Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Различни зимни гуми ?

Featured Replies

Здравейте, искам да Ви попитам, има ли проблем ако предните гуми са на различна марка.

Купих последната бройка в магазина https://www.home-max.bg/zimna-guma-195-65r15-91h-sava-eskimo-hp2/ 

В момента имам 1 Зимна гума 195/65R15 91H Sava Eskimo HP2 и примерно ако сложа DEBICA 195/65R15 91T ще има ли проблем? 

Аз знам, че две по две трябва да са еднакви. Различни марки, различно качество, различно износване, различна шарка на практика различно поведение на пътя на една ос. Не е добре така.

На теория - не трябва. На практика - дори при 2 еднакви гуми има разлика в сцеплението в зависимост от това какво има под тях.
Ако едната е на асфалт, а другата е на пясък, квито ще да са - колата ще кривне.
Карал съм с различни гуми и не съм усещал някаква разлика
По-добре обаче си купи същата.

Вероятно най-големият проблем ще дойде при нужда от рязко спиране. Ако гумите имат различен спирачен път, това значи 100% поднасяне на колата.

Най-добре си е две еднакви. Така си сигурен, че си направил каквото е възможно за своята безопасност, както и беопасността на другите.

преди 11 минути, Игнатов написа:

Вероятно най-големият проблем ще дойде при нужда от рязко спиране. Ако гумите имат различен спирачен път, това значи 100% поднасяне на колата.

Най-добре си е две еднакви. Така си сигурен, че си направил каквото е възможно за своята безопасност, както и беопасността на другите.

В повечето случаи екстремно спиране може да означава поднасяне.

преди 24 минути, Безимен написа:

В повечето случаи екстремно спиране може да означава поднасяне.

Забравихме че ти си още с талига и по края на 80те години. ABS си беше екстра. Но сега Симич е задължителна във  всеки по нов автомобил.

преди 57 минути, Безимен написа:

Карал съм с различни гуми и не съм усещал някаква разлика

та ти изобщо от купуване гуми 3та употреба имаш ли поне две ешки или и 5те са ти различни барабар с резервната ?

преди 4 часа, sofiatraffic написа:

В момента имам 1 Зимна гума 195/65R15 91H Sava Eskimo HP2 и примерно ако сложа DEBICA 195/65R15 91T ще има ли проблем? 

Ако не си 4х4 или не са на задвижващите колела може да направиш компромис.

Сетих за един случей,за един мароканец с една ибица, беше дошъл в 19ч. вечерта, в на наш общ познат сервиза и нещо се беше случило с едната гума на предната ос,която беше и задвиваща ос.И каза,че спешно трябва да пътува и иска гума здрава,без значение нова или втора употреба.Гумите на ибицата бяха петнайски, нещо от сорта на 195/65/15, но човека в сервиза,в момента нямаше никакви 15-ки нито нови нито втора употреба,накрая изнамери една от някъде втора употреба 15-ка,не само,че беше различна  марката ,но и размера беше различен от другите три колела,но пасваше на джантата.Та сложия на джаната,балансира я,  и мароканеца отпраши по живо по здраво с мръсна газ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.