Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разширяване обхвата на безжичната мрежа

Featured Replies

преди 6 минути, Ивайло Димов написа:

То е модем-рутер едновременно :) ,кво да е скопена китайска джаджа :)

Зная го аз какво представлява, но не съм му преглеждал възможностите

Мери, за да има добра скорост при нея, както в детската, рутера и няма да струва нито 30, нито 60, нито 80 лева, а повече. Тя просто не обяснява всичко както трябва. Съжелявам че го пиша, но тук не са общи приказки, а технически раздел!

• Отговори 51
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тва и е джаджата 

Снимка на 2019-03-11 19-57-53.png

imageServlet.html

преди 5 минути, Колев60 написа:

Хобаво е девойката да обърне сериозно внимание на това и да каже. И още - има голяма разлика във кабелното свързване и това по безжичен път - При безжичния, както я дамата, нейната скорост никога не може да бъде 190 мегабита а на половината, че и по малко. Тези работи всичките се казват още в първи пост, а не едно след друго. Така подвеждате хората да пишат излищни коментари.

Съжалявам! :(  (но благодаря, за "девойката"!). Далеч съм от мисълта, да напрягам някого излишно! Ако знам какво да изложа, като факти, със сигурност нямаше да пиша тук! :)

https://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/mikrotik/rb951g-2hnd-p142669520/#opisanie

Ако иска дамата 200-те мегабита по жица да стигат и до другата стая първия модел.

https://www.senetic.bg/product/RB941-2ND

Ако и 100 я устройват втория модел.

Ако някой тук се заяде за конфигурацията че трудна била и бла бла, аз ще и го конфигурирам.

;)

преди 5 минути, Танер Заит Расим написа:

Ето. това е предложение. Моето отпада, защото не беше написана скоростта, ни как ще се приема в другите помещения. 

Мери!

Погледни отзад на HUAWEI -я какви диоди на цвят премигват, когато Рутера работи. Моля!

преди 8 минути, Колев60 написа:

Погледни отзад на HUAWEI -я какви диоди на цвят премигват, когато Рутера работи. Моля!

Няма диодна индикация отзад! :(

Ако трябва ще снимам!

преди 1 минута, Meri Meri написа:

Няма диодна индикация отзад! :(

Ако трябва ще снимам!

Не прави нищо, аз ще погледна рутера ти от Виваком. ОК?

Рутера ти е гигабитов. Трябва ти рутер като от първия пост на Танер или подобен на него.

преди 2 минути, Колев60 написа:

Рутера ти е гигабитов. Трябва ти рутер като от първия пост на Танер или подобен на него.

Добре. :) 

https://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/mikrotik/rb951g-2hnd-p142669520/#opisanie

Този ли? 

Ако е този излизам извън определения бюджет 40-80, но пък, ако ще ми гарантира 8-10 години action-free zone, съм съгласна! ;) 

MikroTik RB951G-2HnD Рутери - Производителност: 2.4GHz. А ако искам и имам възможност след време за 5,00 GHz?! 

преди 19 минути, Meri Meri написа:

Добре. :) 

Този ли? 

Ако е този излизам извън определения бюджет 40-80, но пък, ако ще ми гарантира 8-10 години action-free zone, съм съгласна! ;) 

Не знам за 8 но 2 са гарантирани.

Това ще изкара 15 до 20 години, при покупка на поддръжка от партньор при повреда ще  бъде подменен но не е по джоба ти :

https://www.netmode.com/product/cisco-isr4451-x-k9-integrated-services-router-4451-isr/

У дома имам Cisco switch на 19 години , с 9 години по млад от мен, от 24 порта само 4 са работещи, няма ssh но telnet има  и разбира от VLAN мрежи желязото от 2000-та година..

;)

преди 20 минути, Танер Заит Расим написа:

Това ще изкара 15 години но не е по джоба ти :

https://www.netmode.com/product/cisco-isr4451-x-k9-integrated-services-router-4451-isr/

Ще се шегуваме ли?! :D

Ще се напъна, ма ще трябва да стана червена, като шефа на форумите! И ще трябва да ми администратира бая права! :D  Като например, да мога да преобръщам всяка кисела и сърдита физиономия в слънчев лъч, та да озарява и греее на ред!  :emoji_natur-85:

По евтин вариан на TP-Link  C2 Той има и двата банда. Или новата им модификация. Вие трябваше да започнете с проблемите , които ви притесняват а не по начина в първият ви пост.  За мен това до сега бяха само празни приказки.

