Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Невероятен проблем със стаен термостат

Featured Replies

Дори не мога да повярвам, че ми се налага да я пиша тази тема, но закупих стаен термостат delta dore tybox 137 за моя газов котел immergas... Всичко е наред, но имам олио френски проблем с настройката за седмичния график... Общо взето настройката е проста... Да не кажа малоумна, семпла, просташки и безумна... Има по часове от 00:00 до края на деня да се избира в колко часа да работи. Настройва се с нещо като тикчета в кои часове да е включен котела и ако няма такива да не работи... Еми там е работата. Независимо от това какво го настройвам, тъпото идиотско нещо НЕ спира да работи, ако температурата падне под зададената за старт и спира само, когато я достигне, дори когато съм му казал ИЗРИЧНО да е изключен! Що за малоумна стаен термостат... Има ли как това чудо преди да съм го изтръгнал от котела и да му пръсна частите с един чук да му се втълпи в тъпата кретесна електронна логика да спира котела независимо какви са градусите в стаята, когато съм му казал да не работи, кретенското нещо?

Освен това няма никаква настройка за различни градуси по различни часове... Абе малоумна работа на макс

преди 9 минути, Denny Council написа:

Дори не мога да повярвам, че ми се налага да я пиша тази тема, но закупих стаен термостат delta dore tybox 137 за моя газов котел immergas... Всичко е наред, но имам олио френски проблем с настройката за седмичния график... Общо взето настройката е проста... Да не кажа малоумна, семпла, просташки и безумна... Има по часове от 00:00 до края на деня да се избира в колко часа да работи. Настройва се с нещо като тикчета в кои часове да е включен котела и ако няма такива да не работи... Еми там е работата. Независимо от това какво го настройвам, тъпото идиотско нещо НЕ спира да работи, ако температурата падне под зададената за старт и спира само, когато я достигне, дори когато съм му казал ИЗРИЧНО да е изключен! Що за малоумна стаен термостат... Има ли как това чудо преди да съм го изтръгнал от котела и да му пръсна частите с един чук да му се втълпи в тъпата кретесна електронна логика да спира котела независимо какви са градусите в стаята, когато съм му казал да не работи, кретенското нещо?

Освен това няма никаква настройка за различни градуси по различни часове... Абе малоумна работа на макс

Може и да е дефектен. 

• Автор

Само на това ми изглежда.

П.П. Прощавайте за изпълнения със странни писания горен пост... Телефонът ми променя по невероятен начин написаното

преди 9 часа, Емил Костов написа:

Може и да е дефектен. 

Не може, а направо е дефектен.

Нека питащия да го замени ако има все пак някаква гаранция и ще е да е добре да бъде с друг модел или марака, та дори ако трябва да се доплати нещо. 

Преди да има твърдения мисля че първо трябва да се прочете инструкцията. Да се схване алгоритъма на работа на устройството. Евентуално и консултация с продавача / производителя. Чак тогава 

преди 9 часа, Denny Council написа:

Невероятен проблем

преди 7 минути, Филипов написа:

Преди да има твърдения мисля че първо трябва да се прочете инструкцията. Да се схване алгоритъма на работа на устройството. Евентуално и консултация с продавача / производителя. Чак тогава 

Тия устройства са ми до болка познати. Често дават механични проблеми или се продават направо с такива - качество, какво да правиш!

• Автор

Какво има да схващам толкова... Какъв ще да е толкова великия алгоритъм... Алгоритъм... В 17:00 до 19:00 съм му казал да не работи, а то работи... Алгоритъм... Излита обратно в магазина и да си го чукат в главите... Ще си взема на max eq3 и хем ще ми е към цялата система и хем ще мога да го управлявам от разстояние, пък дано работи по- добре от тоя чиреп

преди 7 часа, Филипов написа:

преди 24 минути, Denny Council написа:

Какво има да схващам толкова... Какъв ще да е толкова великия алгоритъм... Алгоритъм... В 17:00 до 19:00 съм му казал да не работи, а то работи... Алгоритъм... Излита обратно в магазина и да си го чукат в главите... Ще си взема на max eq3 и хем ще ми е към цялата система и хем ще мога да го управлявам от разстояние, пък дано работи по- добре от тоя чиреп

Как си му казал да не работи на котела.Намалил ли си температурата примерно на 18гр.в този час.Кой  ти връзва устройството.Аз съм с COMPUTHERM Q7 примерно на 22гр съм го настроил и включва на 21.8 и изключва на 22.2гр. 

• Автор

От управлението на термостата има настройка по дни за цялата седмица в кои часове да работи и в кои са е изключено. Иначе като си стигне температурите които съм му задал на включено и изключено, там си работи. Пример- Задал съм му да пуска котела когато падне под 20.5 и да спира като стигне 21... Там си е без грешка, но като му кажа от 12:00 до 19:00 да НЕ РАБОТИ, независимо от това падне ли под 20.5 пак си пуска до 21 градуса и така 24/7

преди 1 час, Denny Council написа:

От управлението на xxxxxxxxxxx

Намекнахме ти да го върнеш, но ти - не! Добре.

Натисни всички палчета до упор и виж дали се подреждат в правилен ред, а след това изтегли всички палчета до упор и погледни дали са подредени в правилен ред. Чуй дали се чува специфично тиктакане при включен таймер. Натисни само палчетата за задаване часови диапазон до упор  и погледни дали са подредени в правилен ред. Ако всичко е наред, то остава механичен проблем т.е. изкривена, отчупена или не зачистена пластмасова вилка на включващия механизъм. Провери дали нямам натиснат бутон или палец за ръчно управление - вклячване и го деактивирай При всички случаи обече ще ти се наложи вероятно замяна!

• 3 месеца по-късно...
на 27.12.2018 г. в 0:37, Емил Костов написа:

Може и да е дефектен. 

Здравей относно твоя проблем с термостата ти мисля че бъркаш ако съм те разбрал правилно чартичките одоло по часове означават че тогава котелът работи на комфортен режим примерно 22гр а там кадето няма чартички под часовете значи че ще работи на икономичен режим примерно 19гр ако си му задал в икономичен режим пак същите градоси както на комфортен няма как да не ти работи постояно

Редактирано от Yankoyanko76
Грешка в текст (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Янко, точно така е както казвате! Благодаря! Като се разрових по- детайлно и открих, че настройката, която търся е съвсем друга! 

• 1 година по-късно...

Здравейте!
Ползвам безжичен терморегулатор Tybox 137 от няколко години, досега всичко бе нормално но тази година като запалих котела и терморегулатора почна да прави проблеми. Проблема е че не мога да контролирам котела кога да работи и кога да спира нито в автоматичен режим нито в ръчен. Дистанционното управление което е в стаята се връзва с устройството което е до котела когато си иска. Ту има връзка, ту няма. Пробвах почти всякакави варианти с настойките за конфигуриране, връзва се но след известно време пак няма връзка. Някой има ли идея какъв може да е проблема или как да го ресетна и върна на заводските настройки?

Първото нещо което направих е да сменя батериите, но нямаше ефект. Направих "factory reset" и за сега се държи добре.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.