Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сглобяване на компютър за игри - 2500-2600лв

Featured Replies

Дъно - направо B450 - MSI B450-A, тези памети не ти трябват, може изобщо да не ги подкараш на тази честота с този сетъп - виж Ripjaws V или 2 от тези, като за първите не съм сигурен дали няма да правят въртел. Това SSD е скъпо за обема си, за 180лв има 500ГБ MX500 или по-евтиното 480GB BX500 около 150лв. За предпочитане пред B3 550W е Antec EA550G - ребрандиран Seasonic Focus Plus Gold 550, твърдите кабели няма да са проблем в подобна кутия. На този монитор нищо не му струва 425лв, след като е едва Full HD и не предлага почти нищо интересно освен едни 75Hz Adaptive / FreeSync. Ако искаш монитор с Full HD резолюция, търси поне 144Hz с прилична матрица - AOC C24G1 / C27G1, най-вече вторият, но с такава карта ми се вижда кощунство да не минеш поне на 2560x1440 - Lenovo L27q или  AOC Q3279VWFD8.

• Автор

@PANOV, значи би трябвало да се получи нещо такова? За монитор си харесах този от eMAG, макар и ако се случи да ползвам гаранция от тях не знам как ще е.

Screenshot23.png

Screenshot234.png

Аз поне удобрявам системата в този вид с малката забележка да имаш едно на ум за паметите. Emag в случая са посредник, пазаруваш от 'Lalee' - виж този списък. Бих те посъветвал да помислиш за големия AOC, защото е 75Hz, докато това Lenovo е на 60Hz - 27 инчовите 1440p с VA/IPS матрица все още държат цена. Или минаваш на 144Hz и по-ниската резолюция, защото 144Hz 1440p VA/IPS отиват 700лв и горница - колкото и да е логично за такава конфигурация.

• Автор

@PANOV, из pazaruvaj ми изпадна монитор Samsung C24FG70FQU, 144Hz, 1ms, 1920x1080. Нищо не пречи след време при евентуален ъпгрейд на компютъра да се смени и монитора отново. Не е казано, че завинаги ще бъда с този, нали? :D
А за паметта какво искаше да кажеш, не успях да те разбера нещо?

Ами добре, ако желаеш 144Хц, виж и този 27 инчовия горе AOC C27G1, трябва да е подобен на извитите Samsung FG70 / FG73, просто си търси 27ца. Има и на MSI подобен модел. Паметите не съм убеден, че ще докарат 3000MHz без заиграване, но не мога да ти кажа конкретно тази комбинация от процесор, дъно и памет как ще сработи.

Да.

• Автор

Вариант е и този монитор. Получих email от Vario, че сглобяването на самата конфигурация струва 40лв с ДДС.

Ще изчакам @Roujin Z да се изкаже и мисля да поръчвам след това.

• Автор

@Lpool, между 1600X и 2600 не виждам кой знае каква разлика в бенчмарк тестовете?! И се чудя дали си заслужават ~50лв отгоре

преди 9 часа, Expert написа:

@Roujin Z, изпуснал ли съм нещо? 

Не си.

п.с. Последните промени (не съм чел подробно цялата страница мнения) поне на мен не ми харесва.

Дъното, SSD-то и паметта са стъпка надолу. Единствено захранването (ANTEC EARTHWATTS) е добра идея предвид че е 5 лв. разликата.

За монитора нямам мнение.

Кое е надолу на дъното, я кажи ? И защо му памет за 400лв, която на B350+Ryzen 1600X много вероятно да не се подкара изобщо на такива честоти? И колко по-добро е другото SSD, че да оправдае 120лв за 256ГБ, след като MX500 е 180лв за 500ГБ?

преди 3 часа, Roujin Z написа:

Не си.

Напротив, ще изпусне доста от това което си му предложил.

п.с. Последните промени (не съм чел подробно цялата страница мнения) поне на мен не ми харесва.

Дъното, SSD-то и паметта са стъпка надолу.

Дъното и на мен ми е интересно кое му е стъпката надолу - може би цветово, защото бялото е на "мода".

ССД - сигурно защото е TLS а не MLC което за домашна употреба е все едно.

Паметта - Вярно че е стъпка назад, не е RGB.

Единствено захранването (ANTEC EARTHWATTS) е добра идея предвид че е 5 лв. разликата.

И да е 20-30лв. по-скъпо пак е по-добра идея от b3 на евга коeто за 150лв. изобщо не знам как се препоръчва.Ако беше 450w модел който беше около 100лв. за бюджетни конфигурации ок, ама за 2,6к да се препоръчва тази серия е малко несериозно.

За монитора нямам мнение.

Това е ясно.Прочел си едно, две ревюта за бюджетната серия на LG и си ги препоръчваш само тях по инерция от доста време насам, няма значение дали конфига е за 1000лв. или за 3к.Виж не казвам че монитора е лош, ама поне конфигурацията като е за повече пари, най-вероятно човека може да си позволи и по-скъп и хубав монитор, който е най-дългата инвестиция в една конфигурация.А и все пак му предлагаш RTX 2070, няма ли да е по-добре, да се предлага такъв с 2560x1440 резолюция и по-голям размер от 24 инча.

