Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте от известено време се замислям за идеята да стартирам собствен малък бизнес искам да открия павилион за дюнери и палачинки и да назнача човек професионалист който да ги приготвя и продава знам че ще трябва да извадя един куп документи от различни държавни институции , но все пак искам да пробвам за това моля за насоки какви стъпки трябва да се предприемат . Освен това най- важното което ме интересува каква е приблизителната сума, която ще трябва да вложа за да стартирам това начинание и каква е възвръщаемостта в рамките на едни месец дали може да се избие направената инвестиция ? Или по точно ако мога да формулирам въпроса си като направим разбивка на разходите по кое колко ще трябва да инвестирам ? Друго нещо което ме интересува дали мога да кандидатствам по програма от еврофондовете за стартиране на малък и среден бизнес ? Моля ако някой има опит с точно този тип бизнес да сподели впечатленията си необходими са чисто практически съвети от хора които наистина са се занимавали с подобна дейност . Благодаря ! 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В собствено или наето помещение? Зависи от населеното място, местоположението, евентуалните гладни хора и платежоспособността им. В интересните и оборотни места отдавна би трябвало да има обекти. Сигурно има и вече такива, които не са. Така че ако искаш давай подробности. Досега занимавал ли си се с нещо и имаш ли фирма? Ако е само за това - не ти трябва. Със сигурност за месец няма да се върне инвестицията - минимиум 6. Досега нещо работил ли си и за колко?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, loranst looa написа:

Освен това най- важното което ме интересува каква е приблизителната сума, която ще трябва да вложа за да стартирам това начинание и каква е възвръщаемостта в рамките на едни месец дали може да се избие направената инвестиция ?

Не може да има някаква определена приблизителна сума .... Принципно към сегашния момент за развитие на някакъв малък, но добър бизнес е необходимо Ваше участие в трудовия процес, а ако смятате да назначаване вече не е малък, а среден бизнес .... За малкия бизнес (в тази област посочена от Вас) относително стабилен Ви трябват приблизително около 50 000 лева .... което ще Ви гарантира поне една година съществуване, докато за среден такъв ще Ви трябва 100 000 лева ... при същата гарантирано съществуване ....

За месец, два .... не можете да си избиете инвестицията ... т.е. да "спечелите" за това време поне вложените средства ...

Трябва да преглътнете факта, че първата година ще работи на загуба в която ще се разбере дали е удачен или не за Вашите възможности ... Уви, така е ....

Говоря от личен опит (Едно време покрай основната ми работа се занимавах и с "малък бизнес"...) 

преди 3 часа, loranst looa написа:

павилион за дюнери и палачинки

Първи и основен въпрос - собствен или да наемете помещение?

Ако имате помещение .... то сумите по-горе могат да се намалят с 36 000, ако нямате трябва да увеличите същите приблизително с  5 000 лв.

Втория основен въпрос е населеното място и местонахождението на въпросния павилион ....

Тук за момента не мога да дам мнение, защото не мога да определя до колко има потребителска груба, която да Ви носи приходите ....

Принципно даден бизнес започва с въпросните и всякакви други сметки по отношение на захващане с него друг въпрос ....

Трето и последно от мен .... Това което Ви трябва според мен е някакъв инженеринг специалист .... но уви такива работят срещу заплащане ....

преди 3 часа, loranst looa написа:

Друго нещо което ме интересува дали мога да кандидатствам по програма от еврофондовете за стартиране на малък и среден бизнес ?

Да, можете .... но не знам към кого и/или къде да проведете консултация по този въпрос. Имам един познат, но до колко той може да Ви помогне без да му се заплаща не знам .... и към сегашния момент не мога да го безпокоя по този Ваш въпрос ...

Искрено Ви пожелавам успех в това начинание!

До толкова мога да Ви помогна. Дано съм Ви бил полезен.

Поздрави!

п.п. Ако случайно имам някаква по конкретна информация по въпросната тема ще споделя в бъдеще ...  

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Общо взето и двамата сме писали едни и същи неща - аз по-сбито. Като допълнителен въпрос - работно време и като подвъпрос - нощем? Защото не във всякакво помещение става. И друго - вътре ще консумират ли?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-важният въпрос според мен е за конкуренцията наоколо.

Има ли такава? Много ли е близо? С какво да ги подбия(с цените или с количеството)?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 часа, loranst looa написа:

Моля ако някой има опит с точно този тип бизнес да сподели впечатленията си необходими са чисто практически съвети от хора които наистина са се занимавали с подобна дейност . 

