Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра се включва сам

Featured Replies

Тези дни направих ъпгрейд и си сложих нови дъно и процесор, но има проблем! Дъното ми е ASUS P5N32 и поддържа включване на компютъра при сигнал от клавиатурата или мишката. biggrin.gif Лошото е, че аз не искам това да става, или евентуално само от клавиатурата. sad.gif Имам комплект клавиатура и мишка Logitech LX 700. В БИОС-а има настройки за двете поотделно, но нито едната, нито другата действат! :P Давам им Disabled, а компютъра продължава да се включва и при най-малкото движение на мишката. angry.gif Като изключа компютъра, и после изключа и пак включа захранването му, вече не се включва така, както и не светва индикатора на дъното, но индикатора на клавиатурата свети?! ohmy.gif

Някой има ли някакви предположения от какво може да е това и как да го оправя?

От няколко дни при мен се яви същият проблем-компа се включва сам !!! Първия път си помислих че е от разсеяност...вероятно вместо "Shut Down "съм натиснал "Restart",ноо..това се повтори и потрети.И понеже нито съм ъпгрейдвал компоненти скоро, а биоса го флашнах за последно миналата година не ми оставаше нищо друго освен да си мисля за отдалечен(неоторизиран) достъп до РС-то.Но как, след като съм забранил всички възможни Remote контроли би бил възможен достъпа до компа не ми е ясно.Независимо от това в разстояние на една седмица(след като разкарах любимият ми "Avast Pro") изпробвах всевъзможни онлайн скенери(Kaspersky,Panda,Norton) инсталирах и изпробвах(една след друга разбира се) Panda Titanium 2006( за Бога,не я слагайте-като слон в стъкларски магазин е) Norton AntiVirus 2006,F-prot ,AVG,NOD32 2.51.8(много лека,не хаби значителни системни ресурси и памет) накрая се спрях на Kaspersky antivirus 2006 и въпреки че бях с предубеждение спрямо версията от 2005,съм приятно изненадан от 2006-лека е,с интуитивен интерфейс,а като прибавим и БГ превода за нея направо ме очарова.Разбира се и след щателния скан(под Safe mode) не открих нищо подозрително,за мен си остава мистерия това самоволно включване на компа.Ще се радвам,ако някой има идея за какво става въпрос :)

В Биос има една функция - Wake up lan -мисля,че беше нещо такова- та да не би това да е enable :cupid:

Wake on lan се казва или WON за кратко. Почти 100% тя е виновна за немирните ви компютри :)

Така както го описваш, си мисля че трябва да погледнеш в БИОС-а, в APM Configuration. Там обърни внимание на опция Restore on AC Power Loss. Най-често има стойност Power Off, при теб може да е друго, пробвай и другите възможности.

• Автор

Значи, чак сега забелязах, че всъщност прави този номер само когато му дам Hibernate! ohmy.gif Иначе си ползва настройките на БИОС-а и се включва само при натискане на клавиш от клавиатурата! :rolleyes: Може да е някаква несъвместимост на Hibernate-а с БИОС-а?! Аз все пак предпочитам да си ползвам тази функция, защото ми зарежда по-бързо, а и не си губя сесията sad.gif . Ако някой се сеща нещо...

Щом е само при заспиване е време да сложиш нови драйвери за чипсета (дъното) и звука.

Ако имаш USB устроиства (или други външни) забрани им да събуждат компютъра.

Горе споменатата функция събуждане от мрежата е вероятна, но не много, в биоса има и други дори монитора може да ти буди компютъра като се включва и изключва

опитаи и тъпия трик с обърната наопаки мишка.

Вибрациите си казват думата, на мен ми се появяваше показалеца на мишката докато гледах филми обърнах я и спря.

• Автор
Щом е само при заспиване е време да сложиш нови драйвери за чипсета (дъното) и звука.

Ако имаш USB устроиства (или други външни) забрани им да събуждат компютъра.

Горе споменатата функция събуждане от мрежата е вероятна, но не много, в биоса има и други дори монитора може да ти буди компютъра като се включва и изключва

опитаи и тъпия трик с обърната наопаки мишка.

Вибрациите си казват думата, на мен ми се появяваше показалеца на мишката докато гледах филми обърнах я и спря.

