Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Ако говорим само за замяна с NVMe (същата големина) - https://www.vario.bg/adata-xpg-gammix-s11-480gb-agammixs11-480gt-c

Оскъпяването е под 100 лв. тоест пак сме на около 2 900 лв. и не виждам проблеми. Наистина няма причина да се ползва целия бюджет.

• Автор
преди 1 час, Roujin Z написа:

Ако говорим само за замяна с NVMe (същата големина) - https://www.vario.bg/adata-xpg-gammix-s11-480gb-agammixs11-480gt-c

Оскъпяването е под 100 лв. тоест пак сме на около 2 900 лв. и не виждам проблеми. Наистина няма причина да се ползва целия бюджет.

Смята ли, че това което предложи е по-добро от (предполагам) оскъпения Асер на декстоп.бг?

Готовите конфигурации, които си гледал, са с много минуси - паметта е на много по-ниска честота, процесора е с половината ядра/нишки на този, който сме ти предложили, освен това е от 2015 година, по-малко дисково пространство, гаранцията е много по-малка - 2 години, като принципно само процесора има 3 години гаранция, дъното 3+, видеокартата и там в повечето случаи дават по 3 години, на някои имат и повече, захранвания има с по 5+ години гаранция, памети доживот, SSD дискове 3-5 години и т.н. Да не говорим за много по-евтините и завишени цени на частите, единствено надписа Acer е марковото нещо в конфигурацията. Малък плюс е малко по-мощната видеокарта от 1070 TI - 1080, каквато с по-бюджетни части, но пак по-добри от тези в готовите конфигурации, можеш и сам да си добавиш. Между другото каква е идеята да се пускат виртуални машини на конфигурацията, която искаш да ползваш, това нещо не може ли да стане с пускане на няколко браузъра като друг потребител под една ОС? Също така има и софтуер, който ти позволява пак да ги пускаш тези неща в защитена среда без нуждата да се прави за всеки браузър отделна виртуална машина.

Всъщност аз съм му предложил именно 1080.

I7-6700K -> RYZEN 7 1800X 
GTX 1080 -> GTX 1080 
16GB 2133MHz -> 32GB 3000MHz 
256GB SSD -> 480GB 
1TB  -> 3TB

Грубо казано по-добър процесор, двойно повече рам на по-високи честоти, двойно по-голямо SSD и тройно по-голямо HDD.

Други плюсове са по-доброто захранване, охладител и кутия както и по-голямата гаранция. 

• Автор
преди 8 минути, Raze написа:

Готовите конфигурации, които си гледал, са с много минуси - паметта е на много по-ниска честота, процесора е с половината ядра/нишки на този, който сме ти предложили, освен това е от 2015 година, по-малко дисково пространство, гаранцията е много по-малка - 2 години, като принципно само процесора има 3 години гаранция, дъното 3+, видеокартата и там в повечето случаи дават по 3 години, на някои имат и повече, захранвания има с по 5+ години гаранция, памети доживот, SSD дискове 3-5 години и т.н. Да не говорим за много по-евтините и завишени цени на частите, единствено надписа Acer е марковото нещо в конфигурацията. Малък плюс е малко по-мощната видеокарта от 1070 TI - 1080, каквато с по-бюджетни части, но пак по-добри от тези в готовите конфигурации, можеш и сам да си добавиш. Между другото каква е идеята да се пускат виртуални машини на конфигурацията, която искаш да ползваш, това нещо не може ли да стане с пускане на няколко браузъра като друг потребител под една ОС? Също така има и софтуер, който ти позволява пак да ги пускаш тези неща в защитена среда без нуждата да се прави за всеки браузър отделна виртуална машина.

Ако отворя повече от 1 акаунт в покерстарс със същото ИП, и двата горят и ми конфискуват парите ;)  с ВМ-то слагам и ВПН. Надявам се сега да сте ме разбрали. Та, мога ли да ви помоля Разе и Роуджин да обедините две гениални мнения и да ми кажете какво точно да купя? Ако има изменения от оригиналното предложение на Роуджин, разбира се. Ако това е най-доброто, което мога да взема за тези пари и и двамата сте съгласни - ще ви се доверя. 

Бтв, какво мога да очаквам? Да вземем за пример ФИФА 19, на колко ще мога да я подкарам? Макс? И предполагам, че с най-важното, ВМ няма да имам проблем да им дам на всяка по 4ГБ и да вървят плавно?

Бтв номер 2: Благодаря на всички за отзивчивостта

Може да си направиш няколко акаунта под една ОС, които да ползват различни VPN и съответно да си пускаш няколко браузъра през различни потребители на един десктоп, примерно така става под линукс:

http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=42&t=175765

без да е нужно да се пускат за всеки VPN отделна виртуална машина, по този начин спестяваш много ресурси и ненужни гимнастики.

Освен това, казах ти да си провериш на една виртуална машина с някаква по-лека ОС какви ресурси ще ти заема всичко, 100% ще можеш да се побереш в 2-3 ГБ оперативна памет, дори и по-малко (което ако направиш горното няма и да е нужно изобщо).

Осносно Fifa 19, не мисля, че е кой знае колко изискваща игра. Дори и на 4К резолюция ще я подкараш с много по-слаб хардуер.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Най-после събрах пари за конфигурацията на Roujin Z и вече някои части ги няма!!! 

40 лв ми искат тия от Варио за сглобяване на машината, очаквах да е безплатно за поръчка за 3200лв... Та, бюджета е 3000лв (-300 за монитор,който вече купих). Какъв е най-добрият ми вариант в момента, направо полудях да чакам вече 2 седмици.

преди 2 часа, Plamen Traikov написа:

Най-после събрах пари за конфигурацията на Roujin Z и вече някои части ги няма!!! 

40 лв ми искат тия от Варио за сглобяване на машината, очаквах да е безплатно за поръчка за 3200лв... Та, бюджета е 3000лв (-300 за монитор,който вече купих). Какъв е най-добрият ми вариант в момента, направо полудях да чакам вече 2 седмици.

Какъв монитор взе.

преди 1 час, Lpool написа:

Какъв монитор взе.

Предполагам като твоя, но е бил на акция за 300 леви.:D

преди 4 часа, Plamen Traikov написа:

-300 за монитор,който вече купих

преди 20 часа, Plamen Traikov написа:

Ми виж от наличното - B450 дъно, дали ASROCK B450 PRO4, MSI B450-A PRO, процесор 1800X, 32GB KIT Aegis 3000 MHz, 1TB Samsung 860 EVO - цената е като на MX500 или търсиш по-евтин 320-330лв, GTX 1080 MSI / Gainward, Bitfenix formula gold 550 / EVGA B3 550, кутия не знам какво ще влезе в парите, може и Sharkoon M25-V като по-евтина, нагоре вече са за предпочитане , FD Meshify C, Phanteks P400...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.