никаква АГУ!

Това е само на хартия.На практика под 10/100 разход на бензин не съществува.Аве големи момчета сте, а още вярвате в дядо Коледа:popcorn2:

преди 8 часа, franchesko написа:

Това е само на хартия.На практика под 10/100 разход на бензин не съществува.Аве големи момчета сте, а още вярвате в дядо Коледа:popcorn2:

Някой те е излъгал.   Сегашният ни Форд Фюжън с бензин А100  работи с комбиниран разход 6 на сто км с постоянно включен климатик при скорости на шофиране   100-120-140 км в час. Купен е нов от Мотопфое през 2010 г.    Сузукитата са още по-икономични - някоя следваща година може да си купя нова такава бензинова кола. Не си заслужава да коментирам колите закупени на старо - там нещата опират до късмета на купувача.  Може да си купи човек някакъв  таралясник примерно за 8000 лв и да даде после още толкова .... за да го оправя.   

преди 3 часа, attj написа:

Някой те е излъгал.   Сегашният ни Форд Фюжън с бензин А100  работи с комбиниран разход 6 на сто км с постоянно включен климатик при скорости на шофиране   100-120-140 км в час. 

А извънградско без климатик сигрно фючаринга ще даде макс 4л./100:popcorn2:

Карал съм форд фиеста 2010 дизел. Със постоянна скорост от 130км/ч с постоянно включен климатик даваше приблизително 7/100, а в същото време една 13 годишна а3-ка ми даваше същия разход при същата скорост.Пежо Партнер дизел 2016 година.По-каталог 3,8л./100км извънградско.Реално 8,5л./100км Това, че колата ти е чисто нова не ти гарантира по-никакъв начин нисък разход.Даже може да лапа  повече от някоя 15 години+ Така, че спри да гледаш реклами на коли тип веестелешоп и започни да караш:cool:

Винаги има причина за завишения разход - всички автомобили трябва да се контролират и да се поддържат. Трябва да съм луд да карам с разход на гориво значително над нормативния. Все едно примерно да ми се свиди смяната на едни свещи  - за да карам с разход на бензин 10 литра на сто км.  През последните 20 години съм шофирал 5 автомобила, като четирите от тях бяха  новозакупени.  Три дизелови служебни и два бензинови лични.   При завишен разход на гориво винаги е имало конкретна техническа причина.  След диагностика, подмяна или ремонт разходът на гориво се нормализира.

Един комплект свещи са 20 кинта.Едвали някой ще му се свидят и да кара с литър и повече  отгоре разход.Каталожните разходи са базирани на тест правен в отлични условия, на права равна отсечка,с перфектен асфалт в перфектните метереологични условия с перфектен шофер,на загрял вече двигател и т.н. и т.н.И резултата от този тест е силно занижен с цел повече продажби.То иначе  всеки си хвали колата:  ,,Ама тая много ми е готина,много ми бега,много ми е икономична,ама хич не ми се чупи,ти луд ли си,голфа ми е най-якия на света,,

на 22.08.2018 г. в 22:12, Silvering написа:

1.6 HDI e напълно възможно да го даде тоя разход извънградско със скорост до 100 км/ч.

A сега тръгни на дълъг път и карай с 90, та да ти е икономичен дизела! То не че тва 1,6 може много повече, ама според мен по- добре да си вземеш една камила.

преди 6 часа, _crusader_ написа:

A сега тръгни на дълъг път и карай с 90, та да ти е икономичен дизела! То не че тва 1,6 може много повече, ама според мен по- добре да си вземеш една камила.

Достатъчно народ виждам да ми се влачи по магистралите с 90-100. Тва, че аз не мога си е мой проблем, ама тоя разход си е напълно възможен. Отделно от тва самия мотор отива без проблем на 170-180, не се задъхва. Къв разход дава при тия скорости няма да коментирам. Пък ти си ходи с кервана ;)

преди 5 часа, Silvering написа:

Достатъчно народ виждам да ми се влачи по магистралите с 90-100.

Mи да де. Тва са хората с дизелчетата. Тия с бензинките (особено ако имат и газ) си фъркат със 150 и хич не им дреме за некъв си разход.

Къде хвърчите не знам с тези триноги чудовища по пътя. И както хвърчиш и те приземяват с 500лв и книжката на трупчета.Аз имам Пасат1.9ТДИ 101к.с извън града си карам най много до 90-110 и спазвам повечето от ограниченията и ми гори 4.7-5-0 на сто.По магистралата трима души и климатроник Шумен-Варна на първият светофар съм на 5.0 на сто скорост 120-140 и пускане по инерция по наклоните.

Според мен най-добре балансираните  от към динамика-икономия дизелови двигатели са  1.9 в някое купе до 1200кг.-1250кг.  Закупуването на всякакъв друг дизел ми идва леко безмислено спрямо бензина.С две-три изключения.

преди 3 часа, SIMO70 написа:

Къде хвърчите не знам с тези триноги чудовища по пътя. И както хвърчиш и те приземяват с 500лв и книжката на трупчета.Аз имам Пасат1.9ТДИ 101к.с извън града си карам най много до 90-110 и спазвам повечето от ограниченията и ми гори 4.7-5-0 на сто.По магистралата трима души и климатроник Шумен-Варна на първият светофар съм на 5.0 на сто скорост 120-140 и пускане по инерция по наклоните.

