Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със Тунера, изчезна стереото

Featured Replies

• Автор
преди 1 минута, Колев60 написа:

По нататъшната процедура е  сервиз и то с добър майстор, който разбира от тази материя. Лошото е, че не във всеки сервиз ще ви го приемат. Желателно е, ако имате възможност да си принтирате сервизното ръководство за да му е в полза. Сам ще се убедите, като отидете на място.

Да, но ще проверя копчето първо както казахте. Учудва ме че няма реакция .

• Отговори 58
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, Yavor Petkov написа:

Ще се радвам ако то е проблема. Ще ви спести пари. Ремонта на копчето е много по лесен. Той колегата в по горен пост е описал по подробно за него. Ако е това, има начини за решаване на проблема съвсем безболезнено. Даже и Вие може да се справите.Успех и всичко най добро Ви пожелавам през новата година. Аз съм приключил с темата.

Ако намериш из сайтовете за техника работещ тунер също ти е опция.

• Автор
преди 9 минути, Колев60 написа:

Ще се радвам ако то е проблема. Ще ви спести пари. Ремонта на копчето е много по лесен. Той колегата в по горен пост е описал по подробно за него. Ако е това, има начини за решаване на проблема съвсем безболезнено. Даже и Вие може да се справите.Успех и всичко най добро Ви пожелавам през новата година. Аз съм приключил с темата.

Merci!

преди 11 часа, AAUUXX написа:

Ако намериш из сайтовете за техника работещ тунер също ти е опция.

ами ако причината е друга?
може да не е от тунера, а да е от управлението му
е, разбира се, че не му желая лошото, ама са ена камара процедури, до като се разбере каква е причината

преди 11 часа, Yavor Petkov написа:

това че няма реакция, не ти гарантира че е от копчето, но все пак, това е най-вероятната повреда, но не се надявай много
жалко, че сайта се беше бъгнал и не можах да участвам в темата
и Деянчо забеляза нещо, което ми беше убягнало от погледа, та както каза Колев, сервиза е най-доброто решение

преди 35 минути, дръндю написа:

ами ако причината е друга?
може да не е от тунера, а да е от управлението му
е, разбира се, че не му желая лошото, ама са ена камара процедури, до като се разбере каква е причината

Да да, абсолютно е така. 

• Автор
преди 18 часа, Деянчо написа:

Бях писал преди за тези осмици на дисплея (втората цифра след десетичната запетая), ама нищо не се каза по въпроса. Те не би трябвало да са там. Нещо не отчита коректно и може би това има нещо общо с проблема. Колев, ти какво мислиш по въпроса?

Извинявам се за закъснението,cега тези две осмици не ги видам( но щом съм ги заснел, значи са били - странно), снимал съм от началото до края на диапазона : 

• Автор
на 2.01.2019 г. в 12:47, Колев60 написа:

ЧНГ!
 Погледнах схемното решение.  Имам въпрос.
Има ли на лицевият панел бутонче, с което можеш да превключваш в режим  stereo/mono?
Ако има, погледни тази част от електрическата схема, която съм ти показал. Най долу, най вдясно има куплунг с означение  CP2 - На първото му краче е управлвние   stereo/mono , което се подава на 6-то краче на IS - BA1332L. Когато на това краче 1 или на 6-то на IC има напрежение около 5 волта декодера работи в режим  - stereo и диодчето ти ще индицира  стереосигнал . При mono  режим, напрежението ще е в рамките на до 1 волт. Ако се окаже че имаш такова бутонче на лицето, сега го натисни, за да видиш дали се променя напрежението, както съм написал. Това е единственото, което можеш с подръчни средства да провериш в къщи.Всичко останало се решава единствено в сервиза, като за целта трябва да попаднеш на опитен техник. От този момент нататък, твоята намеса е ненужна. Направи само това, което съм ти посочил. А ако не разбираш нищо от електронни схеми, направо в сервиза. От мен успех. Може да се укаже и самото копче за комутация да е или блокирало на позиция моно или въобще да не комутира веригата.

ScreenShot001.jpg

1332L_grande.png

преди 4 минути, Yavor Petkov написа:

Пробвах, нищо не се случва като натискам копчето МОНО/СТЕРЕО . Нямам волт метър но използувах светодиод, свързах го и свети но дооста слабо, със сигурност не са 5 волта , по скоро 1.

PAREDNO.jpg

Редактирано от Yavor Petkov
Грешка (преглед на промените)

преди 2 часа, Yavor Petkov написа:

PAREDNO.jpg

Приятел!

Написал съм , че с темата съм приключил. Дал съм ти съвет да посетиш сервиз, за да ти се реши проблема.  Има една българска поговорка която гласи така: "Ако от всяко дърво можеше да се направи свирка, от моя ***  щяха да направят кавал!" За твое улеснение да ти подскажа. Точно там дето връзваш светодиода има вече поставен от фирмата  такъв, индициращ сигнала - stereo/mono. За сведение, погледни втората, малката схема  с IC. 

1332L_grande.png.ee97ae8ef9093e20821e4d3b8094ef01.png

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.