Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със Тунера, изчезна стереото

Featured Replies

на 1.12.2018 г. в 12:28, AAUUXX написа:

Възможен е проблем с процесора  M38173M6272 освен по-горе изброените  вероятности. Презапой мостчетата които са на снимката и ако проблема остане носиш в сервиз.

Аве "майсторе" начи караш питащия сам да ремонтира и чак след тва в сервиза!

• Отговори 58
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 18 минути, Филипов написа:

Насочващ въпрос - най-доброто приемане на каква последна цифра на честотата е? Защото на снимка виждам 8.

Последната цифра не трябва да е 8, а 0 или 5. Това говори, че нещо не е в ред.

преди 2 минути, PigManu написа:

Икебана, колко ти е тарифата за един час?

преди 1 минута, Деянчо написа:

Икебана, колко ти е тарифата за един час?

Икебана ти ли си наред да бършеш задника на възлюбения Worry

преди 7 минути, PigManu написа:

преди 1 минута, PigManu написа:

Икебана ти ли си наред да бършеш задника на възлюбения Worry

Стига маза в темата , пиши на лични , пак ли си пиян.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Стига маза в темата , пиши на лични , пак ли си пиян

Аве кат се знаете кви "майстори" сте, ви е страх да отидете на психодинспансер и за тва сте се отдали на битов алкохолизъм и 24/7 в виртуала да заблуждавате себе си и другите кви сте "майстори"

Пилотен сигнал от 20 kHz отпушва стереото,не мога да кажа кой елемент отговаря за този процес.Ако се намери схема на устройството,може да се проследи.

Декодерът обикновено се настройва с тример-потенциометър,ако има такъв,може да е зацапан,просто леко го развърти насам-натам,но запомни позицията,в която е бил първоначално

• Автор
на 3.12.2018 г. в 13:11, Филипов написа:

Не се отговаря с цитат. Не си написал от кое село си, за да се препоръча сервиз.

Питащият си няма понятие от нищо, така че ако почне да слуша да сменя кондензатори, дето ги няма и процесор ще хвърли всичко в гюма.

Никой колега няма да се занимава след като някой такъв се е изсрал вътре.

Насочващ въпрос - най-доброто приемане на каква последна цифра на честотата е? Защото на снимка виждам 8.

не мога да преценя 

на 1.12.2018 г. в 5:28, AAUUXX написа:

Възможен е проблем с процесора  M38173M6272 освен по-горе изброените  вероятности. Презапой мостчетата които са на снимката и ако проблема остане носиш в сервиз.

IMG_20181201_121930.png

Презапоих и двата конектора отдолу и отгоре и пак същото 

Носи в сервиз и правиш ако цеаната те устройва, за мен е управдан ремонта ако работата е донастройка на стереодекодера, макар да се съмнявам че е в това проблема .

• 4 седмици по-късно...
  • Автор
на 4.12.2018 г. в 12:55, hristo58 написа:

Пилотен сигнал от 20 kHz отпушва стереото,не мога да кажа кой елемент отговаря за този процес.Ако се намери схема на устройството,може да се проследи.

Декодерът обикновено се настройва с тример-потенциометър,ако има такъв,може да е зацапан,просто леко го развърти насам-натам,но запомни позицията,в която е бил първоначално

Ето, най-накрая намерих схемата:         https://www.vintageshifi.com/repertoire-pdf/pdf/telecharge.php?pdf=Technics-SUCH-40-Service-Manual.pdf   

Успя ли да намериш в какво е проблема? 

само като идея
да замери на краче 6 на ис 3 на схема В, дали се променя напрежението, когато превключва стерео/моно
и вече от резултата, може да се мисли за следващи действия

• Автор

Не, още не, намерих и сложих във  форyма схемата но не ми остава време да се заема даже да прочета какво е написано, може би до края на седмицата...

преди 1 час, Yavor Petkov написа:

Не, още не, намерих и сложих във  форyма схемата но не ми остава време да се заема даже да прочета какво е написано, може би до края на седмицата...

ЧНГ!
 Погледнах схемното решение.  Имам въпрос.
Има ли на лицевият панел бутонче, с което можеш да превключваш в режим  stereo/mono?
Ако има, погледни тази част от електрическата схема, която съм ти показал. Най долу, най вдясно има куплунг с означение  CP2 - На първото му краче е управлвние   stereo/mono , което се подава на 6-то краче на IS - BA1332L. Когато на това краче 1 или на 6-то на IC има напрежение около 5 волта декодера работи в режим  - stereo и диодчето ти ще индицира  стереосигнал . При mono  режим, напрежението ще е в рамките на до 1 волт. Ако се окаже че имаш такова бутонче на лицето, сега го натисни, за да видиш дали се променя напрежението, както съм написал. Това е единственото, което можеш с подръчни средства да провериш в къщи.Всичко останало се решава единствено в сервиза, като за целта трябва да попаднеш на опитен техник. От този момент нататък, твоята намеса е ненужна. Направи само това, което съм ти посочил. А ако не разбираш нищо от електронни схеми, направо в сервиза. От мен успех. Може да се укаже и самото копче за комутация да е или блокирало на позиция моно или въобще да не комутира веригата.

