Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси преди предстоящ ъпдейт

Featured Replies

преди 1 час, Agentpat™ написа:

Актуален е. Да, знам, че паметта ми не е "върха на сладоледа", но тогава нямах възможност да взема по-добра, а сега не ми се занимава да я сменям, заради 1-2 игри. Дъното тогава беше скъпичко, но си заслужаваше

Каква точно са паметите ? Пробвал ли си как се клокват, дори и да са ''дървета'' все ще изкараш нещо или греша ? Доволен ли си от клока със дъното ? Бях попадал на коментар че ISL95856 контролера има някой проблеми (не си спомням точно), но може и да е ставало въпрос за друго дъно. Като гледам в Pazaruaj е струвало 437-460, което със сигурност не е евтино, но безумното GA-Z170X-Gaming G1 се е продавало за 1070-1170лв, изненадващо по-доброто от към екстри GA-Z170X-SOC Force е струвало 889 левa, ако може да се вярва на сайта. Сякаш и двете са правени, не за 4-ядрени процесори, а с идеята за максимално изнудване на бъдещия 10-ядрения Comet Lake, ненормални дъна, но не са чак толкова глупави, и двете имат PLX чип, за разлика от ''топ геймърските'' Z370/390 дъна за $500-600 - дъно на масова платформа за толкова пари без PLX чип/ове е чиста подигравка.

Аз мисля че покупката си заслужава, особено с падащите цени и защото на практика в момента имаш не 1080Ti, а по-скоро GTX 1070 и то в доста игри, не само 1-2. Ако ползваш DSR от 4K (или подобна) не би трябвало да е толкова зле, но на по-ниски резолюции е трагедия. С хубава памет, хем процесора ще работи доста по-ефективно и ще се товари по-малко,  хем картата ще се ползва пълноценно, има смисъл дори и ако си заключваш кадрите.

До колкото виждам имаш четири стика, та ако имаш късмет може да им вземеш 150 лева или може би дори повече. Един приличен B-die вече не е 450 лева, а 350. Има модели за малко над 300, но може и да не са никак добри (зависи от модела). Намирам (3000/CL14 Ripjaws V) за 310, едва ли ще видиш разлика в ежедневен клок спрямо 3200/14 модела, защото се използват едни и същи чипове. Всъщност не е и задължително да е B-die, но с доказал се b-die комплект може да постигнеш доста повече, спрямо например евтин Hynix 3000 кит. Избирах нещо от QVL-а, защото имам съмнения че дъното може да е капризно от към по-нова памет (може и да греша). Ако не ти се дават 300-350лв, може да погледнеш някои от новите китове със Hynix CJR. Например камуфлажните Sniper X 3600 CL19-20-20-40 (F4-3600C19D-16GSXKB и F4-3600C19D-16GSXWB) са 230 лева (най-ниската цена, която намирам). Клокват се добре и може да се ползват на 3200MHz със сравнително стегнати настройки, поне на Ryzen (линк).

преди 14 часа, Inno написа:

Каква точно са паметите ? Пробвал ли си как се клокват, дори и да са ''дървета'' все ще изкараш нещо или греша ? Доволен ли си от клока със дъното ? Бях попадал на коментар че ISL95856 контролера има някой проблеми (не си спомням точно), но може и да е ставало въпрос за друго дъно. Като гледам в Pazaruaj е струвало 437-460, което със сигурност не е евтино, но безумното GA-Z170X-Gaming G1 се е продавало за 1070-1170лв, изненадващо по-доброто от към екстри GA-Z170X-SOC Force е струвало 889 левa, ако може да се вярва на сайта. Сякаш и двете са правени, не за 4-ядрени процесори, а с идеята за максимално изнудване на бъдещия 10-ядрения Comet Lake, ненормални дъна, но не са чак толкова глупави, и двете имат PLX чип, за разлика от ''топ геймърските'' Z370/390 дъна за $500-600 - дъно на масова платформа за толкова пари без PLX чип/ове е чиста подигравка.

Аз мисля че покупката си заслужава, особено с падащите цени и защото на практика в момента имаш не 1080Ti, а по-скоро GTX 1070 и то в доста игри, не само 1-2. Ако ползваш DSR от 4K (или подобна) не би трябвало да е толкова зле, но на по-ниски резолюции е трагедия. С хубава памет, хем процесора ще работи доста по-ефективно и ще се товари по-малко,  хем картата ще се ползва пълноценно, има смисъл дори и ако си заключваш кадрите.

Паметите са на A-data. Въпреки клокърското дъно, с клок не ми се занимава, защото трябва и охладител да сменям и става дълга и широка. Дъното има опция и за автоматичен клок и с него проца държи стабилни 4.5 гхц. но през лятото и при конвертиране градусите се катерят осезаемо и заради това върнах проца на стоковите му честоти. Взех го преди година и половина за 450 лв. Не знам какви са тези 1070-1170лв, за които говориш.

Искам да отбележа, че аз проблеми с игрите нямам! Всичко върви и хвърчи на почти абсолютния максимум и вече не ме интересуват техническите изисквания на дадена игра, а ги поглеждам само от любопитство. Играя само на FHD. 1080 Ti съм я взел именно с идеята - дълги години напред да нямам проблеми с игрите при високи настройки на FHD. Игрите ги играя винаги с включен Vsync. При Deus Ex Mankind Divided всичко е на абсолютния максимум, само АА е на 2 и "кове" 60 фрейма. При Wildlands е малко по-дразнещо, но пък заради 1 "бълха" не ми се занимава да сменям "одеялото". Тази игра и заради това и не съм си я купил, все още. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.