Проблема е, че като си инсталирам драйверите за чипсета, Windows-а отказва да се зарежда нормално, тръгва само в Safe Mode! sad.gif Ще пробвам все пак да го "приспя" така, пък да видим какво ще стане! :ph34r:

P.S.: Мишката ми също така е безжична и като я сложа да се зарежда за през нощта от вибрациите компютъра се събужда. Т.е. или няма да я зареждам през нощта, или ще го изключвам по нормалния начин.

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

• Автор

Инсталирах последната версия драйвери на NVidia за чипсета и се оказа, че не е трябвало да инсталирам тези за аудиото, защото се получава конфликт с тези на Realtek biggrin.gif ! Проблема обаче остава и при хибернация компютъра се включва сам (е, от мишката, де) sad.gif !

махни тоя Realtek тои не е съвмести с NVidia

• Автор

Че то тоя Realtek е от диска на дъното ohmy.gif ! Сигурен ли си, че не са съвместими, понеже иначе нямам проблеми с аудиото?! И наистина ли може от това да се "буди" компютъра?!

• Автор

Намерих частично решение на проблема biggrin.gif ! От опциите на мишката може да се забрани тя да "събужда" компютъра от Stand-by режим cool.gif ! Влиза се в Control Panel, после в Mouse и от таба Hardware се цъква на Properties. В таба Power Management се маха чавката пред "Allow this device to bring the computer out of standby.", потвърждава се два пъти с ОК и досадното включване на компютъра от всяко движение на мишката вече не е проблем cool.gif . Единственият недостатък на този метод, е че не може да се излиза и от Stand-by режим само с мишката sad.gif ! Но пък мен ме устройва :)biggrin.gif:) !

P.S.: howk, ако проблема с включването на твоята машина не е от мишката, виж в БИОС-а си дали случайно някоя от "Power on by..." опциите не е на Enabled. (Между другото, може и въпреки забраните на Remote контролите, пак някой да се бъзика с теб, но не вярвам при толкова отрицателни резултати от сканирания да е от това, по-добре си виж настройките в APM Configuration частта на БИОС-а!)

Намерих частично решение на проблема biggrin.gif ! От опциите на мишката може да се забрани тя да "събужда" компютъра от Stand-by режим cool.gif ! Влиза се в Control Panel, после в Mouse и от таба Hardware се цъква на Properties. В таба Power Management се маха чавката пред "Allow this device to bring the computer out of standby.", потвърждава се два пъти с ОК и досадното включване на компютъра от всяко движение на мишката вече не е проблем cool.gif . Единственият недостатък на този метод, е че не може да се излиза и от Stand-by режим само с мишката sad.gif ! Но пък мен ме устройва :)biggrin.gif:) !

P.S.: howk, ако проблема с включването на твоята машина не е от мишката, виж в БИОС-а си дали случайно някоя от "Power on by..." опциите не е на Enabled. (Между другото, може и въпреки забраните на Remote контролите, пак някой да се бъзика с теб, но не вярвам при толкова отрицателни резултати от сканирания да е от това, по-добре си виж настройките в APM Configuration частта на БИОС-а!)

Мдаа..вероятно е от настройките на Биос-а,защото забелязах че тези "внезапни" рестарти се получават вследствие на един друг проблем който категорично е резултат от някакъв конфликт в дъното-понякога след такъв(непредизвикан от мен) рестарт ми излиза следния надпис :"boot disk failire_...insert disk_". И тогава се налага да ресетна Биос-а за да зареди ОС,но вече с фабричните настройки в APM Configuration .

Обърни си мишката на обратно и няма да имаш такъв проблем, аз моя го изключвам направо от мрежата, но все пак, ако държиш да бъде включен това направи може да има ефект. :)

Редактирано от car (преглед на промените)

• 13 години по-късно...
на 16.07.2006 г. в 14:59, saentist написа:

махни тоя Realtek тои не е съвмести с NVidia

и какво да се сложи ?

преди 1 час, Iphone5s написа:

и какво да се сложи ?

Това не е ли отдавна приключено?

Цитат

на 16.07.2006

преди 1 час, Raze написа:

Това не е ли отдавна приключено?

Е какво са 13 години на фона на вечността? Човека може още да си блъска главата как аджеба компа се пуска сам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.