Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Влага по стените. Как да се предпазя от мухъл?

Featured Replies

Здравейте! Отскоро живея под наем в един апартамент. Предупредиха ме, че зимата се образува влага около прозореца и на тавана и сега се убедих в това. На мен влагата не ми пречи, въпросът ми е как да се предпазя от мухъл. Бихте ли ми препоръчали някакъв препарат. За сериозен ремонт не мисля да правя, защото съм временно тук. Благодаря!

Нищо не можеш да направиш по въпроса. Зле изолиран, отопляван, проветряван апартамент. Има по домашните потреби много препарати, но те са временно решение.  Често проветряване и можете да си купите влагоабсорбаторче. Това е!

Този препарат ще свърши работа, но само временно. Влагата е твърде упорита и спирка за нея няма. Препаратът е вреден за вдишване поради хлорните изпарения и е желателно да се напусне помещението за няколко часа докато се отмирише.

преди 40 минути, MrSexobeat94 написа:

Бихте ли ми препоръчали някакъв препарат.

преди 22 минути, Деянчо написа:

+ 1 глас!

Може освен това във въпросната зона да се сложи някакъв нагревателен прибор, който да духа към проблематичната зона .... а така също и един прибор за извличане на влагата от въздуха .... Да .... уви това обезводнява по някакъв начин помещението, но явно въпросното е някак си "по влажно" ...

Успех!

Странно, но никой не посочва причините за влагата...

Проблемът се решава със поставянето на климатик в същото помещение, или като част от обща климатизация. изборът на климатик е важен, както и изборът му на място. Ако е достатъчно качествен климатика и е съобразен с всички особености на помещението от типа - обем, изложение, преходи, изолация, осветеност... проблемът за който се пише в първия пост на темата ще приключи. Същото решение спомага и за проблема с "влагата" във въздуха на помещението, като всеки климатик от висока категория има система за контрол на влажността във въздуха.

Разбира се - налични са климатизатори от типа "климатроник" - при които те извършват цялостен мониторинг и контрол на въздуха в помещението, вкл и вкарването на външен въздух, филтрацията, обеззаразяване, контрол над влажност, ниво на въгледвуокис... и т.н. Много са подходящи за помещения които нямат прозорци въобще, или пък отварянето на прозорци е нежелателно - като например откъм оживени улици, булеварди с много интензивно движение, прах, замърсители и фонов шум...

преди 2 минути, _ramus_ написа:

Проблемът се решава със поставянето на климатик в същото помещение, или като част от обща климатизация. изборът на климатик е важен, както и изборът му на място. Ако е достатъчно качествен климатика и е съобразен с всички особености на помещението от типа - обем, изложение, преходи, изолация, осветеност... проблемът за който се пише в първия пост на темата ще приключи.

Ееее!

преди 1 час, Black Power написа:

Зле изолиран, отопляван, проветряван апартамент.

+ студени съседни помещения, лошо подбрана и монтирана дограма (ако въобще е сменяна)

преди 6 минути, _ramus_ написа:

В основата: До колкото разбрах става въпрос за наето помещение ....

Да .... ако се анализират източниците на причината, то има решения ... но до колко средствата за отстраняването е вид разход, който по някакъв начин би следвало да се коментира с наемодателя .... и при желание на същия да се извърши ремонт и т.н. .... за чия сметка, а?

Има временни решения, а останалото е коментар между наемателя и наемодателя ....  

може би - но не виждам защо това да има значение относно основния въпрос в темата в началото й. Пита се за начини за решаване на даден проблем. написах моето становище. Останалото са празни приказки, защото са важни делата и реализацията, а не думичките и предположенията.

На първо място без спиране на причините за влагата няма да се оправи - това става със съответния ремонт и изолация на източника на влага, особено ако е външен. След това се взема един хубав влагоуловител и се оставя да работи докато се премахне голямата влажност в помещението, като се включва при нужда, ако има мухъл той се обработва с препарати, има и специални бои, които предотвратяват разпространението му.

преди 1 час, _ramus_ написа:

основния въпрос в темата в началото й.

Може би аз не съм грамотен .... Извинявай за моето отношение .... Весели празници и щастие през новата година ....

преди 3 часа, MrSexobeat94 написа:

Бихте ли ми препоръчали някакъв препарат. За сериозен ремонт не мисля да правя, защото съм временно тук. Благодаря!

Успех!

Един съвет

Можеш да сложиш в ориз в стаята. Изсмуква влагата

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.