ScreenShot001.jpg

1332L_grande.png

Всички устройства и особенно по - старите имат бутон за превключване "стерео/моно" погледни въпросният бутон защото са възможни 2 ситуации:

1. Контакта на бутона е метална пластина прилепена с пластир. С времето пластира изгаря и пластината пада и засяда включвайки  определена опция.

2. Гумираното бутонче се измята / раздува и засяда в определена позиция включвайки определена функция.

Това като вариант за размисъл!

• Автор
преди 13 минути, Black Power написа:

Всички устройства и особенно по - старите имат бутон за превключване "стерео/моно" погледни въпросният бутон защото са възможни 2 ситуации:

1. Контакта на бутона е метална пластина прилепена с пластир. С времето пластира изгаря и пластината пада и засяда включвайки  определена опция.

честотомер, (след като пробвам варианта с копчето)     

2. Гумираното бутонче се измята / раздува и засяда в определена позиция включвайки определена функция.

Това като вариант за размисъл!

Да, има BP се казва копчето, ще го отворя и проуча, благодаря , ще опитам първо това, а сега в инструкциите видях и това за настройка на стереото 

Редактирано от Yavor Petkov
Техническа грешка (преглед на промените)

Какво сте постнал тук като снимка, аз не го виждам    STEREO.bmp

• Автор
преди 9 минути, Yavor Petkov написа:

Да, има BP се казва копчето, ще го отворя и проуча, благодаря , ще опитам първо това, а сега в инструкциите видях и това за настройка на стереото 

ZA  STE.jpg

преди 1 минута, Колев60 написа:

Какво сте постнал тук като снимка, аз не го виждам    STEREO.bmp

Eto:

преди 2 минути, Yavor Petkov написа:

ZA  STE.jpg

Eto:

С тези картинки какво смятате да решите?

• Автор
преди 4 минути, Колев60 написа:

С тези картинки какво смятате да решите?

Втората картинка е за настройка на стереото, но просто я споделих, я е от сервиз мануала , аз и нямам неоходимата апаратура, на път съм да проверя копчето 

на 29.11.2018 г. в 0:04, Yavor Petkov написа:

DSC09824.jpg

DSC09826.jpg

Бях писал преди за тези осмици на дисплея (втората цифра след десетичната запетая), ама нищо не се каза по въпроса. Те не би трябвало да са там. Нещо не отчита коректно и може би това има нещо общо с проблема. Колев, ти какво мислиш по въпроса?

Именно!

Това е за сервизният техник, който евентуално разполага със FM стереогенератор, правотоков миливолтметър и цифров анализатор. Посочени са и точките за подаване на сигнал и измерването му. На схемата, тези точки също са посочени като  ТР 1, 2 и т.н. Абе вие изпитвате ли ме или какво? Единствено, което съм Ви препоръчал е да проверите бутончето stereo/mono. Човек си губи времето да разгръща разни чаршафи а никой не чете, какво го инструктирват. Да не си мислите, че чистя комини и в свободното си време си почивам, като пиша разни коментари по форумите?

Всичко нужно е писано по - напред в темата, излишно е да се повтаря. 

• Автор
преди 47 минути, Колев60 написа:

Именно!

Това е за сервизният техник, който евентуално разполага със FM стереогенератор, правотоков миливолтметър и цифров анализатор. Посочени са и точките за подаване на сигнал и измерването му. На схемата, тези точки също са посочени като  ТР 1, 2 и т.н. Абе вие изпитвате ли ме или какво? Единствено, което съм Ви препоръчал е да проверите бутончето stereo/mono. Човек си губи времето да разгръща разни чаршафи а никой не чете, какво го инструктирват. Да не си мислите, че чистя комини и в свободното си време си почивам, като пиша разни коментари по форумите?

Не, извинявам се! Копчето за моно - стеро (BP ) го натискам ( не съм го отварял за сега) но няма никаква реакция.

преди 4 минути, Yavor Petkov написа:

Не, извинявам се! Копчето за моно - стеро (BP ) го натискам ( не съм го отварял за сега) но няма никаква реакция.

По нататъшната процедура е  сервиз и то с добър майстор, който разбира от тази материя. Лошото е, че не във всеки сервиз ще ви го приемат. Желателно е, ако имате възможност да си принтирате сервизното ръководство за да му е в полза. Сам ще се убедите, като отидете на място.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.