Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърска конфигурация за игри + видеообработка

Featured Replies

21,5" FullHD работещ монитор си е все още добър монитор, за него ще можеш да минеш и с подарената видео карта. Вземайки и по-стария (Ryzen 7 1x00) спестяваш много пари, а не губиш толкова много производителност.

Не си прави изводи от машината която сега ползваш - логично е да е бавна и шумна!

• Отговори 61
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

А защо такова лошо мнение за rx580 картите?

Сегашният ми монитор няма hdmi ...

преди 45 минути, bumblebee написа:

А защо такова лошо мнение за rx580 картите?

Сегашният ми монитор няма hdmi ...

Картата и няма нищо и е предостатъчна за 1080p 60Hz просто ти гледаш монитори с по-висока резолюция и 144Hz за това се коментират по-добри.

А и както казах не си заслужава да даваш 600 лв. за 580 при положение че разликата с 290 не е голяма.

п.с. Колкото до Асуския вариант на 580 които гледаше за над 900 лв. той просто не е изгоден понеже за 930 лв. се взима 1070TI която е по-добра.

И да не ползваш Freesync/G-Sync е без значение ако можеш да вземеш доста по-добра карта. Същата логика за монитор с G-Sync - необосновано скъп е!

Между другото наскоро попаднах на коментари че с Nvidia може да се активира Freesync но не съм се интересувал подробно.

• Автор

Кашата е пълна вече, съвсем се обърках, но и нямаше да питам ако знаех какви компоненти да си сложа. 

Видеокартата, която щеше да ми дават, е от копачка за криптовалута - говоря за r9-ката. Няма значение - отказах я. 

Мониторът, с който съм в момента, е ASUS VS228D

Добре, за да Ви улесня - конфигурация с карта за около 3000 лв...може и малко повече, предвид вентилатори и кутия и тн.

Ами дал съм ти предложение за бюджета. Варианта е 580 8GB ако държиш на freesync и останалите изисквания като кутия, дъно, охладител, две SSD-та и т.н.

Със сегашния монитор или които и да е 60Hz 1920x1080 всичко ще върви перфектно. Всъщност и с някой 21:9 (2560x1080) няма да имаш проблеми.

https://www.vario.bg/lg-34um69g-b

https://www.vario.bg/lg-34um59-p

п.с. За да се сложи по-добра видеокарта трябва да се ореже дъното, кутията и охладителя.

https://www.vario.bg/gigabyte-radeon-rx-vega-56-gaming-oc-8g-gv-rxvega56gaming-oc-8gd

https://www.vario.bg/amd-ryzen-7-1800x-yd180xbcaewof

https://www.vario.bg/noctua-nh-u12s-se-am4

https://www.vario.bg/asus-rog-strix-b450-f-gaming-90mb0ys0-m0eay0

https://www.vario.bg/corsair-vengeance-lpx-dimm-kit-16gb-cmk16gx4m2b3200c16

https://www.vario.bg/fractal-design-define-s-fd-ca-def-s-bk

https://www.vario.bg/seasonic-focus-plus-gold-650w-ssr-650fx

https://www.vario.bg/adata-xpg-gammix-s11-240gb-agammixs11-240gt-c

https://www.vario.bg/crucial-bx500-480gb-ct480bx500ssd1

3 бона.

• Автор
преди 19 минути, Roujin Z написа:

п.с. За да се сложи по-добра видеокарта трябва да се откажеш от скъпото дъно и кутия.

Panov беше дал по-евтино дъно, просто 600 лв. само за дъно не са ли много?

Дадох ти алтернативно предложение като дъното, кутията и охладителя са орязани но си остават добри и съм вкарал RX VEGA 56.

Да много е но ти искаше такова или поне останах с това впечатление.

Вегата е пълно малумие за тия пари, особено като имаш предвид каква и е консумацията. Само заради Freesync - глупост. Дал съм 21:9 IPS монитор 144Хц за 900лв, Ружин дал пак за толкоз на 75Хц...., че даже единя струва хилядарка ... B450-F ROG е пълен та$ак за парите си с 4 смотани фази.

Ако държиш на тишината кутията Fractal design Define R6 която ти е препоръчал Roujin си заслужава всеки лев. Аз лично съм със Define R5, и мога да кажа че откакто я ползвам направо се родих. Страхотна кутия. Не съм сменял двата оригинални вентилатора с които си беше. Компютъра е почти безшумен, мога да го оставя цяла нощ включен и не ми пречи изобщо. Само под бутона за включване има една синя лампа която трябва да я покривам докато спя с нещо, защото свети доста силно. Няма пълно щастие, какво да се прави.

