Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на конфигурация

Featured Replies

преди 58 минути, Tinox написа:

Благодаря на всички за коментарите! Много ми допада идеята за AMD-то но си идва с минуси заради набутвацията със сегашното ми дъно и ако наистина намеря втора употреба изгоднен i5...сигурно ще го взема. 

Не знам какви игри играеш и на каква резолюция със 1050Ti и този Celeron, но със тази карта какъвто и процесор до голяма степен е все тая.

преди 1 минута, Inno написа:

Не знам какви игри играеш и на каква резолюция със 1050Ti и този Celeron, но със тази карта какъвто и процесор до голяма степен е все тая.

Е такава глупост не очаквах от теб! Видеокартата си е напълно достатъчна за всяка игра и 50+ кадъра на средни/високи настройки при 1080p резолюция. А да сравняваш този двуядрен celeron, който дори няма HT или turbo с някой I5 или по-добър при игри е направо безумие! Дори и с по-слаба видеокарта пак ще има разлика и то голяма!

преди 21 минути, pepy86 написа:

Разликата между i7-7700K и i5 6600K/7600K (след клок) е малка при гейминг . Колко са заглавията, който са зависими от допълнителната нишка при i7 и колко от честотата ? Че не са за 1050ти не споря, но в това число и i5 6600K/7600K можем да добавим.

При някой заглавия може да е сериозна. Естествено със по-висок клас видео карта, а не 1050Ti.

преди 9 минути, Raze написа:

Е такава глупост не очаквах от теб! Видеокартата си е напълно достатъчна за всяка игра и 50+ кадъра на средни/високи настройки при 1080p резолюция. А да сравняваш този двуядрен celeron, който дори няма HT или turbo с някой I5 или по-добър при игри е направо безумие! Дори и с по-слаба видеокарта пак ще има разлика и то голяма!

Не съм сравнявал настоящия му 3930 Celeron със каквото и да било, а го написах във връзка ъпгрейд към нова платформа и по конкретно АМ4. Ryzen се представя по-добре от i5 1151 във DX12 и във някой игри оптимизирани за много ядра, но във други изостава значително от оувърклокнат Skylake/Kaby Lake.

преди 19 минути, pepy86 написа:

Разликата между i7-7700K и i5 6600K/7600K (след клок) е малка при гейминг . Колко са заглавията, който са зависими от допълнителната нишка при i7 и колко от честотата ? Че не са за 1050ти не споря, но в това число и i5 6600K/7600K можем да добавим. 

............................................... 

За съжаление има фирми , които биха създали проблем , ако и предоставиш само копие от гаранционна карта .  Дори излишно са описали своите изисквания при необходимост от гаранционна замяна/интервенция.  Касова бележка за покупка или фактура също са част от нещата на които държат.  Относно темата моето мнение е ,че всеки един процесор от рода на i5-6400,6500 , 7400, 7500 ще  ти е предостатъчен за  твоята видео карта .  Имах  в продължение на 1 година и половина i5-6600К , който ползвах с клок 4.3-4.4Гхц в комбинация с gtx 1070 . Ако искате мога да изброя не малко игри, в които бие сегашния ми райзън (дори с клок) , а в другите е на кантар (при сравнение със същата видео карта) . В никакъв случай обаче не бих ги купил тези процесори на сегашните цени.  Ако ги намериш евтини 2-ра ръка (с остатъчна гаранция) , можеш да си спокоен ,че с тях няма да имаш проблем да се комбинират  с по-висок клас видео карти от твоята при евентуален бъдещ ъпгрейд.  За i3-ка изобщо не бих мислил като вариант .  Ако не намериш на кой да продадеш сегашното дъно и да смениш изцяло платформата това ти е варианта . И не на последно място , увеличи рам паметта както те посъветваха по-горе.  Успех. 

Не е точно така. Тази карта не е толкова слаба, колкото изглежда. При процесорно зависими игри като Assassin's Creed разликата между I5 и I7 може да е до към 50+ процента с тази видеокарта.

https://www.google.com/search?num=30&tbm=vid&q=Assassin's+Creed+i5+i7+1050+ti&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwi_6_2N1tLfAhXHlIsKHchICBkQBQgnKAA&biw=1318&bih=902&dpr=1

Като правят проблеми, има КЗП, там ще ги оправят такива. Не си длъжен да пазиш оригиналните документи, може да представиш и електронни копия, дори и да не са хартиени, както на гаранциите, така и на касовия бон. Това не са пари или паспорт/лична карта, нито имат печати или воден знак, а и не трябва да имат!

преди 11 минути, Inno написа:

При някой заглавия може да е сериозна. Естествено със по-висок клас видео карта, а не 1050Ti.

Не съм сравнявал настоящия му 3930 Celeron със каквото и да било, а го написах във връзка ъпгрейд към нова платформа и по конкретно АМ4. Ryzen се представя по-добре от i5 1151 във DX12 и във някой игри оптимизирани за много ядра, но във други изостава значително от оувърклокнат Skylake/Kaby Lake.

