Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с препълнен хард диск..."backend.log.bak"

Featured Replies

Здравейте. До сега не ми се бе случвало за отрицателно време да ми се препълни системния дял от хард диска и то без да съм инсталирал или теглил нещо на него. Пуснах една проверка с WinDirStat и видях един файл "backend.log.bak" който е заел 75GB от пространството на харда. Може ли да се трие този файл без да засегна системата или е нужен друг начин за оправянето на проблема. Намирам разна информация в интернет, но предпочитам някой на български да ми обясни за какво става дума.image.thumb.png.693d4c114f9a2e0bfd6e119ee96be80d.png

Цитат

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Installer]
"Logging"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\NVIDIA Corporation\Installer]
"Logging"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Logging\Definitions\LogFilters\PassFilter]
"DefaultLogLevel"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\NVIDIA Corporation\Logging\Definitions\LogFilters\PassFilter]
"DefaultLogLevel"=dword:00000000

[-HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Logging]

[-HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Wow6432Node\NVIDIA Corporation\Logging]

Копирай цитирания текст в notepad и запиши като DisableLogging.reg. Кликни двукратно на файла да се добави съдържанието му в регистратурата. Потърди с Yes. 
Рестартирай машината. Като зареди до десктоп,  отвори папка %localappdata%\nvidia\nvbackend и изтрий backend.log.bak

По моему и на .cas файловете не им е там мястото.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

DiskCleanup на windows не го ли "лови" този файл и да го изчисти? Може да си изчистиш остатъци от стари драйвери и подобни излишни файлове с DDU - като под safe mode махнеш видео драйвера и всичко покрай него и след това си го изтеглиш и инсталираш на чисто. За почистване вършат много хубава работа също ccleaner и dism++.

И защо трябва да деинсталира драйвъра, като може да мине и само с Experience. Въпреки, че и това не е нужно. Просто трябва да се изключи воденето на дневник.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Наскоро бях забелязал, че една от папките ми на nvidia доста се беше напълнила (не помня къде точно) с някакви части от стари драйвери. Чудех се кое и как да изтрия, програмите за почистване нищо не правиха и накрая реших с DDU да направя хубаво почистване и нещата се оправиха бързо и лесно.

преди 1 час, Raze написа:

Наскоро бях забелязал, че една от папките ми на nvidia доста се беше напълнила (не помня къде точно) с някакви части от стари драйвери.

Така става като ползваш скапаните инструменти на Nvidia за автоматична актуализация на драйвера! 

преди 13 минути, Stoyannnov написа:

Така става като ползваш скапаните инструменти на Nvidia за автоматична актуализация на драйвера! 

Да, само дето не ги ползвам, а си тегля драйверите ръчно! Защо реши, че това е причината?

• Автор

Здравейте и се извинявам за късния отговор. @DarkEdge не мога да отворя файла с това разширение ".reg" . Отворих Registry Editor дадох на този файл Import, но май не става нищо така. Като се опитам да отворя този файл с разширение ".reg" ме пита с коя програма да го отворя, и аз намирам Registry Editor , но пак не става.

преди 19 часа, Raze написа:

Защо реши, че това е причината?

Защото сам каза, че: 

Цитат

една от папките ми на nvidia доста се беше напълнила (не помня къде точно) с някакви части от стари драйвери.

преди 19 часа, Raze написа:

Да, само дето не ги ползвам, а си тегля драйверите ръчно! Защо реши, че това е причината?

Тогава не правиш чиста инсталация на всяка следваща версия. Кешът на инсталатора на предходната версия чистиш ли го?

• Автор

Оправих проблема с DDU под safe mode. @DarkEdge ти каза, че .cas  файловете може да се изтрият. Мисля да го направя по обичайния начин. Само да попитам, те за какво са?

преди 25 минути, Tend написа:

Здравейте и се извинявам за късния отговор. @DarkEdge не мога да отворя файла с това разширение ".reg" . Отворих Registry Editor дадох на този файл Import, но май не става нищо така. Като се опитам да отворя този файл с разширение ".reg" ме пита с коя програма да го отворя, и аз намирам Registry Editor , но пак не става.

Това поазва, че има проблемни файлови асоциации. Пробвай да кликнеш с десен бутон по reg файла, избираш Open with...Choose another app, избери Registry Editor и сложи отметка на Always.... Потвърди с ОК

преди 3 минути, Tend написа:

@DarkEdge ти каза, че .cas

Не съм казал такова нещо! Казах

преди 21 часа, DarkEdge написа:

По моему и на .cas файловете не им е там мястото.

а не, че трябва да се трият. В коя папка са, на коя програма са?

• Автор
преди 13 минути, DarkEdge написа:

Това поазва, че има проблемни файлови асоциации. Пробвай да кликнеш с десен бутон по reg файла, избираш Open with...Choose another app, избери Registry Editor и сложи отметка на Always.... Потвърди с ОК 

Ето какво ми изкарва като направя това, което предлагаш: 1.thumb.jpg.9a37a5accf883c9854da3e0225a13bfe.jpg

Ето къде се намират тези файлове. Във всички тези папки в "installation" . А сега като се загледах по-добре те били в папка на една игра "Battlefield V" . Да взема и нея да изтрия, да видя дали ще се махнат или ще си отидат на мястото.

2.thumb.jpg.4b2ab759963fe983ce237a042728d7bd.jpg

Изтегли, стартирай с админски права, сложи отметка на reg и кликни Fix selected.
Рестартирай машината.
https://www.thewindowsclub.com/file-association-fixer-2-windows-10-8-7

Започва да ми намирисва или на омазана система или на променена от зловред система.

• Автор
преди 9 минути, DarkEdge написа:

Изтегли, стартирай с админски права, сложи отметка на reg и кликни Fix selected.
Рестартирай машината.

Пак не се получава.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.