преди 37 минути, Колев60 написа:

Трябва ти рутер като от първия пост на Танер

Добре г-н Колев, и за да закрием темата, като удоволетворяваща, MikroTik RB951G-2HnD, ще покрие изискванията ми?

преди 6 минути, Meri Meri написа:

Добре г-н Колев, и за да закрием темата, като удоволетворяваща, MikroTik RB951G-2HnD, ще покрие изискванията ми?

Аз казах от този тип рутери - да е двубандов и с гигабитови портове. Дали ще ги покрие? Ами, кой да ви каже, ако има още нещо, което не сте споделили.

преди 20 минути, Колев60 написа:

По евтин вариан на TP-Link  C2 Той има и двата банда. Или новата им модификация. Вие трябваше да започнете с проблемите , които ви притесняват а не по начина в първият ви пост.  За мен това до сега бяха само празни приказки.

Предлагам да минем на "ти", ако за Вас не е проблем! Извиних се, вече! :( Незнанието от моя старана, води, точно до това! :( 

Аз така и започнах темата, че вече съм проучила нещата според възможностите си. Знам ли как всеки ще ги оцени!? В никакъв случай, не съм искала да изпитам или подценя някого. Напротив, всяко мнение, внимание и предложение е добре дошло! И аз съм благодарна на всеки от вас взел участие. В крайна сметка решението е мое, според възможностите и личния ми избор.

БЛАГОДАРЯ ВИ! HUG!

преди 11 минути, Колев60 написа:

Ами, кой да ви каже, ако има още нещо, което не сте споделили.

Всичко си казах! И с това започнах всъщност! Пък и вие винаги питате, как па сега не зададохте спомагателни и разяснителни въпроси?! Както и да е! Важното е, че аз разбрах, че трябва да вложа повече от предвиденото, за да се радвам на дълготрайност и качество!

Лично ти благодаря, за отделеното време! :)

преди 1 час, Meri Meri написа:

Предлагам да минем на "ти", ако за Вас не е проблем! Извиних се, вече! :( Незнанието от моя старана, води, точно до това! :( 

Аз така и започнах темата, че вече съм проучила нещата според възможностите си. Знам ли как всеки ще ги оцени!? В никакъв случай, не съм искала да изпитам или подценя някого. Напротив, всяко мнение, внимание и предложение е добре дошло! И аз съм благодарна на всеки от вас взел участие. В крайна сметка решението е мое, според възможностите и личния ми избор.

БЛАГОДАРЯ ВИ! HUG!

Всичко си казах! И с това започнах всъщност! Пък и вие винаги питате, как па сега не зададохте спомагателни и разяснителни въпроси?! Както и да е! Важното е, че аз разбрах, че трябва да вложа повече от предвиденото, за да се радвам на дълготрайност и качество!

Лично ти благодаря, за отделеното време! :)

Ще се радваш, бъди спокойна. 

преди 3 часа, Ивайло Димов написа:

До колко пари си готова да отделиш ?

То си пише, бе, Ивайло!

преди 4 часа, Meri Meri написа:

Бих вложила от 40 лв. до 80 лв.

преди 3 часа, Колев60 написа:

При безжичния, както при дамата, нейната скорост никога не може да бъде 190 мегабита, а на половината,

Не е точно така - на 2,4 GHz може до 300Mbps, на 5 GHz - 867Mbps
Не е като да не може

Snap2.png

преди 18 минути, DarkEdge написа:

То си пише, бе, Ивайло!

Не е точно така - на 2,4 GHz може до 300Mbps, на 5 GHz - 867Mbps
Не е като да не може

Snap2.png

Другарю

Планът на девойката е 240 мегабита. Я ни обясни, как ще стане 800 и то през WI-FI.  Тази снимка сега ли я направи и от твоя ли е компютър. А че може и аз го зная и съм го виждал в къщи. Говорим в темата за реалната и скорост, която би имала при посоченият план.

Другарю, това е безжичната връзка на 5GHz между лаптопа на щерката (Azurewave AW-CB161H) и рутъра (Archer C5 v4) и е правена вчера.
Връзката от доставчика към входа на рутъра е друго нещо. Тук по-скоро визирах вътрешната мрежа.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Тя го написа това за сумата след като я попитах : )

Господа и другари,

смятаме темата за приключила.

