Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Закупих си нов компютър. Ryzen 2400G, дъно msi 450m pro vdh, 2x4 adata RAM, XFX TS 430w - захранване. Искам да работя с вграденото видео, понеже  нямам външно. Свързвам всичко, но показва само черен екран през VGA. Въртят се вентилаторите, светят диодите на дъното за cpu и ram, но не виждам дори и BIOS.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Даниел Урумов написа:

през VGA

Подозирам, че тук е разковничето, ако всичко е свързано правилно и паметите се разбират с останалото. Пробвай да закачиш дисплей на друг извод.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

щом като е нов го занеси там,от където си го купил,да видят,че не вади картина.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам чувството, че бъркам нещо, което е много просто. Лампите на дъното трябва ли да светят, или не трябва?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дали наистина всичко е свързано, или има нещо пропуснато.  Пробвайте с единичен модул оперативна памет на А2 слота.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какъв ти е преходника? Ако не е активен, няма да стане.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, Даниел Урумов написа:

Не е активен. Защо има изход на дъното, като не става?

Ако свържеш директно VGA-VGA трябва да работи. Активен преходник е нужен от DVI-D към VGA, защото първият пренася дигитален сигнал, а VGA - аналогов. DVI-I поддържа двата типа сигнал и може да се върже с пасивен преходник. 

Снимай какво свети по дъното. Вързал ли си захранващия кабел на процесора?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз не разбрах, че дъното има VGA изход, понеже пишеш за някакъв преходник DVI. Пробва ли само с 1 плочка RAM да го пуснеш? Сигурен ли си, че си закачил всичко? Монитора ти работи ли както трябва? Намери някъде да го включиш през HDMI - примерно в някой приятел(ка)/комшия/комшийка, ако не става го върни, както ти казаха.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето снимка, свързах харда и изгасна лампичката, но няма сигнал. Иначе ако включа клавиатура - работят caps lock, num lock, но мониторът е черен екран.

IMG_20181022_140144.jpg

П.С. Открих проблема. Включих в телевизора с HDMI и вече има сигнал. Има ли начин да стане с vga?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Трябва да стане, щом дъното го поддържа. Какво пише в упътването? В BIOS да не би да има някаква по-специфична настройка? Пробвай да изключиш UEFI boot. Сигурен ли си, че монитора и кабела работят?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, Raze написа:

Трябва да стане, щом дъното го поддържа. Какво пише в упътването? В BIOS да не би да има някаква по-специфична настройка? Пробвай да изключиш UEFI boot. Сигурен ли си, че монитора и кабела работят?

 

преди 13 часа, Даниел Урумов написа:

но не виждам дори и BIOS.

Как да го изключи като не вижда нищо, по интуиция.

Хм, не знам, нещо кофти ми се вижда всякакво подреждане на кабели, не мога да видя добре, модулът оперативна памет къде е пъхнат, в третият по отдалеченост от процесора слот ли? Това не е А2 слота!

Цитат

Always insert memory modules in the DIMMA2 slot first.

. Не мога добре да видя, снимката не е малка, но май твърдият диск е пъхнат   във вторият SATA порт, има нещо подключено и в третият. Май има изтървани компоненти в описанието на конфигурацията.

Съвет, да повика човек с опит да му оправи бакиите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Оправих се аз, проблемът е или в кабела, или в монитора. Тук всичко е наред. Оправих и Рама, видях надписите по дъното.

1540208419186572890077.jpg

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 44 минути, sliderum написа:

Как да го изключи като не вижда нищо, по интуиция.

 

преди 1 час, Даниел Урумов написа:

П.С. Открих проблема. Включих в телевизора с HDMI и вече има сигнал. Има ли начин да стане с vga?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом е "захапало" веднъж, не би трябвало да има проблеми.

  • Ха-ха 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.