П.С. По принцип темата се беше изчерпала с първата предложена конфигурация от PANOV, където можеше да се смени, но не задължително 1080 с 2070.

Само си представям ако работите с хора как ви мелят устите дори въпроса да е зададен на друг... Що не си направите клубче където да коментирате тъпите предложения

на по-възрастните потребители които сме прочели само по-някое ревю вместо да тестваме всеки възможен хардуер които излиза лично? Стига да може да се изтраете един друг разбира се?

Нямам навика да отговарям но да коментирате липсата на мнение при това да изтъквате нещо извън контекста на предложението вече е нагло!

24 MP68 беше предложен с RX 580 при това под бюджета. После потребителя реши да купи 1070TI а накрая се стигна до RTX 2070 без монитор! 

Казах че няма да взимам отношение към него и какво ще си купи човека си е негова работа.

Ако дори толкова прости неща не може да следите в една тема по-добре си гледайте предложенията и не се бъркайте в чуждите с защо това и онова.

И да стана ми ясно че могат де се отделят над 3 000 лв. и бюджета не е 2 500 лв. не е нужно да ми се повтаря. 

Всичко това какво общо има с изказването, че промените са стъпка надолу, след като дъното далеч не е стъпка надолу, а посочените по-горе SSD и памет са глупава стъпка нагоре ? И няма нужда да го играеш доайен, нито съм тръгнал да се заяждам, нито ми е до спорове, ама става ли 'възрастните потребители', като са прочели само по някое ревю, да не казват на бялото-черно ? ;)

преди 1 час, Roujin Z написа:

Само си представям ако работите с хора как ви мелят устите дори въпроса да е зададен на друг... Що не си направите клубче където да коментирате тъпите предложения

на по-възрастните потребители които сме прочели само по-някое ревю вместо да тестваме всеки възможен хардуер които излиза лично? Стига да може да се изтраете един друг разбира се?

Нямам навика да отговарям но да коментирате липсата на мнение при това да изтъквате нещо извън контекста на предложението вече е нагло!

24 MP68 беше предложен с RX 580 при това под бюджета. После потребителя реши да купи 1070TI а накрая се стигна до RTX 2070 без монитор! 

Казах че няма да взимам отношение към него и какво ще си купи човека си е негова работа.

Ако дори толкова прости неща не може да следите в една тема по-добре си гледайте предложенията и не се бъркайте в чуждите с защо това и онова.

И да стана ми ясно че могат де се отделят над 3 000 лв. и бюджета не е 2 500 лв. не е нужно да ми се повтаря. 

Забравих че ти си "гордостта на форума" и не трябва да те упрекваме.

• Автор

Добро утро, в крайна сметка на това се спрях на тази конфигурация, реших да сложа 2TB HDD и 2хADATA XPG GAMMIX D10 DIMM 8GB. Ще послушам @Lpool за монитора и ще го взема.

Screenshot9.png

В sky(нямам нищо общо с фирмата) асемблирането с компоненти закупени от тях е безплатно.Демек за същите пари ще си купиш почни същите неща, но кутия ще е по-хубава, захранването ще има хибриден режим и 3 години повече гаранция.Дъното и охлаждането ще са различни, защото ги няма при тях, но това не означава, че не са качествени, като избраните от другата фирма.Само монитора ще трябва да си го поръчаш от Варио.

https://shop.sky.bg/RYZEN-5-1600X-6C12T-up-to-400GHz-AM4-no-Fan

https://shop.sky.bg/B450-TOMAHAWK-AMD-B450-DDR4-3466OC1866-DVI-HDMI-M2-Socket-USB-31-AM4

https://shop.sky.bg/8192M-RTX-2070-ARMOR-8G-PCI-E

https://shop.sky.bg/Zahranvane-SSR-550FX-FOCUS-Plus-550-Gold-550W-10Y

https://shop.sky.bg/2-x-8GB-DDR4-3000-XPG-GAMMIX-D10

https://shop.sky.bg/500GB-25-SSD-MX500-3D-NAND-SATA-III-CT500MX500SSD1-

https://shop.sky.bg/2000GB-7200rpm-64MB-SATA-III-P300-BULK

https://shop.sky.bg/Shadow-Rock-Slim-IntelAMD-BK010

https://shop.sky.bg/Meshify-C-wo-PU-

Общо - 2580 + 917 = 3497лв.

Не си налагам мнението, все пак ти си даваш парите и решаваш в крайна сметка какво и от къде да си купиш.

Успех с избора.

Аз не бих взел RTX 2070 с предложеното горе изпълнение. По-добре GTX 1080, но в по-качествен вариант. Една Gaming X след клок ще е по-бърза или равна на Armor варианта в повечето игри. Естествено на 2K и нагоре.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.