Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за избор на телефон до 600 + -

Featured Replies

Малко помощ че тея дни съм решил да сменям телефона.Смятам да го взимам на изплащане

За в момента съм се спрял на nokia 7 plus ,влече ме това понеже казват бил със чист андроид,не знам какви са му предимствата ново е за мен и бих го пробвал също така и като параметри ми допадна .

Заслужава ли си парите,какви са минусите на плюса

Чудя се и за тези със две сим карти би било добре за мен,но дали втората карта не е за сметка на нещо друго

Повече ще ползвам телефона като mp3 player 

Трябва ми някое телефонче със добра производителност и яка батерия

Камерата не ми е приоритет

Евентуално ако може да предложите нещо друго

Благодаря предварително

Nokia ме грабнаха преди 10 години,  сега нещо  новите им устройства не могат да ме впечатлят. 
Виждам че huawei много бързо се вкараха на пазара и  вече почти всеки се наоси с такъв телефон, разгледай и тях. 
Нося ябълка вече година и половина и смея да твърдя, че за мен това е най-добрия телефон (Не ти казвам купи си го, лично мое мнение) 

• Автор
преди 1 час, Венцислав Бориславов написа:

Nokia ме грабнаха преди 10 години,  сега нещо  новите им устройства не могат да ме впечатлят. 
Виждам че huawei много бързо се вкараха на пазара и  вече почти всеки се наоси с такъв телефон, разгледай и тях. 
Нося ябълка вече година и половина и смея да твърдя, че за мен това е най-добрия телефон (Не ти казвам купи си го, лично мое мнение) 

А евентуално нещо за xiaomi тата гледам че имат един модел mix2 за тея пари бая рам предлага

Дай си сметка за какво точно ще ползваш телефона, и съответно какъв хардуер трябва да има за тази цел. 

Защото това, което си написал дотук, спокойно го върши и модел за 200 лв.

• Автор
преди 10 минути, RudeBoy написа:

Дай си сметка за какво точно ще ползваш телефона, и съответно какъв хардуер трябва да има за тази цел. 

Защото това, което си написал дотук, спокойно го върши и модел за 200 лв.

общо взето най мн ще го ползвам за музика 

също смятам да ползвам ваибър от време на време за да мога да пращам снимки на колегите като съм на някои обект хубаво би било да има някоя по сносна камера

бих искал като го купя характеристиките мъ да ми вътшат работа за повече време напред затова се напъвам за малко по скъпо сега ако взема някои тел за 200 лв с 1гб тоя 1гб вече ми супер не достатъчен

преди 1 час, Obscurity написа:

бих искал като го купя характеристиките мъ да ми вътшат работа за повече време напред

Добра логика ;) . Купуваш си мощен и скъп телефон, с идеята да ти върши работа няколко години, и след месец два го изпускаш на тротоарните плочки, и - дотам.

Аз затова предпочитам вместо телефон за 600 лв, който да ползвам 6 години, да си купя 3 за по 200 лв, и да ги ползвам по 2 години.

преди 8 часа, Obscurity написа:

Камерата не ми е приоритет...

преди 1 час, Obscurity написа:

хубаво би било да има някоя по сносна камера...

Последно?

Виж този, докато е на добра цена(Sony Xperia XZ1). Ниските класове на Самсунг въобще не ги поглеждай. Нокиата я зачеркваш директно.

Ето и едно българско ревю, но на английски:

Успех!

• Автор
преди 2 минути, Jorge написа:

Последно?

Виж този, докато е на добра цена(Sony Xperia XZ1). Ниските класове на Самсунг въобще не ги поглеждай. Нокиата я зачеркваш директно.

Ето и едно българско ревю, но на английски:

Успех!

благодаря евнтуално GSM HUAWEI P SMART 32гб ми е другия вариант 

преди 16 минути, Obscurity написа:

евнтуално GSM HUAWEI P SMART 32гб ми е другия вариант 

Е ако искаш да изкупиш боклуците, които предлагат GSM операторите варианта е този.:shock11:

преди 52 минути, Jorge написа:

Е ако искаш да изкупиш боклуците, които предлагат GSM операторите варианта е този.:shock11:

Имал ли си досег с този телефон или просто трупаш постове? От една година ползвам такъв и си заслужава всяка стотинка. Перфектен е за ежедневна употреба.

Смартфон Samsung Galaxy J5 (2017) аз съм с такъв, и батерията държи 2 дена...

Страхотни снимки звук.

преди 1 минута, andreygg написа:

Имал ли си досег с този телефон или просто трупаш постове? От една година ползвам такъв и си заслужава всяка стотинка. Перфектен е за ежедневна употреба.

Перфектен е за теб, което абсолютно нищо не означава. 0. Зеро. Толкова хендита са ми минали през ръцете, колкото сексуални актове ти никога няма и да имаш, дори с Марчето.;) Толкова за трупането на постове. 

преди 32 минути, Jorge написа:

Перфектен е за теб, което абсолютно нищо не означава. 0. Зеро. Толкова хендита са ми минали през ръцете, колкото сексуални актове ти никога няма и да имаш, дори с Марчето.;) Толкова за трупането на постове. 

Това, че си работил в Хенди абсолютно нищо не означава. 0. Зеро. По отношение на сексуалните актове нямаш право да коментираш. Не ме познаваш, не знаеш с какво се занимавам, не знаеш нищо за мен. Поздрави.

преди 1 минута, andreygg написа:

Това, че си работил в Хенди абсолютно нищо не означава. 0. Зеро. По отношение на сексуалните актове нямаш право да коментираш. Не ме познаваш, не знаеш с какво се занимавам, не знаеш нищо за мен. Поздрави.

