Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернет и IPTV от Виваком

Featured Replies

Здравейте, преди няколко дни минах на IPTV и интернет на Виваком, но имам един проблем.
Пробвах да включа IPTV приемниците към мой собствен рутер TP-Link WR940N v4 с DD-WRT, но телевизията не тръгна.
Знам, че един суич би решил проблема, но няма къде да го сложа.
Четох, че има някакъв начин чрез DD-WRT да се реши проблема. Бих се радвал, ако някой ми помогне.

Не може с твое оборудване. Или слагаш суич или използваш новото устройство на Виваком, което медия конвертор рутер в едно.

И не ми казвай, че няма къде да сложиш един 5 портов суич.

преди 37 минути, Емил Костов написа:

Не може с твое оборудване. Или слагаш суич или използваш новото устройство на Виваком, което медия конвертор рутер в едно.

И не ми казвай, че няма къде да сложиш един 5 портов суич.

Понякога ме изумяваш, като се обриджиш с бриджове, можеш да прекараш и IPTV. Стига твоето оборудване да е достатъчно интелигентно да може да прави бридж.

60% от ИТ-тата у дома имат компактни циско рутери или бюджетни микротици вместо убитият хуавей на виваком.

преди 5 минути, Tanner Foost Foust написа:

Понякога ме изумяваш, като се обриджиш с бриджове, можеш да прекараш и IPTV. Стига твоето оборудване да е достатъчно интелигентно да може да прави бридж.

60% от ИТ-тата у дома имат компактни циско рутери или бюджетни микротици вместо убитият хуавей на виваком.

Е който иска да си прави свободни съчинения си е негов проблем.  Услугата се предоставя по определен начин, за да може когато клиента се обади оператора да провери състоянието на мрежата, преноса, интернета, както и какво се случва с всеки един приемник. И за какво ми е интелигентно и скъпо Сиско или  тъп Микротик ( доповръща ми се от тази марка последните няколко месеца) и да си играя с безмислени бриджове като услугата е направена и работи повече от перфектно.

Колкото до ИТ-тата не знам откъде си сигурен какво оборудване имат по домовете си. Та постващия да си сложи един 5 портов суич ( ако е с Алкател Лусен ONT ) устройството и да си използва услугата. Колкото до неговия рутер може да си го използва като го закачи на 2 порт на суича.

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Е който иска да си прави свободни съчинения си е негов проблем.  Услугата се предоставя по определен начин, за да може когато клиента се обади оператора да провери състоянието на мрежата, преноса, интернета, както и какво се случва с всеки един приемник. И за какво ми е интелигентно и скъпо Сиско или  тъп Микротик ( доповръща ми се от тази марка последните няколко месеца) и да си играя с безмислени бриджове като услугата е направена и работи повече от перфектно.

Колкото до ИТ-тата не знам откъде си сигурен какво оборудване имат по домовете си. Та постващия да си сложи един 5 портов суич ( ако е с Алкател Лусен ONT ) устройството и да си използва услугата. Колкото до неговия рутер може да си го използва като го закачи на 2 порт на суича.

Най добре е да са разделени със суич подкрепям.

Иначе до Хуавеят им, микротика е далеч по добър.

Но ако трябва да си завързан за хуавеят им, можеш да си вържеш микротик и след него в същата подмрежа, но ще трябва да отваряш два пъти портове ако искаш да пуснеш нещо.

За измерването на сигнала и качеството, тия оранжеви пичове имат достъп до приемника за IPTV по SSH. Не им трябва достъп до рутерът ти.

Така че спокойно можеш да ползваш свое оборудване.

А иначе за услугата, тя е стандартизирана, използва TCP/IP протоколи нищо по специфично, тяхното оборудване не е задължително за рутер, за приемник виж там е зсдължително техен, конфигуриран и кодиран.

Услугата не се предоставя с HUAWEI оборудване.  Не знам за какъв HUAWEI суич говориш.

Като оранжевите се стискат да ти дадат суич, ти дават алкател+ Huawei +STB.

Huawei e рутерът им. SТB стои зад  хуавей рутера, та както и да е.

• Автор

Благодаря и на двамата за включванията!

преди 55 минути, Tanner Foost Foust написа:

Здравей, бих искал да те питам как става това с бриджа, става ли с DD-WRT и конкретно с моят рутер - TP-Link WR940N v4.

преди 7 минути, Tanner Foost Foust написа:

Като оранжевите се стискат да ти дадат суич, ти дават алкател+ Huawei +STB.

Huawei e рутерът им. SТB стои зад  хуавей рутера, та както и да е.

Не! Услугата се предоставя по 2 начина в зависимост от преноса.

Вариант 1. До клиента стига оптика. 

-- Използва се ОНТ ( алкател лусент) след това TP-Link суич и няколко вида рутери. Ако клиента иска може да си сложи негов.

-  Изплзва се комбинирано устройство  Нокия (ОНТ+суич+рутер) където се включва всичко.

Вариант 2. До клиента стига UTP кабел. Във входа има AGG суич където всеки клиент се менажира на даден порт.

-  Използва се суич TP-Link. На 2 порт се включва рутера ( отново няколко модела), а на останалите портове се включват приемниците.

• Автор

Има още един вариант. След ОНТ-то слагат някакъв ZTE или Huawei рутер и от него върви и интернета и телевизията.

преди 2 минути, TheKop написа:

Благодаря и на двамата за включванията!

Бих искал да те питам дали това с бриджа е сложно, става ли с DD-WRT и конкретно с моят рутер - TP-Link WR940N v4.

Купи си един бял 8 портов TPLINK switch за 20 лв от Технополис.

И си реши проблема.

На първите портове закачи приемниците на следващият закачи твоят рутер.

Това е най доброто, което можеш д направиш, останалото е излишно.

Какво те притеснява да имаш две устройства?

Нямаш контакт ли, малък разклонител.

Кабелите ли, ще ги скриеш има си начини.

Пространство ли, компактни са.

преди 38 минути, TheKop написа:

Има още един вариант. След ОНТ-то слагат някакъв ZTE или Huawei рутер и от него върви и интернета и телевизията.

Не, след ОНТ се слага суич и след това е рутер било то на Виваком или твой собствен. 

https://rt48.ru/nastrojka/tp-link/tp-link-tl-wr940n

004.jpg

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 14 часа, DarkEdge написа:

Мм да, верно че IGMP минава през оранжевите.

• Автор

Менюто/Раздела ''IPTV'' го няма в стоковия firmware на моят рутер.

• 1 година по-късно...

С dd-wrt само трябва да се конфигурира така както е долу на картинката. При мен lan1 физически е 4-ия RJ-45 конектор. Рутера е 

Netgear WNDR4300 v1

Другите настройки са по подразбиране. 

image.thumb.png.fc93e650992a4694fed710d6a4686c73.png

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.