Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте дайте ако може някакъв инструмент за лекуване на Explorer . exe като зареди Windows 7 зарежда целият декстоп и след 1 мин забива такс бара и се налага рестарт  .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, badsector написа:

Странно. В safe mode как е?

Не съм тествал :) Но пробвах да си направя нов профил потребителски с админ права поиграх си половин час и нямаше проблеми :) Съмняваме или таксбара прави проблеми или експлорера OC WIN7 32 bit ,HP G62

и като забие се налага рестарт от захранването .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много радикално решение, по-скоро виж какво ти е задръстило Startup и Scheduled Tasks.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, killchain написа:

Много радикално решение, по-скоро виж какво ти е задръстило Startup и Scheduled Tasks.

Няма как да видя така бързо по скоро . Като забие се налага рестарт .


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, adersa написа:

Няма как да видя така бързо по скоро . Като забие се налага рестарт .

Виж в safemode. Ако и там е така преинсталация.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 32 минути, adersa написа:

Няма как да видя така бързо по скоро . Като забие се налага рестарт .

Имаш Event Viewer. Ако влезеш с "баш майсторския" акаунт ("Administrator"), ще можеш да видиш логове и от другите потребители (не съм сигурен, че със сегашния ще можеш).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 51 минути, killchain написа:

Имаш Event Viewer. Ако влезеш с "баш майсторския" акаунт ("Administrator"), ще можеш да видиш логове и от другите потребители (не съм сигурен, че със сегашния ще можеш).

Да погледнах логовете и ми излезе 3 грешки на WMI .

преди 1 час, Емил Костов написа:

Виж в safemode. Ако и там е така преинсталация.

Ще тествам довечера , ако ми остане време :) Не мога на работа представи си да дойде клиент и да ме чака докато зареди системата ..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, adersa написа:

3 грешки на WMI

А малко по-конкретно? WMI ID 10? 63?
А DCOM случайно да има
И в Application няма ли грешки?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ID10
Теглиш, разархивираш в id10_wmi, стартираш с админски права bat файла от папката id10_wmi.
ККато завърши работа скриптът, рестартираш
И така на час по лъжичка проблемът ти ще го решим към 2025-та
Качи на https://dox.abv.bg/ applicatin.evtx и system.evtx събрани в един архив и дай линк към архива.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди да премина към изпълнението на задачата грешката WMI за таксбара или експлорер.ексе се отнася и дали след скрипта ще има промяна . По късно ще пробвам скрипта но първо ще пусна тест с Save mode да видя дали ще  забие там .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отнася се до операционната система.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 23 часа, DarkEdge написа:

Качи на https://dox.abv.bg/ applicatin.evtx и system.evtx събрани в един архив и дай линк към архива

Направих го , рестартирах обаче не намирам никъде файловете посочени от теб да ги кача .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

C:\Windows\System32\winevt\Logs\System.evtx
C:\Windows\System32\winevt\Logs\Application.evtx
тези два файла ги копираш на десктопа , маркираш тези файлове на десктопа и създаваш архив с тях. Този архив го качваш на https://ndox.abv.bg
И постваш тук линк към архива.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, adersa написа:

Направих го

Логът казва друго - стартира ли bat файла с администраторски права?
Изпълни отново процедурата id10 с администраторски права

Рестартирай в безопасен режим(saaafe mode)
Копирай файла Wininet.dll от C:\Windows\System32\dllcache в C:\Windows\System32

Рестартирай в нормален режим
Копирай получерния текст, включително последния празен ред:

Цитат

regsvr32 softpub.dll
regsvr32 wintrust.dll
regsvr32 initpki.dll
regsvr32 dssenh.dll
regsvr32 rsaenh.dll
regsvr32 gpkcsp.dll
regsvr32 sccbase.dll
regsvr32 slbcsp.dll
regsvr32 cryptdlg.dll

 

Стартирай cmd като администратор. Кликни с десен бутон в черния прозорец на cmd и избери Paste
 

Копирай получерния текст, включително последния празен ред::

Цитат

reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL" /f /v "EventLogging" /t REG_DWORD
 

Кликни с десен бутон в черния прозорец на cmd и избери Paste
 

Копирай получерния текст, включително последния празен ред::

Цитат

mmc.exe comexp.msc
 

Кликни с десен бутон в черния прозорец на cmd и избери Paste
Ще се отвори прозорец Component Services
В левия панел разгърни:
Console Root
>Component Service
>Computers
>My Computer
Сега кликни на DCOM Config
Трябва да се появи съобщение за нерегистриран компонент - кликни [Yes]

Затвори прозореца на Component Services
Рестартирай машината.
Качи нови логове System.evtx и Application.evtx 

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, DarkEdge написа:

Логът казва друго - стартира ли bat файла с администраторски права?
Изпълни отново процедурата id10 с администраторски права

Извинявай моя грешка

заповядай https://dox.abv.bg/download?id=128578baff

https://dox.abv.bg/download?id=b425239a41

Странно но не заби таксбар лентата или експлорер след скрипта . Нямам сега проблеми

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Качил си два различни system.evtx
Качи отново system.evtx и Application.evtx прясно извадени от папката C:\Windows\System32\winevt.

преди 6 минути, adersa написа:

Странно но не заби

Кое  странното? Нали това беше целта?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, DarkEdge написа:

Качил си два пъти system.evtx
 

Кое  странното? Нали това беше целта?

Да така е днеска ми беше малко натоварен ден и не можах да чатна и само четох инструкциите и от бързината на първите логове съм забравил да чукна  с админ права . Ок Мерси за помоща надявам се темата ми да бъде полезна и за други потребители имащи същият проблем :) Лека вечер

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване