Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Части за конфигурация- 1500лв.

Featured Replies

на 25.10.2018 г. в 21:36, horche написа:

изборът ми се базира на поредица от бенчмарк тестове.

Бенчовете са "сухи" цифри - това, че има някаква разлика при бенчене, не означава автоматично, че ще има същата разлика при игра. Като гледам тука са се изказали все хора, които са по- компетентни от мен и пак не им хващаш вяра, та камо ли на мен, но едно ще ти кажа от опита си на толкова стар геймър, че съм чак древен, "геймър от античността" - от епохата на C2D насам, AMD платформите предлагат, ако не по- добра, то със сигурност поне същата производителност в игри, при еднакъв бюджет. Не отричам, че има около десетина процента в полза на Интел, при неограничен бюджет - всичко най, водно, клок и т.н., ще изкараш едни десетина процента в повече от АМД, но първо, че ти няма да правиш това и второ, тези +10% производителност реално ти няма да ги усещаш, за това са "сухи" цифри. Най- образно казано - дали ще играя тетрис на портативка или на компютър от НАСА, за мен от гледна точка на играещ, няма да има никаква разлика, макар според някакъв бенч да има многократна.

Зад тези ми наблюдения и изводи, стои много похарчена пара - от практическа и рационална гледна точка, няма резон за игри да се избира по- скъпия Интел, пред АМД. А вече за душевния оргазъм - това си е изцяло субективна територия.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Спрях се на 8700к. Поръчах го за 780лв. Кутията, се спрях на тази:

https://www.vario.bg/nzxt-source-s340-elite-ca-s340w-b3

Захранване:

https://www.stealtechcomputers.com/zahranvane/PSU_SEASONIC_SSR-650FX_GOLD_id71147/

Остават само дъното и охладителя. Мисля да направя делид на процесора и да си взема 240мм водно на Arctic Freeze или Cooler master 240. Доколкото четох във форуми с делид и някое от тези охлаждания ще се справи процесора дори ако успее да достигне 5гхз клок. Дъното съм се спрял на:

https://megamag.bg/228888/asus-rog-strix-z390-f-gaming

Мислех над 9700к, но не виждам смисъл, а е 90 лева отгоре. За охладител може и въздушен, но ще крие рам-та.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.