@bumblebee

Ето моето предложение щом бюджета е 2500-3000 лева без видео карта:

Дънна платка

Процесор

Рам памет

До тук 1550 лева. Oт България може да купиш останалите чаркове без видео картата естествено. От Vario ще трябва да чакаш поне 5 работни дни за доставката им извън страната - SSD за OS, програми и игри , захранване и кутия. Не съм сложил второ SSD за работа, ти прецени кое ще е правилния избор за теб и дали бързо NVMe устройство ще си заслужава и съвет - изобщо не се ръководи по марката. Във MindFactory 970/960 Evo 500GB са на доста примамлива цена от 137€, а тукашните търговци ги предлагат за 350лв. Други модели за който може да потърсиш информация са WD Black 500GB (WDS500G2X0C) и Corsair MP500, но последното е й по-скъп модел. Кутията от Vario е първата ревизия, но е версия без прозорец (BG011). Цената oт почти 500 лева на DBP 900 (BGW12) във никем е силно надценена. Във MF цената й е 330 лева, но включвайки достаквата, със например Gabco навярно ще е поне 70-80 лева, ако греша нека бъда поправен. Във TechMAG цената на BGW12 e прилична - 362 лева, но ще трябва да чакаш 10 работни дни за доставката и не знам дали фирмата е сериозна. В този ред на мисли аз не бих ти препоръчал да купуваш част от чарковете от Никем, но ти си прецени на базата мненията на потребители, който са пазарували от тях. Кутията има и втора ревизия, която е и по-скъпа - ревю на DBP900 Rev. 2 и сравнение със първата итерация от GN - цък. Част от аксесоарите на втората ревизия може да ги закупиш отделно - кожуха и стъкления панел например, съответно около 20/30 евро, но първата ревизия изглежда нямат fan controller, защото не виждам информация за такъв в сайта на BQ. Между другото защо си се ориентирал към Full Tower и по специално DBP900 ?

До тук 2632 лева със 970 Evo 500GB, дъно, процесор и рам от MF и Crucial MX500 500GB , Corsair RMx 850W (2018) и DBP 900 (BG011) от Vario. Не си споменал твърд диск, предполагам такъв имаш. Доставката от Vario ще е безплатна, а от MF не би трябвало да е повече от 30 лева за 4-те компонента със фирма превозвач (Gabco например). Намалените първо поколение Ryzen определено предлагат по-добро съотношение цена-производителност спрямо 2700X, но 1700X/1800X идват без охладители, а ако се комбинират със такъв за 100 лева вече не са толкова добра покупка. Ако искаш да клокваш по-добре вземи R7 1700/1700X (210евро) и приличен охладител за целта. Второто поколение 2600X/2700X са абсолютно безсмислени за ръчен оувърклок, AMD са се погрижили добре за това на мястото на потребителя. Ако няма да ползваш голяма част от това което предлагат Crosshair 7 също може да вземеш по-евтина дънна платка (Strix X470-F/Gaming Pro Carbon X470). Рам паметта я избрах защото е много добър кит със Samsung B-die чипове и ще може да вдигнеш честота запазвайки стегнатите тайминги, а Ryzen доста се влияе от тях, заради ''Infinity Fabric''. Все пак мисля че ще е повече от добра идея да се спестят 150 лева и да се купи този Ripjaws (F4-3200C16D-16GVKB), Dual rank Samsung D-die комплект.

Видео карта - VEGA 56/64 са адекватни карти, това че цените им са зле във България е друг въпрос. Проблема със консумацията лесно се решава със undervolt. Gigabyte VEGA 64 Gaming OC за 956 лева със три игри на стойност почти 300 лева ми се струва повече от адекватна оферта. Промоцията - ''Raise the game'' е валидна и при покупка на RX 570/580. Температурите и шума са добри. Захранващата част на самата карта изглежда е по-зле от на референтната, но не се не отделих време в търсене в детайли, видях само че използва дискретни мосфети. Ако е доста по-зле от референтната, то това няма да се окаже проблем, ако не смяташ да клокваш, при което и фабричния охладител няма да ти свърши работа и ще ти трябва нещо като Morpheus II или направо воден блок. Аз по-скоро бих избрал Sapphire VEGA 64 Nitro +, но в момента, поне във MF е 580евро и на тази цена е малко трудна покупка, преди около 2-3 седмици цената й беше €500 във същия сайт. Не знам колко ти е бюджета за карта, но предполагам дори 1080Ti няма да е проблем да се вмести. Аз лично бих взел именно 1080Ti, защото е доста по-добра от GTX 1080 и дори VEGA64 за високи резолюции. Може да се намерят прилични модели на промоция за под 700  евро като например EVGA SC2, но въпросната е двуслотова и ако искаш да е тиха ще трябва да си поиграеш със кривата на вентилаторите или да undervolt-неш картата. Аз лично бих се ориентирал към Gaming/Gaming X щом държиш на тишина. Може и Gaming X Trio но е тежка и дълга карта. RTX 2080 мисля е ясно че е много зле ценово позиционирана в момента на цената си от 850 евро за най-евтините AIB модели. За да има тази карта въобще някакъв смисъл трябва да е не повече от 700 евро.

Не мога да ти помогна особено с монитора, но 900 лева ми се виждат малко за добър 1440p/4K 30''+ монитор. Не ''залитай'' по FreeSync и дори G-Sync, а гледай качествата на монитора. Първата технология далеч не работи еднакво при всички монитори, навярно знаеш.

Пич, ти тотално превъртя играта. Поне да беше видял 5 поста над теб, че вече се търси конфиг за 3 бона с картата.

