Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталация на Windows 10

Featured Replies

преди 7 минути, Слави Маринов написа:

Другият пак много по-бърз вариант е ръчно да го конвертира диска с помоща на cmd и три команди в GPT и да продължи,а не да презаписва наново флашката.Не мога да разбера защо всички бягате и давате съвет да се използват остарелите неща MBR и BIOS съответно!

Никой не бяга - До сега машината е била с Windows 7 и като гледам е била с MBR схема. За да тръгне EFI, трябва първо да се настрои BIOS и тогава всичко останало.

• Отговори 83
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, DarkEdge написа:

Колкото повече изтриваания на дялове има правени на диска, толкова повече "шлака" стои на него.

аве аз уж изтрих дяла и го форматирах, ама верно има остатъци
:no-no:
и сега ако ги изтрия с жива ОС, ще навредя ли на системата?

преди 1 минута, дръндю написа:

и сега ако ги изтрия с жива ОС, ще навредя ли на системата?

Не можеш или понее не всичко. за да изтриеш трабва да направиш форматиране на ниско ниво на ЦЕЛИЯ ДИСК 
Затова се изтрива само в най-краен случай

преди 8 минути, DarkEdge написа:

Никой не бяга - До сега машината е била с Windows 7 и като гледам е била с MBR схема

Нямах предвид теб,а другите дето го съветват да прави наново флашката за MBR,а много по-лесно и бързо е просто да конвертира диска в GPT,или да окаже незаделено място за инстал и  той автоматично ще бъде конвертиран.

• Автор

Изтрих дялът от 100МБ и уиндоуса се инсталира без проблем.

преди 4 часа, Hunter1 написа:

Изтрих дялът от 100МБ и уиндоуса се инсталира без проблем.

още в началото ти писах изтрии всички дялове.радвам се че си успял да направиш инсталацията

преди 6 минути, doksa написа:

изтрии всички дялове

А защо трябва да трие всички, че и изобщо да трие...

преди 9 часа, DarkEdge написа:

А защо трябва да трие всички, че и изобщо да трие...

щото са друг формат

преди 6 минути, doksa написа:

щото са друг формат

Целта е да ме разсмееш ли? И кво? не могат да се конвертират?

преди 13 часа, DarkEdge написа:

Целта е да ме разсмееш ли? И кво? не могат да се конвертират?

могат но ако на диска е имало windows 7 и правиш инсталация на uefi като windows 8 или 10 ако не форматираш целия диск а само disk c например ще излезе надпис че windows не може да се инсталира на този диск .неможеш да форматираш само един дял .случи ми се преди седмица на мен също

Достатъчно е САМО boot делът да бъде във FAT32 формат и всичко друго може да е в ntfs и да се инсталира Windows 10 в UEFI стил. И делът, на който е била папката Windows с Windows 7, да се форматире, не и да се трие!

аз я изтривам и пак става но спамим темата ми се струва.хах

преди 17 минути, doksa написа:

но спамим темата ми се струва

именно
начини бол
беше въпрос, да се помогне на автора на темата да си изяде компота
компота е изяден вече, а аз краднах буркана 
:clown:
коментарите са излишни

преди 4 часа, DarkEdge написа:

Достатъчно е САМО boot делът да бъде във FAT32 формат и всичко друго може да е в ntfs и да се инсталира Windows 10

Според мен той има предвид да се конвертира диска в GPT,а не за форматиране и ntfs говори,но не можете се разберете.:)

• Автор

Имам друг проблем компютъра замръзва без причина.Може да стой 4,5 часа и да няма никакъв проблем но  може  да забие след 30 минути.Според вас какъв е проблемът?

Вероятни причини - много.
Допускам проблем във файловата система или твърдия диск.
Качи на https://ndox.abv.bg/ следните файлове, опаковани в един архив:
C:\Windows\System32\winevt\Logs\Application.evtx
C:\Windows\System32\winevt\Logs\HardwareEvents.evtx
C:\Windows\System32\winevt\Logs\System.evtx

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Според мен той има предвид да се конвертира диска в GPT,а не за форматиране и ntfs говори,но не можете се разберете.:)

Не, Слави. Имах предвид boot делът да се конвертира от NTFS в FAT32. И всички останали дялове да си останат, като само дялът с папка Windows да се форматира. И нищо друго не се трие/форматира.

• Автор

Аз мисля че е от прегряване защото вдига 80 градуса 

А в диспечера на задачи каква е заетостта на процесора и ако е ненормално висока, кой процес е с най-висока стойност на процесорна заетост?
Вентилаторът на процесора чува ли се много?
Скоро почиствана ли е машината?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 28 минути, DarkEdge написа:

Имах предвид boot делът да се конвертира от NTFS в FAT32. И всички останали дялове да си останат, като само дялът с папка Windows да се форматира.

Да де,ама като диска е в MBR,няма да стане,трябва и него да конвертира.IMG_20180914_174845.jpg

• 1 година по-късно...

Някой може ли да ми помогне?При инсталиране на уиндоус 10 компютъра въобще не буутва и постоянно ми излиза син екран с номер на грешка 0xc00021a 

преди 3 часа, Manuel Agukian написа:

Някой може ли да ми помогне?При инсталиране на уиндоус 10 компютъра въобще не буутва и постоянно ми излиза син екран с номер на грешка 0xc00021a

Ето няколко решения на проблема ти. https://windowsreport.com/fix-error-0xc000021a/ Хубаво е да си провериш диска, също така инсталационния носител на друг компютър дали работи. Как си записал този носител и откъде си свалил Windows-a?

преди 10 минути, tepmu написа:

Ето няколко решения на проблема ти. https://windowsreport.com/fix-error-0xc000021a/ Хубаво е да си провериш диска, също така инсталационния носител на друг компютър дали работи. Как си записал този носител и откъде си свалил Windows-a?

Изтеглил съм го от сайта на майкрософт според инструкциите и съм го записал с на флашка с програма наречена rufus. Най странното е че един път достигна до инсталирането на актуализации точно на финалната права и ми даде син екран. От тогава повечето пъти не стига до инсталация както се покаже логото на компютъра веднага след това дава тази грешка. Дава ми също така и друг вид грешки като например 0x8007025d, system service exeption what filed ntfs sys. Също така kernel security check failure. Понякога даже ми дава уиндоус неможе да извлече информация за дисковете на този компютър. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.