Не съм работил в Хенди(слава на боговете), но за сексуалните актове и бройката хендита, които съм тествал...трябва да си Рон Джереми, за да имаме тема за разговор.:D

• Автор

Е де не се караите става въпрпс за някое телефонче за около 600 лв не на кои колко му е голяма работата 

Според мен Хуауей ще ти свърши работа

• Автор

Последен вариант xiaomi redmi 5 plus

На 2ри купувам някои 

Аз имах твоята дилема. Купих два текефона на роднини и съм много доволен. Лошото на 99% от Андроид телефоните е, че на хардуерните производители е дадена възможност да си правят и софтуерни извращения. Какво искам да кажа - буквално извращения.

на 27.12.2018 г. в 19:47, The-Walk!nG-Dead написа:

Смартфон Samsung Galaxy J5 (2017) аз съм с такъв, и батерията държи 2 дена... 

Страхотни снимки звук.

Сега, ако тоз потребител ти каже до кога евентуално ще получава ъпдейти, ще е супер. Ама 100% не знае. И 99% ще да са 2 години от ДАТАТА НА ИЗЛИЗАНЕ, а не от датата на производство или закупуване. Дефакто купуваш си Глакасито януари, последния пач по сигурността получаваш юни същата година и си с Андроид 8.1. Че и за капак - да платиш за цялото извращение. Купуваш стар телефон, след 6 месеца ти спират всички ъпдейти, ползваш препипан Андроид от Самсунг наблъскан с "вградени аплс".

По-горе си писал за АндроидУан. Повече можеш да прочетеш тук със списък на устройствата.

За Хуавей мога да кажа същото като за Самсунга. Днес прегледах един топ флагман P20 Pro и секюрити пача му бе от октомври.

Аз се спрях на Xiaomi Mi A2 Lite

Защо? Ми, под АндроидУан е. Преди седмица получи ъпдейт за Андроид 9. От 1 седмица има пач левел от декември. Като закупен от магазин в ЕС, има 2 години гаранция. Тъй като е под АндроидУан, ще получава ъпдейти по сигурността 3 години и 2 години най-новия Андроид. Сиреч, ще получи и следващата версия след 9-ката и ъпдейти до юли 2021г. Дизайнът кърти. Има два слота за СИМ карти и отделен за карта памет, много плавен, с уникален баланс на бялото. Просто съм потресен от този телефон. Също, работи със слушалките за Айфон 3.5мм. Работи, имам в предвид вдигам с кликане на копчето за намаляване (естествено слушам и говоря). Камерата е сносна, батерията държи с дни. Сред недостатъците само липсата на NFC. За цената няма да коментирам. Бих дал двойна за тоз толефон.

Един от телефоните си купих извън БГ, но един от Жар. Сравних цените на Виваком.

Ми, продават по-слабата версия с 3 РАМ и 32 вградена за 500лв.

С 4 РАМ и 64 вградена в JARComputers e 427лв. 

Само не бъркай Xiaomi mi A2 lite със Xiaomi Mi A2 или с REDMI 6 pro. Разликата в първия и последния е в ОС. С АндроидУан се казва MI A2 Lite. С препипан и "поддържан" сток Андроид от Xiaomi се казва redmi 6 pro. А Xiaomi MI A2 (без lite) е коренно друг телефон с друга батрерия, камера, ОС, размери и т.н

Важно е да знаеш, че абсолютно всеки Андроид телефон, който не е под АндроидУан, не се знае колко време ще получава ъпдейти и какви наблъскани добавки ще има. Под добави разбирай вградени аппс и подменени цели интерфейси (като на Samsung, Huawei etc.) Сравнявал съм и с Нокиите, уви - само са много скъпи. Ето едно сравнение. Да, Нокиата е една идея по-добра, ама и с бая по-слаба батерия. Цената ѝ е двойна в сравнение с Шаомито.

П.С - понеже не съм в БГ, майка ми я предупредих да го ползва на английски, за да ми улесни живота (първи смартфон ѝ е). Обаче каза, че нямала избор, не я било питало и всичко било на български език. Склонен съм да вярвам, не съм я карал да гледа в настройките дали се сменя езика. С "инструкциите" се справих, а тя не знае една дума на английски. Ама ако държиш да е на английски, мога да почопля в нета за теб, или ти сам да си питаш в магазина.

преди 21 минути, Masakra написа:

Сега, ако тоз потребител ти каже до кога евентуално ще получава ъпдейти, ще е супер. Ама 100% не знае. И 99% ще да са 2 години от ДАТАТА НА ИЗЛИЗАНЕ, а не от датата на производство или закупуване. Дефакто купуваш си Глакасито януари, последния пач по сигурността получаваш юни същата година и си с Андроид 8.1. Че и за капак - да платиш за цялото извращение. Купуваш стар телефон, след 6 месеца ти спират всички ъпдейти, ползваш препипан Андроид от Самсунг наблъскан с "вградени аплс".

Да не мислиш че ми пука до кога ще има ъпдейти този телефон, предложих на човека телефон това е.

преди 2 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Да не мислиш че ми пука до кога ще има ъпдейти този телефон, предложих на човека телефон това е.

По-добре не се опитвай да съветваш повече. Даде ъкъл на човека как да си купи през 2019г. телефон от средата на 2017. И то нисък клас Самсунг. Няма как да гадая за какво мислиш, ама със сигурност не мислиш, когато си купуваш телефон.

току-що, Masakra написа:

По-добре не се опитвай да съветваш повече. Даде ъкъл на човека как да си купи през 2019г. телефон от средата на 2017. И то нисък клас Самсунг. Няма как да гадая за какво мислиш, ама със сигурност не мислиш, когато си купуваш телефон.

И какво като е с 8.1 да няма се развали? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.