преди 2 минути, PANOV написа:

Пич, ти тотално превъртя играта. Поне да беше видял 5 поста над теб, че вече се търси конфиг за 3 бона с картата.

Не знам дали коментара ти е насочен към мен, но @bumblebee е написал (коментар №9 и №15) че бюджета е 2500-3000 без видео карта.

преди 1 минута, Inno написа:

Не знам дали коментара ти е насочен към мен, но @bumblebee е написал (коментар №9 и №15) че бюджета е 2500-3000 без видео карта.

Ти само до 15 ли стигна. Казах ти 5 поста над твоя.

преди 8 часа, bumblebee написа:

Добре, за да Ви улесня - конфигурация с карта за около 3000 лв...може и малко повече, предвид вентилатори и кутия и тн.

преди 10 минути, PANOV написа:

Трябва да имаш доста здрави нерви, за да стигнеш до поне средата на неговите ''словоизлияния''.:D

преди 4 минути, PANOV написа:

Ти само до 15 ли стигна. Казах ти 5 поста над твоя.

Моя грешка за коментар №15 тогава. Когато писах коментара си бях погледнал само №9.

@bumblebee Колко последно е бюджета ?

току-що, Jorge написа:

Трябва да имаш доста здрави нерви, за да стигнеш до поне средата на неговите ''словоизлияния''.:D

Ако виждаш забележки - сподели ги. Твоя коментар за разлика от моя е чист спам.

преди 6 минути, Jorge написа:

Той направо си е за евала, аз нямам нерви да ги прочета, а момчето минава през цялото това нещо. :D

преди 13 минути, Inno написа:

Ако виждаш забележки - сподели ги. Твоя коментар за разлика от моя е чист спам.

Не виждам голяма разлика. B няколко теми ти казаха,че цитираш и спориш с всички потребители ,но това си е до характера на човек. После не се чуди защо си получил бан в " Хардеур Бг "  !

преди 2 минути, Sylver cloud написа:

Не виждам голяма разлика в няколко теми ти казаха,че цитираш и спориш с всички потребители ,но това си е до характера на човек. После не се чуди защо си получил бан в Хардеур Бг ! 

И кой според теб е този който се заяжда ??? И кой от последните коментари ти намираш за полезен, и кой е за кофата за боклук ?

П.С Между другото си прав - трябваше въобще да не отговарям. ''Убий простака с мълчание'' казват някой.

За кофата е твоя щото освен самоцелно подробен и крайно нечетим от питащи, предлага предимно стоки от чужбина и не отговаря на запитването в темата, дадено няколко поста по-нагоре. Факти.

преди 10 минути, Sylver cloud написа:

Не виждам голяма разлика. B няколко теми ти казаха,че цитираш и спориш с всички потребители ,но това си е до характера на човек. После не се чуди защо си получил бан в " Хардеур Бг "  !

Росене, няма смисъл...

преди 23 минути, Inno написа:

...

Най-добронамерено ти предлагам да си направиш един блог. Там можеш да изложиш всички твои знания и незнания(като при profruit) и няма да те притесняваме. Помисли. Мисля ти доброто.;)

преди 23 минути, PANOV написа:

За кофата е твоя щото освен самоцелно подробен и крайно нечетим от питащи, предлага предимно стоки от чужбина и не отговаря на запитването в темата, дадено няколко поста по-нагоре. Факти.

И какво като предлага част от компонентите от чужбина ? Мога да направя забележка и в твоето предложение - що за човек ще плати значително повече за същите компоненти закупувайки ги от български търговци. Не го направих, обаче, защото моето предложение е мое лично предложение. Не се опитай да налагаш твоето мнение, защото аз мога да направя същото. Това за четимостта ще го приема като шега.

преди 14 минути, Jorge написа:

Росене, няма смисъл...

Най-добронамерено ти предлагам да си направиш един блог. Там можеш да изложиш всички твои знания и незнания(като при profruit) и няма да те притесняваме. Помисли. Мисля ти доброто.;)

Брей, май това обяснява нападките.

Аз ще те съветвам със познатите ти в реалния живот да си намерите друга забава - отново най чистосърдечно.

• Автор

Добър вечер. Толкова много четене и умуване ... просто съвсем се обърках. Отказах картата и това е. Ще си я купувам.

Вижте каква конфигурация ми предложиха. Какво Ви е мнението?

https://www.vario.bg/cart.php

преди 5 минути, bumblebee написа:

Добър вечер. Толкова много четене и умуване ... просто съвсем се обърках. Отказах картата и това е. Ще си я купувам.

Вижте каква конфигурация ми предложиха. Какво Ви е мнението?

https://www.vario.bg/cart.php

От линка виждам само три компонента а не цяла конфигурация. По-ирония съвпадат със тези, който аз предложих. Надявам се да не иронизираш със това моя коментар.

преди 10 минути, Inno написа:

От линка виждам само три компонента а не цяла конфигурация. По-ирония съвпадат със тези, който аз предложих. Надявам се да не иронизираш със това моя коментар.

Всеки вижда собствената си кошница!

От този сайт не става с линк, направи снимка или ги копирай!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.