Пускане по инерция??? Ще падна! 

преди 1 минута, ostavime написа:

Пускане по инерция??? Ще падна! 

И резервоара се пълни с капкомера.

преди 10 минути, attj написа:

Peugeot - 307 - 1.4 HDi (68 Hp) е още по-икономично   https://www.auto-data.net/bg/peugeot-307-1.4-hdi-68hp-5270

Това с тия малки дизелови мотори  са такива тоалетни.Вече дадох пример с Пежо 1.6 hdi като видях ,че ми 8,5 разход на колонката така съм го псувал душмански.И това тука къде е равно на всякъде.В България на баир трябва да слизам да го бутам.А и как няма да ми даде такъв разход.Максимално развива 155км/ч. аз го карам със 140км/ч. тоест двигатела е натоварен на 90 % от целия си капацитет.То и мен като ме натоварат на 90% и аз давам два хляба разход на ден.:)

Пежо 307 е с пътен просвет- клиренс само 120 мм.   Как въобще шофирате толкова неподходяща за родните пътища кола?   

преди 1 час, franchesko написа:

Вече дадох пример с Пежо 1.6 hdi като видях ,че ми 8,5 разход на колонката така съм го псувал душмански.

В случая няма как да не се съглася с казаното от attj - имам под ръка и един Ситроен Гранд Пикасо '08г. т.е. първото поколение с 1,6 дизел и честно ти казвам, не знам колко душмански трябва да го карам, за да стигна такъв разход ...... а съм го пробвал какво и колко може.  Особено съвременните дизели са толкова икономични, че минаха всякакви рекорди, за да ти прави такъв разход, няма как да не е с някакъв проблем. Същото се отнася и за бензиновите впрочем. Е наскоро карах един Авенсис бензинов, исках да го купя, но човека така и не се нави да ми го продаде - няма газ първи собственик разход 8л. на 100км. Навива няма и 10К на година - за какъв чеп му е да си слага газ? Бензиновите 307 и те там - м/у 8 и 12л.

Газта вече не е на оферта при масовия автомобил и средностатистическия потребител - беше при старите двигатели и старите газови уредби. А за карбураторите беше златна мина даже. Но днес вече е друго - двигателя има все повече електроника, тази електроника е капризна на такива генерални интервенции, газовите уредби вече са други, съответно и по- скъпи. Време оно, няма зима, няма лято - въртиш и палиш на газ, за бензина забравяш напълно. Сега зимата не е така - да закараш детето на училище и да идеш на работа например, 15 минути път, от тях само две- три на газ. Така или инак пак караш на бензин - да пътуваш всеки ден София Бургас, да, за такси, за куриери, за дистрибутори, за служебни и т.н. ала за всекидневно градско шофиране, газта е безсмислена занимавка.

преди 8 часа, _crusader_ написа:

Mи да де. Тва са хората с дизелчетата. Тия с бензинките (особено ако имат и газ) си фъркат със 150 и хич не им дреме за некъв си разход.

Ти сериозно ли? Хората с дизелчета карали икономично, а тия с бензинчета карали нормално? Я моля ти се.

преди 2 часа, franchesko написа:

Това с тия малки дизелови мотори  са такива тоалетни.Вече дадох пример с Пежо 1.6 hdi като видях ,че ми 8,5 разход на колонката така съм го псувал душмански.И това тука къде е равно на всякъде.В България на баир трябва да слизам да го бутам.А и как няма да ми даде такъв разход.Максимално развива 155км/ч. аз го карам със 140км/ч. тоест двигатела е натоварен на 90 % от целия си капацитет.То и мен като ме натоварат на 90% и аз давам два хляба разход на ден.:)

Нещо не мога да се съглася за максималната скорост. С тоя мотор съм стигал 195-200. А при мен има и баири.

преди 21 минути, Silvering написа:

Нещо не мога да се съглася за максималната скорост. С тоя мотор съм стигал 195-200. А при мен има и баири.

Я дай конкретен модел, че ми стано интересно ,кое е това 1.6hdi  90 коня, което развива 200км/ч?

кво ще да си плямпаме,,колко по голям мотор толкова по добре,откъде и да го погледнеш.

преди 6 минути, franchesko написа:

Я дай конкретен модел, че ми стано интересно ,кое е това 1.6hdi  90 коня, което развива 200км/ч?

207sw 2007

преди 2 часа, Silvering написа:

207sw 2007

Аве тоя асматик може да го надрънчи макс до 180 и то по нанадолнище с джип отпред , който да му пори въздуха.Ти си вдигнал , с 20км/ч повече от заводския максимум.Стига разкази от Горубляне.Ето ти малко техническа информация колко му е макса на тоя асматик.https://www.auto-data.net/bg/peugeot-207-sw-1.6-hdi-90hp-34057

преди 19 минути, franchesko написа:

Аве тоя асматик може да го надрънчи макс до 180 и то по нанадолнище с джип отпред , който да му пори въздуха.Ти си вдигнал , с 20км/ч повече от заводския максимум.Стига разкази от Горубляне.Ето ти малко техническа информация колко му е макса на тоя асматик.https://www.auto-data.net/bg/peugeot-207-sw-1.6-hdi-90hp-34057

Може да му е сложил чип :eek:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.