Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рам памет

Featured Replies

Здравейте когато включвам компютъра с една плочка рам памет 1x8 2400 се вкючва , а когато поставя 2 плочка пак същата включва се и след 5 секунди изгасва и досега не е правило проблеми така!!!

преди 2 минути, Plamen Sedlarski написа:

Здравейте когато включвам компютъра с една плочка рам памет 1x8 2400 се вкючва , а когато поставя 2 плочка пак същата включва се и след 5 секунди изгасва!!!

Марка и модел на дънната платка както марка и модел на двете плочки РАМ памети, които използваш. 

• Автор
преди 14 часа, plamen_petrov_80 написа:

А ако включиш само втората платка в слота на първата?

Пак не става

преди 1 минута, Plamen Sedlarski написа:

Пак не става

Отново! Марка и модел на дънната платка. Ако не я знаеш като отвориш кутията там си пише. Ако не си инсталираш програмата AIDA или Speccy. И съответно точен модел на Рам паметите, които използваш. Може и да са несъвместими.

току-що, Roujin Z написа:

След като не работи само и единствено с едната плочка значи е заминала.

Може да не е заминала, а да не контактува добре. При мен имаше същият проблем. 2 еднакви плочки и системата забиваше. Контактния спрей реши проблема.  Но разбира се това е само предположение. В  повечето случаи рамта си е заминала.

преди 3 минути, Plamen Sedlarski написа:

А моделът на проблемната РАМ памет е??????

• Автор
преди 14 часа, Емил Костов написа:

А моделът на проблемната РАМ памет е??????

Samsung 1x8 2400mhz е паметта

преди 14 часа, Plamen Sedlarski написа:

преди 5 минути, Plamen Sedlarski написа:

Samsung 1x8 2400mhz е паметта

Паметта може да е здрава, но като гледам не е заложена в листа с поддържани памети от това дъно. Така, че може да е несъвместима. Така, че вероятни причини за проблема:

1. Несъвместима памет - Не се поддържа от паметите дадени от производителя за това дъно.

2. Повредена памет - Ако може се тества на друга машина. 

3. Неконтактуваща памет - Взема се контактен спрей и се пръска слота, след което рамта се поставя отново.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Оказа се , че двете са различни модели , но поставих двете една до друга , не към слотове на процесора и се оправи вече съм перфе , но за по-нататък какво трябва да сменя , ако реша са слага още!!!

Ако са една до друга няма да работи двуканалния режим. Трябва да са на червените слотове демек между тях да има празен черен слот.

преди 3 минути, Plamen Sedlarski написа:

Оказа се , че двете са различни модели , но поставих двете една до друга , не към слотове на процесора и се оправи вече съм перфе , но за по-нататък какво трябва да сменя , ако реша са слага още!!!

16 ти е достатъчна. Какво искаш да правиш още? И си вземи почистващ спрей. Да, струва 7 лева, но ще се родиш с него. А това, че си перфе не сме се и съмнявали!! ;)

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
на 13.03.2019 г. в 8:52, Емил Костов написа:

16 ти е достатъчна. Какво искаш да правиш още? И си вземи почистващ спрей. Да, струва 7 лева, но ще се родиш с него. А това, че си перфе не сме се и съмнявали!! ;)

Имам 16 , но показва 8!!!

Desktop Screenshot 2019.03.14 - 22.32.52.76.png

преди 1 час, Plamen Sedlarski написа:

Имам 16 , но показва 8!!!

Desktop Screenshot 2019.03.14 - 22.32.52.76.png

Показва 16 но си бил до сега с 8 и биоса не е единтифицирал другите 8. При рестарт на компа  ниско долу вляво забелязваш ли нещо  като "Save Mode" и след него F1? Трябва да натиснеш F1 за да познае и другите 8 гигабайта и компютърът ти ще продължи със зареждането на системата. Едва тогава ще провериш колко са наличните гигабайти на системата. Вече трябва да са 16. Сещаш ли се , че с поставянето на нови 8 гигабайта RAM, ти монтираш нов хардуер в компютъра си? Нали някой трябва да го опознае , приеме и тогава да ти позволи да работиш и с него.

на ‎13‎.‎3‎.‎2019‎ г. в 22:04, Емил Костов написа:

При мен имаше същият проблем. 2 еднакви плочки и системата забиваше

Ти случайно да не си пътешественик в времето ? всеки като пише за хардуерен или софтуерен проблем ти си имал преди същият подобен проблем е егати признавам те уникален човек си ...

И едно нещо още по интересно питаш автора за марка и модел и след 2 3 поста  пишеш имал същият проблем е тука направо ме разби :D 

преди 5 минути, adersa написа:

Ти случайно да не си пътешественик в времето ? всеки като пише за хардуерен или софтуерен проблем ти си имал преди същият подобен проблем е егати признавам те уникален човек си ...

И едно нещо още по интересно питаш автора за марка и модел и след 2 3 поста  пишеш имал същият проблем е тука направо ме разби :D 

Момент да си изключа машината на времето. Виж ти как ме подсети. Благодарско!

преди 46 минути, Plamen Sedlarski написа:

Какво е двуканален режим?

Ще попиташ google и ще ти разясни всичко. Сега кажи оправи ли се с паметта, която е 16 гига а се чете като 8. Като питаш, трябва и да можеш да отговаряш на зададените въпроси.

673527117_DesktopScreenshot2019_03.14-22_32_52_76.png.47f82d400416665312be3ef2b3c516a6.png

• Автор

На рамта и няма нищо просто на тези проблемни 2 слота като я сложа и компа се цъка нормално и след 5 секунди...слотове не съм ги чистил въобще!!! Ако не тръгваше тогава щеше да е сериозен проблем , но тръгва и след 5 секунди сам се изгасва!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.