Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Добър вечер.

Въпросът ми не свързан с някаква програма.

Занимавам се с програмиране от около година. Насочил съм се към web development, по - скоро php web dev.

Знам това - онова(php функции, OOP), владе малко бази данни(mySql), html/css и малко js/jquery. Имам също и няколко проекта, общо взето CRUD, регистрации, логвания, коментари, тн... Общи неща.

Въпросът е, че вече искам да започна като junior или стажант някъде, но не съм сигурен дали съм готов. Може ли някой запознат да ми разясни горе - долу как стоят нещата, на кое да наблегна, кое да науча.

Благодаря 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всичко се учи в движение според нуждите. Свържи се с няколко фирми, дори да нямат обявени отворени позиции, издействай си интервюта и виж накъде си от там нататък. 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 минути, killchain написа:

Всичко се учи в движение според нуждите. Свържи се с няколко фирми, дори да нямат обявени отворени позиции, издействай си интервюта и виж накъде си от там нататък. 

Прав си, но просто искам да се подготвя добре

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, tovamieimeto98 написа:

Прав си, но просто искам да се подготвя добре

Както и да се подготвиш, ще изисква доста време да навлезеш в практиките на дадена фирма. Просто не се отказвай.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако знаеш основите , научи и някой php фреймъорк. Laravel, Symphony и т.н. Ще си вдигнеш шансовете за започване на работа още повече. След това направи си няколко проектчета с ново научените фреймуорци.


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, Jivko Jelev написа:

Ако знаеш основите , научи и някой php фреймъорк. Laravel, Symphony и т.н. Ще си вдигнеш шансовете за започване на работа още повече. След това направи си няколко проектчета с ново научените фреймуорци.

Бях почнал Symphony - то, имам някакви доста бейсик познания относно роутинг, ORM, но да, трябва да задълбая. А относно основните неща, какво точно ще рече "основи"?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 9.01.2019 г. в 18:45, tovamieimeto98 написа:

 

Занимавам се с програмиране от около година. Насочил съм се към web development, по - скоро php web dev.

Чудесно си се насочил, сега си избери къде да го изучиш наистина с валидна диплома. Ако ти се работи навън, няма начин, ще трябва освен англиския и един език добре научен.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от силвия димитрова стефанова
      ЗДРАВЕЙТЕ! 
      Имам да направя следната база данни за библиотека. Създала съм таблиците и съм въвела данните. Може ли да ми помогнете за втора точка. 
      2.Търсене/Заемане на книги по: автор, ключови думи от наименованието и жанр. 

       
      Направила съм това 
      SELECT * FROM kniga WHERE AVTOR_ID_AVTOR = &id_AVTOR and JANR_ID_JANR = &id_JANR; SELECT k.NAIMENOVANIE, a.AVTOR, j.JANR FROM kniga k JOIN AVTOR a on (k.avtor = a.avtor_id_avtor) JOIN janr j on (k.janr = j.janr_id_janr) WHERE k.avtor_id_avtor = &AVTOR and k.janr_id_janr = &JANR; но имам грешки
       
       
    • от Tomas07
      Създадох форма, чрез html, css и php, в която се въвежда текст и може да се прикачи снимка. Проблемът ми е, че не разбирам от php, и не успявам да се справя с проблема. Искам, когато някой прикачи снимка, тя да се запазва в папка. Текста се визуализира в базата данни. Търсих и пробвах, различни варианти, но не успявам. Споделям кода и ще се радвам, ако някой помогне.
      <div class="container-form"> <form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"> <div class="name"> Имена:<br> <input type="text" name="name" value="" size="40" /> </div> <br> <div class="image"> Прикачете ваша снимка! (максимален размер 20МБ)<br> <input type="file" name="image" id="image" size="40" accept="image/*" /> </div> <br> <div class="phone"> Телефон:<br> <input type="tel" name="phone" value="" size="40" /> </div> <br> <div class="email"> Имейл адрес:<br> <input type="email" name="email" value="" size="40" /> </div> <div class="submit"> <input type="submit" name="submit" value="Изпращане" id="submit" /> </div> </form> </div> <?php // Connect to MyQSL $link = mysqli_connect("localhost", "root", "", "my_form"); $link->query("SET NAMES 'UTF8'"); // Check our connection if ($link === false) { die("ERROR: Could not connect. " . mysqli_connect_error()); } $target_dir = "uploads/"; $target_file = $target_dir . basename($_FILES["image"]["name"]); $uploadOk = 1; $imageFileType = strtolower(pathinfo($target_file,PATHINFO_EXTENSION)); // Check if file already exists if (file_exists($target_file)) { echo "Съжаляваме, файлът вече съществува."; $uploadOk = 0; } // Check file size if ($_FILES["image"]["size"] > 20000000) { echo "Съжалявамe, файлът ви е твърде голям."; $uploadOk = 0; } // Allow certain file formats if($imageFileType != "jpg" && $imageFileType != "png" && $imageFileType != "jpeg" ) { echo "За съжаление са разрешени само файлове от тип изображение, JPG, JPEG или PNG."; $uploadOk = 0; } if(isset($_POST["submit"])) { } // Escape user inputs for security $name = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['name']); $image_name = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['image']); $image = file_get_contents($image_name); $phone = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['phone']); $email = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['email']); // Insert our data $sql = "INSERT INTO form (name, image, phone, email) VALUES ('$name', '$image', '$phone', '$email')"; // Print response from MyQSL if (mysqli_query($link, $sql)) { echo "<div class='echo-complete'> <div class='echo-text'> Формата беше приета успешно. Благодарим ви.</div></div><br>"; } else { echo "<div class='echo-error'> <div class='echo-text'> ГРЕШКА: Не може да се изпълни $sql.</div></div><br>" . mysqli_error($link); } // Close our connection mysqli_close($link); ?> Моля, не ми споделяйте линкове, от типа "тук е описано" и прочие. Не го разбирам толкова този php, но се налага да го използвам. 🙂
    • от streleca_stz
      Здравейте,
      От известно време насам се опитвам да използвам различни вариации на websocket-и, но изпадам в един и същи казус - подкарване под криптирана SSL връзка. Разбирам, че трябва връзката да минава през wss:// и да имам активен сертификат, но... но до там, каквото и да се опитвам да правя, то все не иска да тръгне (вади грешка за опит за несигурна връзка). Търсих редица решения на проблема ми и повечето решения са от сорта на - въведете към конфигурацията самите файлове на сертификата и всичко ще е наред. Да, но аз използвам Let's Encrypt, който се обновява на всеки 90 дни... мога ли да влизам в кода на интервал от време, за да сменям пътищата до сертификата при всяко ново генериране.
      Та въпросът ми е някой от вас сблъсквал ли се е като цяло с уеб сокети и подкарването им с Let's Encrypt?
    • от SilentSword
      Здравейте! Имам да напиша програма за летище, стигнах до някъде обаче се иска функция, която да връща броя на прехвърлянията. Имам клас с id на полет, тръгва от, пътува за, час на тръгване/пристигане, цена. Втория ми клас е с вектор от обекти от първия клас, който се запълва с данни от файл и има функции, които намират всички полети тръгващи от/за зададен като параметър град. И тук идва третата функция, която се затруднявам да напиша тя трябва да връща броя прехвърляния от един град до друг град като връща 0 за директен полет , -1 няма такъв полет и 1 с едно прехвърляне ,2 с две прехвърляния и т.н. Дайте идеи как да обходя вектора.
    • от Танер Заит Расим
      Привет, имаме ли във форума MS SQL DB експерт?
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване