Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Превръщане на обикновен LED TV в смарт?

Featured Replies

Здравейте колеги,

с няколко думи изпаднал съм в следната ситуация. Искам да се снабдя с Netflix, тъй като така или иначе, често гледам сериали, именно тяхна продукция, не виждам смисъл постоянно да се занимавам с флашки, да търся субтитри и т.н. Преди около 2-3 месеца ми беше подарен от близки LED телевизор, който като параметри ме устройтва идеално(32 инча, full hd качество на картината и т.н), но за мое съжаление не е смарт. Разбираемо не ми се дават още 500-600 лв за нов, при положение, че реално имам такъв, който е изваден от кутията преди 2 месеца, затова ми се ще да се посъветвам с вас дали е възможно въпросният да стане смарт, посредством популярните за целта джаджи?

Зачетох се, вариантите са много, в общия случай се включват в HDMI порт, какъвто аз имам свободен. На пръв поглед доста добре, но някой пробвал ли го е реално и работи ли изобщо така както би работил един телевизор, който е произведен с опцията Смарт? Струва ли си да дам 50-60 лева за такова нещо?

Разбира се би ми било изключително полезно, ако някой, който е ползвал подобно нещо и е доволен, ме насочи към него :)

Благодаря на всички, които ще се включат :)

Вземи си един андроид плеър и си решаваш проблемите.

Не знам дали знаеш Нетфликс са с машинен превод.

• Автор
току-що, PigManu написа:

Вземи си един андроид плеър и си решаваш проблемите.

Не съм много по темата, та бих се зарадвал на някой линк :))

• Автор
току-що, Rostislav15 написа:

Аз ползвам този андроид тв стик и съм много доволен. 

Благодаря. А понеже не ми е ясна самата процедура по работата му, да си питам. Въпросното нещо се свързва към телевизора с HDMI кабел и се работи изцяло с дистанционното, което е преодставено, така ли?

преди 1 минута, nedqlkow написа:

Благодаря. А понеже не ми е ясна самата процедура по работата му, да си питам. Въпросното нещо се свързва към телевизора с HDMI кабел и се работи изцяло с дистанционното, което е преодставено, така ли?

Има си вградена HDMI букса поне на този модел. Няма дистанционно ползвам го с безжична мишка. Има и модели които имат и дистанционно. Предлагам ти го защото съм го тествал и ми върши перфектна работа за филми , youtube и по тежки приложения. Можеш  да слагаш сякакви андроид приложения.

преди 33 минути, nedqlkow написа:

Искам да се снабдя с Netflix, тъй като така или иначе, често гледам сериали, именно тяхна продукция, не виждам смисъл постоянно да се занимавам с флашки, да търся субтитри и т.н.

https://www.dnes.bg/technology/2018/09/28/spirat-bylgarskite-subtitri-v-netflix.389097

Не разчитай на Нетфликс приложението то никога не е имало нормални субтитри.

Така че за филми и сериали от Нетфликс с субтитри си разчитай на торентите.

За плеърите като модели нямам актуално инфо защото съм с тв. андроид,

Ако искаш да е от БГ, с някаква гаранция, вземи от тук: http://novtablet.com/index.php?ul=home#android_tvbox  моя е от тук и вече 2 г. работи перфектно, хем е по- стар модел. Андроида на ТВ- то ми е доста орязан спрямо бокса. Нямаш нужда от нетфликс- инсталираш коди и с нужните добавки гледаш всичко. Разбира се трябва четене, за да настроиш нещата. А и има отделни андроид приложения, с които можеш да гледаш филми със субтитри.

Няма 100% работещи приложения в секи един момент вкл.Коди и още няколко приложения като Tea TV и подобни.

За да се гледа трябва да се комбинират торенти, Коди, приложения.

За удобство първо са приложенията и Коди, и ако не работят в момента се минава на торентите.

Телевизорът го ползваш само като монитор и толкова. Нищо не може да се направи.

Избираш си външна кутийка и толкова. Аз не бих изсипал толкова пари (че и абонамент) за непреведени неща. Все пак ме интересува и актуална информация за страната, която я няма там.

• Автор
преди 15 часа, PigManu написа:

https://www.dnes.bg/technology/2018/09/28/spirat-bylgarskite-subtitri-v-netflix.389097

Не разчитай на Нетфликс приложението то никога не е имало нормални субтитри.

Така че за филми и сериали от Нетфликс с субтитри си разчитай на торентите.

За плеърите като модели нямам актуално инфо защото съм с тв. андроид,

А виж това е много важно нещо, което съм пропуснал. Аз реално главно заради Нетфликс се поинтересувах от въпросните Smart Box-ове, тъй като както споменах, гледам сериали предимно тяхна продукция и отнема по 1-2 месеца докато излязат субтитри, а ако сериалът не придобие особена популярност, изобщо никой не се занимава да го превежда. В общия случай когато говорим за типичен американски английски нямам никакъв проблем да си гледам и без субтитри, но много често вече започват да вкарват и други езици. Например в момента един от най-популярните им сериали, на който чакам 4-ти сезон в средата на месеца - Narcos, има сигурно в 60% от времето испанска реч. Отделно все по-популярния вече във всякакви продукции british english, от който хващам не повече от 20-30% при по-бърза реч. Бях чул иначе от приятел, че всичко там излиза с български субтитри, явно не е била коректна информацията.

преди 11 часа, Филипов написа:

Телевизорът го ползваш само като монитор и толкова. Нищо не може да се направи.

Избираш си външна кутийка и толкова. Аз не бих изсипал толкова пари (че и абонамент) за непреведени неща. Все пак ме интересува и актуална информация за страната, която я няма там.

Да, да, това че се оказва, че съм пропуснал информацията, че бг субтитри няма, определено променя ситуацията.

Благодаря на всички, които се включиха с предложения, но за момента изглежда ще ''замразя'' проекта. Поне докато не се появят български субтитри в продукциите им :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.