А така може, че ме стресна отначало :D Реално разликата в повечето случаи не е толкова голяма, особено при по-високи настройки и резолюции и е главно в максималните кадри. А с неговата видеокарта специално няма има разлика между I7 7700 примерно и R5 2600, който съм му предложил и е на ~1/3 от цената на I7 7700(K).

преди 6 минути, Raze написа:

Не е точно така. Тази карта не е толкова слаба, колкото изглежда. При процесорно зависими игри като Assassin's Creed разликата между I5 и I7 може да е до към 50+ процента с тази видеокарта.

https://www.google.com/search?num=30&tbm=vid&q=Assassin's+Creed+i5+i7+1050+ti&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwi_6_2N1tLfAhXHlIsKHchICBkQBQgnKAA&biw=1318&bih=902&dpr=1

50% разлика между i5 и i7 със 1050Ti  във Assassin´'s Creed ? Предполагам се шегуваш или си имал на предвид 1080Ti при 1080p резолюция, защото при тези обстоятелства разликата е 35-40% - линк.

преди 11 минути, Raze написа:

А така може, че ме стресна отначало :D Реално разликата в повечето случаи не е толкова голяма, особено при по-високи настройки и резолюции и е главно в максималните кадри. А с неговата видеокарта специално няма има разлика между I7 7700 примерно и R5 2600, който съм му предложил и е на ~1/3 от цената на I7 7700(K).

Именно поради тази причина не виждам смисъл от ъпгрейд към нова платформа, било то АМ4 или 1151 v2, приемайки че намери i5 на нормална цена, което може да не е толкова лесно, в предвид високите крайноклиентски на Интел процесорите във последно време. Може и да е със заключен множител, но все пак има Z270 дъно под ръка.

Мисля ,че се отклонихме от темата доста и човека май ще се обърка повече . 1,2, 3 или 5 заглавия процесорно зависими, при които i7 превъзхожда с 20-30% i5 ,но какъв процент са те от всички останали ? Разбира се ,че е ще има такива фрапантни разлики тук там. Производителите на хардуер нали трябва да накарат потенциално болния геймър (или заклетия интел-фен) да даде 200-250лв от горе ,че да си купи заветната i7-ца :D .  Не това ми беше идеята и се извинявам , ако някои не ме е разбрал . Исках да кажа ,че към днешна дата все още има варианти за приличен ъпгрейд с това дъно , ако момчето твърдо е решило да остане с него .  Но определено тези варианти не са за нов процесор от магазина.  Евтини процесори изпадат. Аз лично си купих преди няколко седмици от ибей за 100паунда  i5-7600K , който вероятно ще забия на едната конфигурация (и по сериен номер има гаранция към интел цели 2 години още). Човек ако търси упорито , все ще му излезе прилична оферта дори и родния продавалник не е за отписване  . Лека вечер от мен и успех на автора. 

преди 23 минути, Inno написа:

50% разлика между i5 и i7 със 1050Ti  във Assassin´'s Creed ? Предполагам се шегуваш или си имал на предвид 1080Ti при 1080p резолюция, защото при тези обстоятелства разликата е 35-40% - линк.

Именно поради тази причина не виждам смисъл от ъпгрейд към нова платформа, било то АМ4 или 1151 v2, приемайки че намери i5 на нормална цена, което може да не е толкова лесно, в предвид високите крайноклиентски на Интел процесорите във последно време. Може и да е със заключен множител, но все пак има Z270 дъно под ръка.

Може и да не съм видял точно, така ми се стори. Реално и  30% не са малко, особено ако се сравняват 45 и 60 кадъра, каквито горе-долу се получават с 1050 TI в тази игра.

преди 7 минути, pepy86 написа:

Мисля ,че се отклонихме от темата доста и човека май ще се обърка повече . 1,2, 3 или 5 заглавия процесорно зависими, при които i7 превъзхожда с 20-30% i5 ,но какъв процент са те от всички останали ? Разбира се ,че е ще има такива фрапантни разлики тук там. Производителите на хардуер нали трябва да накарат потенциално болния геймър (или заклетия интел-фен) да даде 200-250лв от горе ,че да си купи заветната i7-ца :D .  Не това ми беше идеята и се извинявам , ако някои не ме е разбрал . Исках да кажа ,че към днешна дата все още има варианти за приличен ъпгрейд с това дъно , ако момчето твърдо е решило да остане с него .  Но определено тези варианти не са за нов процесор от магазина.  Евтини процесори изпадат. Аз лично си купих преди няколко седмици от ибей за 100паунда  i5-7600K , който вероятно ще забия на едната конфигурация (и по сериен номер има гаранция към интел цели 2 години още). Човек ако търси упорито , все ще му излезе прилична оферта дори и родния продавалник не е за отписване  . Лека вечер от мен и успех на автора. 

