Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най добрите диско хитове на 80 90-те

Featured Replies

• Отговори 4,8k
  • Прегледи 219,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ти да видиш! Цели две песни на любимите ми Bad Boys Blue, в един пост! Тенкю, пийпъл, тенкю! Ще добавя още две, без които 80-те нямаше да бъдат същите (поне за мен) :

• безспорен хит химн на 80-те  

Публикувани изображения

Привет Нушо73 и всички останали диско маниаци! Познат ми е тоя никнейм ,може би от Ви-Бокс-а? Аз там бях известен като Италоманиак, пак с образа на Мътли😁😁

Ето една песен от края на 80те, която може би липсва тук. Беше въртяна по БНР и съм учуден че има даже видео, при положение че не е ставала хит в Германия.

на 14.09.2025 г. в 14:55, Димитър 59 написа:

Това е от периода когато групата се насочи към модерната в средата на 80те хай-енърджи музика.

Това беше супер хит по време на хип хаус треската от началото на 90те. За съжаление ранните неща на тоя акт минаха напълно незабелязано в Англия и едва в 1994г нашумяха с Another night.

Диско от СОЦ страни. Първото е унгарско диско, а второто може би най -доброто танцово изпълнение от бившата ГДР и по едно време дори беше най-гледания клип в канала ми.

малко докосване до 80-те 

и една натрапчива мелодия от 1999

на 23.07.2025 г. в 10:57, mimo.al написа:

Добър ден господа! Реших да попитам за едно старо парче, което се е въртеше 1986 и 7. Беше нещо като диско хоро на нашите гласове народна музика, но не мога да си спомня името. Можете ли да ми кажете, или подскажете как да го търся, под какво заглавие, или нещо, което да ми помогне да го намеря. Моля пишете на имейл [email protected]   . Благодаря предварително.

Да не би да става дума за това творение от 1988??

използван е мотив от фолклорната класика Ерген Дядо.

Стилът е нещо като ню бийт и имам спомени че е пускано по радиото или пък може би от някаква касета ми е останало в ума ,но със сигурност Балкантон не го е издавал.

На тая италианка (нашумяла с Мами блу през 70те) единствено това парче ми допада, нищо че е най-слабия и хит от 80те.

Видео с френска ретро музика. Песента стана минорен хит на Острова заради PWL ремикса, различен от видео версията.

• Автор
преди 50 минути, miro vt написа:

На тая италианка (нашумяла с Мами блу през 70те) единствено това парче ми допада, нищо че е най-слабия и хит от 80те.

Видео с френска ретро музика. Песента стана минорен хит на Острова заради PWL ремикса, различен от видео версията.

Супер са парчета ! Благодаря!

Предлагам един от от рекордьорите в итало-диско музика с най-дългото интро.В На колко години си? то е над 2 минути,но има и по-дълги😁

на 16.07.2025 г. в 21:15, Димитър 59 написа:

Възможно е руснаците да са ползвали кадри от рецитала на тая банда при гостуването им у нас.

Малко юроданс ритми от средата на 90те с клипчета. Общото между двете песни е че не са ставали хитове, но пък са страшно яки.

След 'смъртта' на клас. диско през 1980 много дами се насочиха към модерния 83-85 хай-енърджи стил. Ето един такъв пример с една песен с кавър единствено на български (Дует Шанс). Годината е 83 -номер 4 клубен хит в Билборд, а в Англия Памала пропусна топ 100 с едно място- юни 1984.

Не е точно диско, но това минава за един от най-добрите синт-поп записи на 80те от банда само с един голям хит.

Това може би не е качвано тук.Руското евро диско с най-много кавъри и то на различни езици. Бандата е Ласковы Май с вокалист вече покойния Юра Шатунов.

Редактирано от miro vt
грешка (преглед на промените)

на 17.09.2025 г. в 7:59, miro vt написа:

Да не би да става дума за това творение от 1988??

използван е мотив от фолклорната класика Ерген Дядо.

Стилът е нещо като ню бийт и имам спомени че е пускано по радиото или пък може би от някаква касета ми е останало в ума ,но със сигурност Балкантон не го е издавал.

Човекът потвърди че това е търсеното парче, тъй че се радвам че се зарових из по-старите страници, за да разбера за молбата😆😆

Аз разбирам тази тема, като  предназначена за хитовете, които помним от нашите посещения в дискотеките през 1980-90 години.

И затова пускам каквото аз лично помня  и не непременно само в стил ДИСКО.

По това време в "дискотеките" се пускаше всичко, което става за танцуване....

Кратичко 2 минутно видео, но пък един от емблематичните клубни хитове на 90те. Само в Англия за 1992 бяха продадени близо 173 000 копия от него.

2 песни от нашите дискотеки,които не съм срещал тук и двете продукция на Западна Германия.

преди 53 минути, miro vt написа:

2 песни от нашите дискотеки,които не съм срещал тук и двете продукция на Западна Германия.

Евала за този голям хит.

Още един вариант: 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.