Може да ти се получи и със съвети от човек от друг на град на който няма да си му конкуренция. Например някой твой братовчед от Сандански който има подобна дейност, да ти обясни всичко което те интересува. След това обаче ти трябва или късмет за да проработи в твоя град, или цялостни познания от друг човек по изготвянето на бизнес план , като за пред банка все едно искаш заем, същият. А този човек пък ще ти каже че за сериозен бизнес план ти трябва и маркетингово проучване на реализуемостта на проекта. Прави се проучване с въпросник сред потенциалните ти бъдещи потребители, как те биха реагирали и дали въобще ще задоволиш някакви техни реални и съществуващи вече потребности. Щото ако трябва ти сега тепърва да ги навиваш и да ги дресираш да почнат да плюскат дюнери и палачинки, еми най-вероятно ще си строшиш кофти зъбите ( финансово). А това проучване е скъпо удоволствие, ако не знаеш сам как да го направиш и организираш. Аз знам как се прави, щото това съм учил, ама нямаш точно никакъв шанс да почна да ти го обяснявам. Само ти казвам, как се постъпва за да си сигурен, че няма просто да изгубиш едни спестявания  или някоя банка да ти вземе апартамента, щото не можеш да си върнеш заема към нея.
А при мен има едни задължителни курсове по "управление" на дребен бизнес, които трябва да си изкарал, за да почнеш легално подобна дейност. Или на вечерни курсове, или при някои специалности с професионална насоченост в средното образование, са им ги включили същите в програмата. Там учат опростено счетоводство, ДДС и разни познания как да се справят с всякакви администрации от които ще зависят.
Да бе, за да продаваш палачинки, те карат първо да понаучиш как да не фалираш, щото статистическата вероятност точно това да ти се случи първите 3 години е доста голяма.

Е, сега ти си избираш, решил си да правиш бебе на жена ти и си преценяваш дали ще я закараш при баба Пена да роди при нея на село, щото колко булки са раждали при нея ехеее ... разбира си бабичката. Или пък да я закараш в родилното отделение на някоя болница в град ( в селата няма такива), което ще ти струва парични разходи, които ти изглеждат височки. Ако си на мнение, че не ѝ трябват на жена ти гинеколози и акушерки и скъпо медицинско обурудване при евентоални усложнеия, еми доверяваш се на баба Пена, може пък и да няма проблеми.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Става дума за квартал в София примерно Люлин или Надежда или Обеля  и не се притеснявам от конкуренцията по интересното е че отговорите на въпросите които получих не са толкова конкретни колкото отблъскващи сякаш сте се наговорили да е едно и също преобладаващото мнение и то е "абе не се занимавай с тая работа стой си на село да си гледаш кравите " или нещо подобно това е доста потискащо за какви бизнес планове говорите хора за какви неща да не искам да строя атомна централа .:angry: Говорим за най обикновен павилион за дюнери дали работи или не се разбира още първият месец има ли клиенти или не ако няма клиенти значи не е успешен бизнес иначе за другите неща съм съгласен че трябва правилна оценка на мястото където да се направи и да се съобрази с количеството хора които минават на ден . Поне кажете към коя институция трябва да се обърна за да кандидатствам за европейско финансиране . 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма точно никакво значение какво ти се иска на тебе.
Ако искаш европейско финансиране, без това което съм ти писал няма да минеш, па ако щеш и семки продавай.

Ти си жив пример поради каква причина ги задължават в Белгия да се образоват как не се прави фалит, преди да им издадат регистрация за бизнес. Защото и тука е пълно с такиви самонадеяни хора като тебе. Само че държавата се грижи да ги предпазва от собственото им невежество по отношение на бизнеса. Защото зад всеки фалит на съпругът има семейна драма ако жена му няма сигурни доходи. Озовават се без пари, хей така и даже с дългове. А децата трябва да ядат всеки ден.

За сега поведението ти е антибизнес настроено. 

Значи викаш, ти искаш да вземеш едни пари от тъпите европейци и толкова. Трябва ти само симулация на бизнес дейност.
Щял си да сключиш договор за наем на търговска площ и не ти пука, че след месец ще му кажеш на собственика ѝ , че няма нищо да му платиш.
А и човек си щял да назначиш да ти работи, ама за без пари, колкото палачинки успее да излапа, това ще му е. Щото ти нали след месец се отказваш, като се окаже че тъпите софиянци не плюскат дюнери. Аз даже не знам какво е това дюнер.
Направо си в сферата на мечтите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Горещи теми в момента

 • Подобни теми

  • от Hi Ki
   Здравейте,
   Продавам развит акаунт в Tanki online.
   акаунтът е с премиум до края на март.
   Има около 1 100 000 кристала. 750 medkit. 12 300 double armor. 13 000 double damage. 14 100 speed boost. 22 000 mines. 5 gold boxes.
   Firebird XT скин и railgun legasy.
   Още тук: https://ratings.tankionline.com/en/user/grsstertrtr
   Цената е 40лв. и давам акаунта като получа парите!
   А за подарък ви давам и този акаунт:
   https://ratings.tankionline.com/en/user/unknowfromblackisle
    
  • от nikchas
   Здравейте!
   От известно време се чудя как мога да си направя собствена марка, да речем за тениски ? Какво е нужно да знам и да направя ? Целта ми е нещо от сорта на print on demand системата само че да се намери солиден спонсор на продукти. Ще съм благодарен ако ми помогнете. 
  • от loranst looa
   Здравейте искам да стартирам собствен бизнес с фирма ЕООД  по прочетох из Интернет доста неща но искам да попитам за следното нещо  ? Аз живея  в София , но тъй като имам лични ангажименти доста често се  налага да пътувам до Пловдив и бих искал да дам адрес седалище на фирмата  в Пловдив както и адрес на управлението на фирмата да бъде в Пловдив . Дружеството ще се занимава с дребна търговска дейност, та въпроса ми е мога ли да го регистрирам както си е реда с всички необходими документи в агенцията по вписванията в София  или трябва да задължително в Пловдив да го регистрирам .  
  • от Ceco Skobara
   Значи примерно купувам количество 5000 EUR/USD на 1,19745 и маржина ми излиза 97,79 как се изчислява това ?
    
 • Дарение

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване