Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с телевизор - подсветка

Featured Replies

Здравейте вчера единия телевизор го намерих изгаснал. При пускане показва картина за секудна и гасне. Имах преди време този проблем с монитор на Самсунг, в сервиз казаха че било подсветката, но ремонта щял да струва повече от нов монитор.

Телевизора е Финлукс, лед технология. Един авер каза че можел да се оправи с лед лента и ремонта да бил 50-60 лв, а не 200 както ще кажат в сервиз. Някой наясно ли е дали има нещо вярно в това.

Ако наистина може долу горе такива пари щи излезне.

Друг е въпроса дали може или ше направи още по голяма беля.

С LED лента не става, може и да е проблема в инвертора, нека го видят в сервиз.

Наскоро давах на кварталния сервиз Телефункен 32" за смяна на Led подсведка, взе ми 100 лв.

Не бих се занимавал с лед ленти.

• Автор

Със сигурност утре ще го закарам до сервиза. Намерих някакви лед подсветки в сайт за продажби по 20 лв броя. Дано да успеят да го оправят.

преди 3 минути, Колев60 написа:

Ти се шегуваш направо с това, дето са ти го казали. Не го пиши повече, а в сервиза не го и споменавай! Ако ползваш начина който са ти препоръчали, измери обиколката на телевизора, купи си лента със същата дължина и я залепи по периферията. Тъкмо китайците слухтят за някоя нова технология.

Мани не могат да му платят патента после :D
Има ентусиасти дето ги правят тези неща с LED лента ама след това не става много много за гледане телевизора, и не на всеки телевизор става този мод!

Той просто се информирал колко горе долу струват та да е на ясно колко може да му искат.

То и аз в началото мислех сам да си го ремонтирам, ама като тръгнах да го разглобявам и като видях колко щипки трябва да прещракам и си викам що се правя на улав, колко ще спестя, я да заминава при майстора да не му отварям повече работа от необходимото.:D

Една идея за мод , руски Ambilight.

преди 2 часа, gamencerista написа:

Телевизора е Финлукс, лед технология. Един авер каза че можел да се оправи с лед лента и ремонта да бил 50-60 лв, а не 200 както ще кажат в сервиз. Някой наясно ли е дали има нещо вярно в това.

Да, има такова нещо вярно. Някъде в Гугъл имаше качени клипчета, но ефекта ще да е компромисен. Иначе има и сервизи и сервизи. Едни искат 800 лв., а други 80лв за ремонт. Не бързай и търси.

• Автор

Здравейте, телевизора вече е отремонтиран. Едната подсветка се е скапала и е подменена с нова. Взеха ми 67 лв. Не знам как е като цена. Стори ми се окей. 

току-що, gamencerista написа:

Здравейте, телевизора вече е отремонтиран. Едната подсветка се е скапала и е подменена с нова. Взеха ми 67 лв. Не знам как е като цена. Стори ми се окей. 

Цената е нормална!:)

Предполагам че е 32:" Finlux  = Vestel. Прекъснал ти е само един диод и е сменен. Нормална цена, сваля се дисплея и има риск от счупване. Дано са му направили и преработка за намаляване на тока да изкара повече.

Вътре са 2 ленти по 11 и ако се сменят двете, както е по сервизно още + 50 лв. Има и недобросъвестни, които окъсяват прекъсващите и не сменят вече окъсилите диоди. А обикновено има и няколко такива.

Съвет - не му вдигай яркостите повече от 50%.

• 5 месеца по-късно...

Здравейте! Не знам дали въпроса ми е за тук, но ще го задам. Телевизора ми е Finlux и доста често, главнл вечер се забелязва, когато е изгасен започва да му мига диодчето. Пълен мрак в стаята и само една ярко мигаща светлина, без да се включва без нищо, само мига. Може и през деня така да прави, но на светло не съм забелязала. Ако някой има идея от какво е и как би могло да се оправи, ще съм Ви благодарна. 

Нищо не може да се направи, вестелските са така. Мигат и на пускане, и на спиране. Гледай си го така. Ако те дразни му лепни черно тиксо, но така че да не закриеш съседната приемна дупка.

• 1 година по-късно...

Колеги и аз имам същия проблем светлодиодната лента.Искат ми 220лв и то в шибания град Троян Тв. е Финлукс с 5 години гаранция и точно месец след гаранцията стана белята.та мисълта ми е от къде мога да си купя такава лента,та да си го оправя сам!имам опит в такива работи?

преди 6 минути, Еди. написа:

Колеги и аз имам същия проблем светлодиодната лента.Искат ми 220лв и то в шибания град Троян Тв. е Финлукс с 5 години гаранция и точно месец след гаранцията стана белята.та мисълта ми е от къде мога да си купя такава лента,та да си го оправя сам!имам опит в такива работи?

Щом имаш опит в такива работи, непременно трябва да знаеш къде има и такава лента за подмяна.

Като се навираш из чужда стара тема поне да беше написал модела и евентуално надписа на коритото. Не знам какъв опит имаш, но може би ще придобиеш в чупене на матрици. Много е лесно, повярвай ми.

Такива пари обикновено върви на 50 - 55". 32" са под 100 лв. А може и да се окажат един или няколко дефектни диода, тогава по желание на клиента се сменят само те. Но това се преценява едва след пълно разглабяне.

Има една стара народна - като имаш кило брашно (или 5 лв>) да го дадеш на майстор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.