Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да го купувам ли? Hp envy

Featured Replies

Здравейте , изпадна ми един лаптоп втора ръка на много добра цена 180лв . Той е в къщи и го тествам ама не разбирам много какво да му гледам дали е читав. Лаптопа е Hp envy , нз тончо коя година е май 2014. Та прикачил съм характеристиките и го сканирах с HD tunes нещо свети в червено . Та какво мислите вие дайте мнение и какво още да гледам. Благодаря предварително

Untitled.png

HDTune_Health_HGST____HTS541075A9E680.png

За тази цена - какво да му гледаш :D . Купувай. След това изхвърли харда, сложи му едно SSD 120GB, и ще имаш много прилична машинка за малко пари.

Абе хем е припаднал, хем е заредил джамеца...Да не се окаже пак някой сдухан кабел.

• Автор

А имам и опция за hp Probook 6470b на същата цена какво мислите , кое да избера ?

Пусни му "System stability test" на Aida64 и наблюдавай температурите, както и дали ще работи нормално и няма да се изключи/рестартира/даде син екран. Натоварвай поотделно всички компоненти за по около 10 минути, като им слагаш отметките но поотделно, не всичко заедно. Примерно: слагаш отметка на "Stress CPU" и даваш "Start". След 10 минути, ако всичко е наред, спираш и махаш отметката, слагаш на следващото "Stress FPU" и така нататък, докато едно по едно ги минеш всичките. Най-вероятно процесора ще започне да тротълва и ще вдигне много високи температури, но това принципно е нормално. Иначе за тези пари си е доста добра оферта, като изключим диска, който е за смяна.

преди 3 часа, sliderum написа:

Абе хем е припаднал, хем е заредил джамеца...Да не се окаже пак някой сдухан кабел.

Какъв кабел за диска в лаптопа?

преди 13 минути, Raze написа:

Пусни му "System stability test" на Aida64 и наблюдавай температурите, както и дали ще работи нормално и няма да се изключи/рестартира/даде син екран. Натоварвай поотделно всички компоненти за по около 10 минути, като им слагаш отметките но поотделно, не всичко заедно. Примерно: слагаш отметка на "Stress CPU" и даваш "Start". След 10 минути, ако всичко е наред, спираш и махаш отметката, слагаш на следващото "Stress FPU" и така нататък, докато едно по едно ги минеш всичките. Най-вероятно процесора ще започне да тротълва и ще вдигне много високи температури, но това принципно е нормално. Иначе за тези пари си е доста добра оферта, като изключим диска, който е за смяна.

Какъв кабел за диска в лаптопа?

Останалите графи в статуса на диска изглеждат напълно нормално, само нещо с развъртането излиза от нормите. Така че, по-скоро проблем с механиката, дали лагери, дали електромотора е прецакан. А кабели да не би да няма?

HP-ENVY-J000-caddy-w5.jpg

Странно, не бях виждал диск в лаптоп, който да не се закача директно към платката, а да има кабели. Отварял съм няколко различни модела, гледал съм много клипове на други как се разглобяват, но такъв с кабели за пръв път виждам. Но ме съмнява от там да дава толкова много и такива грешки в SMART.

Температурите също не изглеждат добри...Кой знае колко е пълно, или е било преди да се предложи за продажба(ако предишният собственик  го е продухал набързо, поне в по-видимите при отваряне отсеци) вътре с кечета от мръсотия.  А диска че ще трябва да се сменя, е вероятно, веднъж прецакан, каквото и да е фалирало вътре в него, дали плочи, дали механика, едва ли подлежи на ремонт.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.