Аз направих своя избор. Как и кога ще го реализирам вече е друг въпрос.

Благодаря на всички Ви!

Лек и усмихнат ден!

преди 7 часа, DarkEdge написа:

Другарю, това е безжичната връзка на 5GHz между лаптопа на щерката (Azurewave AW-CB161H) и рутъра (Archer C5 v4) и е правена вчера.
Връзката от доставчика към входа на рутъра е друго нещо. Тук по-скоро визирах вътрешната мрежа.

Щ се постарая кратко и ясно да отговоря, без никакви философии.

В апартамента на Мери има компютърна техника, която едва ли някой от нас знае каква е и с какви възможности. Всички предполагаме. Единственото, което точно знаем, това е  модем-рутерът предоставен от Виваком и той може би се намира в детската стая.(най вероятно, заради скоростта от 200 мегабита) Това значи, че в това помещение има компютър или лаптоп, на който безжичната карта приема  стандарт  "n"  и  може би  "ac" Във хола примерно, Мери работи със свой компютър ( или лаптоп) на който по WI-FI получава скорост на интернета  колкото там беше написала (30-40 мегабита). Явно безжичната карта на компютъра (лаптопа) има само стандарт "g""  или най много  ""n"" за да има това голямо ограничение на скоростта. Аз само гадая с какво работи Мери като нейна машина. Преместването на Мери с компютъра от хола в кухнята или всекидневната, ми дава да разбера че е с лаптоп. Цялата обмяна  на информация и интернет е единствено само по безжичен път. (WI-FI). Толкова, по въпроса за Мери.

"Другарю, това е безжичната връзка на 5GHz между лаптопа на щерката (Azurewave AW-CB161H) и рутъра (Archer C5 v4) и е правена вчера.
Връзката от доставчика към входа на рутъра е друго нещо. Тук по-скоро визирах вътрешната мрежа."

Това, което си посочил в този пост е единствено частен случай и определено е твой.

Какво ми говори: Посочил си модел лаптоп, който при покупката няма вградена карта WI-FI  за 5 гигахерца. и "ac"" стандарт. Явно, тук е играла твоята намеса с поръчка и купуване на WI-FI модул за ""ac"" стандарт.

Заключение: " При Мери този стандарт  отсъства и може да се разреши при определени технически възможности от страна на компютъра(лаптопа), което за нея ще рече поръчка, ако модела разрешава това, доставка и заплащане на картата колкото последната и да е евтина  - примерно 20$ с доставката.

В къщи си с този модел двубандов рутер - Archer C5 v4 ( поне си ми споделял това) който е много добър за нейно ползване, но струва 180-220 лева тук и...там.

Заключение: Именно това е същността на главния въпрос при Мери, че тя търси модел, който да и разреши проблемите.  Добре, но тук имаме ограничение до към 80-90 лева от страна Мери.

Забележката ти е правилна доколкото се отнася лично до теб:

Аз съм казал че никога НЕ МОЖЕ да БЪДЕ 190 мегабита...  

Корегирай ми поста, но да е валиден само за теб като премахнеш думата НИКОГА. 

Картинката постната от когото и да било тук не може да ме убеди , че е от този, който отговаря (Мога да намеря такива картинки из интернет, колкото искам). Специално за тази - вярвам ти, защото сме обсъждали на дълго и на широко точно с теб, тези въпроси. На всичкото отгоре, беше ми казал че си си поръчал и си го получил двубандовия модул. Затова казвам, че това е единичен случай, но точно и само при теб.

Аз си мисля, че след като Мери ни отговори на някои питания от наша страна и при нейно добро желание да си разреши проблемите - ще можем да и помогнем.

Нека никой да не се засяга от написаното от мен. Най малкото Мери или ти - Павка! Пожелавам на всички посетили темата на Мери - приятен ден!

преди 1 час, Колев60 написа:

струва 180-220 лева

https://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/tp-link/archer-c5-p234706709/

преди 47 минути, DarkEdge написа:

Миналата година като говорихме за рутери, си спомням че беше ми казал някаква такава цена и че впоследствие, рутерът ти е отказал и си го пратил на ремонт, а са ти го подменили с нов. Затова написах цената, която знаех от теб. Цените на TP-Link ги зная, но само на най новите им модели, които все още ги няма в България. Само те ме интересуват - модел 6000 и модел - 11000.

Ходи ли до Еконт?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.