Тези заглавия в бъдеще ще стават все повече, понеже на никой не му пука особено за оптимизации при наличие на все по-мощни процесори и с повече ядра на ниски цени. Реално ако се намери подобен процесор за тази сума, както казах и по-рано, ще е добър вариант, но аз ако имам такива компоненти и 600 лева, ще си взема по-новия процесор с повечето ядра при всички случаи, а старите части все ще ги продам, макар и за много по-малко пари, отколкото съм дал. С техниката е така, винаги си набутан, особено когато купуваш нови неща, без да проучиш какво има на пазара и кое си струва.

• Автор

3930-ката я сложих като за начало. Доста сериозни коментари виждам и предполаг ви е професионално изкривяване :clap: но казах, че искам от време на време да цъкна нещо (един път в седмицата) и май ще се спра на нещо евтино колкото да се начеша защото аз и 1050ти-ката нямаше да взимам ама ади ади нещо по-хубаво, ади и едно по-хубаво захранване (хубаво ли е или и с него се прецаках?) иии то гледай кво стана...

Захранването ти е хубаво , само не виждам какво ще захранваш с него толкова ? Предвид консумацията на 1050ти и дори да добавиш в бъдеще една i5-ца 6600K/7600K , няма да можеш и на 1/3 от възможностите му да го натовариш .  

преди 21 часа, Raze написа:

Може и да не съм видял точно, така ми се стори. Реално и  30% не са малко, особено ако се сравняват 45 и 60 кадъра, каквито горе-долу се получават с 1050 TI в тази игра.

Не знам какви тестове си гледал и каква информация имаш, но е абсолютно невъзможно да има такава разлика между i5 7600 и i7 7700 със 1050Ti. Със 1080Ti на 2GHz във Alexandria виждаш колко е разликата. Със 1050Ti няма да има никаква разлика или ще е минимална.

преди 21 часа, Raze написа:

Тези заглавия в бъдеще ще стават все повече, понеже на никой не му пука особено за оптимизации при наличие на все по-мощни процесори и с повече ядра на ниски цени. Реално ако се намери подобен процесор за тази сума, както казах и по-рано, ще е добър вариант, но аз ако имам такива компоненти и 600 лева, ще си взема по-новия процесор с повечето ядра при всички случаи, а старите части все ще ги продам, макар и за много по-малко пари, отколкото съм дал. С техниката е така, винаги си набутан, особено когато купуваш нови неща, без да проучиш какво има на пазара и кое си струва.

Само че бюджета е 500-600 лева и се търси SSD. Няма никакъв смисъл от 6-ядрен Ryzen или i7 7700K в предвид картата, а и няма да останат никакви пари за SSD. Подкрепям колегата pepy86 че дори заключен i5 е вариант, дори ще е по-балансиран и дори може да останат пари за доста по-мощна карта (RX 570/580/GTX 1060) втора ръка или нова RX 570/580. От ъпгрейд на видео картата ще има доста по-голяма полза отколкото скъп процесор или смяна на платформата.

преди 20 часа, Tinox написа:

3930-ката я сложих като за начало. Доста сериозни коментари виждам и предполаг ви е професионално изкривяване :clap: но казах, че искам от време на време да цъкна нещо (един път в седмицата) и май ще се спра на нещо евтино колкото да се начеша защото аз и 1050ти-ката нямаше да взимам ама ади ади нещо по-хубаво, ади и едно по-хубаво захранване (хубаво ли е или и с него се прецаках?) иии то гледай кво стана...

Няма никаква полза от това да съжаляваш за това какво си купил и на каква цена. Захранването определено е излишно за такава система и ако може да му вземеш 160-180 лева мисля че ще е добре да го продадеш и да купиш нещо до около 100 лв, за да вдигнеш бюджета за по-добра видео карта/SSD или каквото друго решиш.

Това зависи и от настройките, на която се играе играта. С 1050 TI, ако настройките на играта са много високи/максимални и на 1080p резолюция, процесора ще играе по-малка роля при смятането на изображението и I5 ще е предостатъчен, дори и в по-натоварените сцени, но кадрите ще са много малко. Ако настройките са средни/ниски, с цел повече кадри, тогава процесор с повече ядра/нишки и на по-висока честота, ще изкарва повече кадри и разликата между I5 и I7 ще е по-голяма.

преди 22 минути, Raze написа:

Това зависи и от настройките, на която се играе играта. С 1050 TI, ако настройките на играта са много високи/максимални и на 1080p резолюция, процесора ще играе по-малка роля при смятането на изображението и I5 ще е предостатъчен, дори и в по-натоварените сцени, но кадрите ще са много малко. Ако настройките са средни/ниски, с цел повече кадри, тогава процесор с повече ядра/нишки и на по-висока честота, ще изкарва повече кадри и разликата между I5 и I7 ще е по-голяма.

Добре, аргументирай се тогава, защото съм доста любопитен да видя толкова голяма разлика.

Междувпрочем Asassins's Creed Origins/Odyssey използват доста ядра, но не вървят особено добре на AMD Ryzen. Същото важи и за картите им. Това го пиша във връзка със коментарите ти на миналата страница, как Ryzen са непременно по-добри, тоест по-производителни за целта, поне до колкото съм разбрал изречението.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.