Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Липсва сигнал за грешка, след като РАМ паметта е извадена

Featured Replies

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Ти взе ли си контактен спрей, за да напръскаш слотовете или правиш безмислени упражнения????

напръсках ги, за сега е ок

преди 2 минути, trklk0 написа:

напръсках ги, за сега е ок

Това трябваше да направиш още в началото, но както и да е. Радвам се, че всичко е наред.

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Това трябваше да направиш още в началото, но както и да е. Радвам се, че всичко е наред.

По принцип проблема се появява когато е стоял дълго време изключен. Тази сутрин например не тръгна от първото включване. Утре сутринта ще видим как ще бъде и ще пиша какво е станало.

преди 2 минути, trklk0 написа:

По принцип проблема се появява когато е стоял дълго време изключен. Тази сутрин например не тръгна от първото включване. Утре сутринта ще видим как ще бъде и ще пиша какво е станало.

Нормално. В слотовете се натрупва прах и мръсотия и като има малко конденз, се появава окислените и паметите не могат да контактуват. Затова се пръска с контактния спрей. Той не е електропроводим и изчиства всички мръсотии. 

@Емил Костов а ти видя ли как му е разпорено дъното, какъв спрей ще го спаси това според теб?

@trklk0 Xeon е много обширно понятие, както е пентиум, I3, I5, I7 и така нататък. Аз също съм с Xeon на десктопа.

преди 7 минути, Raze написа:

@Емил Костов а ти видя ли как му е разпорено дъното, какъв спрей ще го спаси това според теб?

@trklk0 Xeon е много обширно понятие, както е пентиум, I3, I5, I7 и така нататък. Аз също съм с Xeon на десктопа.

Ами ако е натискал или дърпал рязко като нищо може да го повредил. Дъно от самосебе си не може да се огъне. Но по време на почистване на машина или когато един компютър не е пускан дълго време след почистване и продухване задължително се пръскат слотовете с контактен спрей. 

• Автор
преди 33 минути, Емил Костов написа:

Ами ако е натискал или дърпал рязко като нищо може да го повредил. Дъно от самосебе си не може да се огъне. Но по време на почистване на машина или когато един компютър не е пускан дълго време след почистване и продухване задължително се пръскат слотовете с контактен спрей. 

Нищо не съм натискал или дърпал до такава степен, че да цъфне дъното. Даже нямам спомен да съм го вадил до сега това дъно.  Ако е възможно да се получи от греене на процесора, по-вероятно е това да бъде причината да е станало така.

Огъва се дъното, както казах най-вече поради калпава задна планка или тежък/много натегнат охладител. Самия охладител като виси вертикално също оказва напрежение и с времето/годините се получават такива изкривявания. Както може да се откачи и PCI-E слот поради тежка видеокарта. Има много такива случаи в мрежата, който го интересува ще си намери информацията.

Малко офтопик, ама като видях снимката - като е бил щракван охладителя на процесора, как е изкривено дъното .....

Това се получава като се асмеблира компа и не се сложи процесора на дъното извън кутията, на стабилна подложка, а в нея, когато дъното е завито вече на крачетата.

Но да, в крайна сметка - разкарай го вече това дъно и ъпгрейдвай. Толкова по темата.

• Автор
преди 2 часа, Efix написа:

Малко офтопик, ама като видях снимката - като е бил щракван охладителя на процесора, как е изкривено дъното .....

Това се получава като се асмеблира компа и не се сложи процесора на дъното извън кутията, на стабилна подложка, а в нея, когато дъното е завито вече на крачетата.

Но да, в крайна сметка - разкарай го вече това дъно и ъпгрейдвай. Толкова по темата.

Значи най-вероятно аз съм го прецакал като сменям термопастата

преди 9 минути, trklk0 написа:

Значи най-вероятно аз съм го прецакал като сменям термопастата

Дали си бил ти, не е ясно, но със сигурност си увеличил вероятността да му се случи нещо непредвидено.

Във всеки случай те е изкарало прилична цифра годинки, така че се е държало храбро, а ти продължаваш смело напред. :)

Аз виждам единствено калпава задна планка, която е поддала с времето и от там се е изкривило и дъното. Ако беше метална и от твърд метал, това нямаше да се случи. Охладителя се затяга до едно положение ако е с винтове, след това колкото и да се напъва, няма как да се пренатегне, освен ако не е някой направи си сам. Реално за 25 лева няма какво да го мисли - за части или в коша и следващото:

https://www.olx.bg/ad/danna-platka-am2-gigabyte-asus-CID632-ID7Ha3u.html#83b23ea479

• Автор
преди 17 минути, Efix написа:

Дали си бил ти, не е ясно, но със сигурност си увеличил вероятността да му се случи нещо непредвидено.

Във всеки случай те е изкарало прилична цифра годинки, така че се е държало храбро, а ти продължаваш смело напред. :)

В интерес на истината не е ходил по сервизи за толкова години. В началото докато бях още малък и не разбирах нищо, по спомен, сме го носили да му сменят захранването един-два пъти. Станалото станало, просто не бях чувал до сега, че трябва да се извади дъното за да се монтира охладителя. И да... пак като изкара толкова години, какво още да искам :D

Все пак ако има някакво развитие по темата, ще пиша, но най-вероятно ще търся нещо друго. Благодаря на всички! 

Не е нужно да се вади дъното, за да се демонтира/монтира охлаждане - много дъна съм сглобявал/разглобявал, но такова нещо никога не съм правил, освен ако не сменям кутия/дъно или се сменя охладител, който е с по-нестандартна задна планка и за да се монтира трябва да се извади дъното, ако кутията не позволява интервенции при монтирано дъно.

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Аз виждам единствено калпава задна планка, която е поддала с времето и от там се е изкривило и дъното. Ако беше метална и от твърд метал, това нямаше да се случи. Охладителя се затяга до едно положение ако е с винтове, след това колкото и да се напъва, няма как да се пренатегне, освен ако не е някой направи си сам. Реално за 25 лева няма какво да го мисли - в зачасти или в коша и следващото:

https://www.olx.bg/ad/danna-platka-am2-gigabyte-asus-CID632-ID7Ha3u.html#83b23ea479

Със щипка е охладителя 

Screenshot_2019-04-12-12-26-42.png

Да, но всичко покрай него е пластмасово. Друг път като вземаш друго дъно, особено ако е втора употреба, гледай отзад да има метална планка или направо смени охлаждането с такова, което върви с метална планка, ако дъното няма никаква, не рискувай повече с подобни пластмасови изпълнения.

Направо поръчвай дъното от горната връзка с опция за тест във вас и не го мисли повече, ако си решил да оставаш със същия процесор.

• Автор

Компютъра се оправи! До кога обаче, не се знае. От както извадих дъното за оглед и го монтирах обратно в кутията, не съм имал проблеми, което ме кара да си мисля, че именно дъното прави мизерии. За сега така ще кара, пък знае ли се... може и години да минат докато се скапе тотално. Планката не посмях да я пипам за да не стане по-зле. Благодаря още веднъж на всички за съдействието! :)

преди 24 минути, trklk0 написа:

Компютъра се оправи! До кога обаче, не се знае. От както извадих дъното за оглед и го монтирах обратно в кутията, не съм имал проблеми, което ме кара да си мисля, че именно дъното прави мизерии. За сега така ще кара, пък знае ли се... може и години да минат докато се скапе тотално. Планката не посмях да я пипам за да не стане по-зле. Благодаря още веднъж на всички за съдействието! :)

Не пипай нищо повече и като сменяш нещо използвай контактния спрей.

• Автор
преди 3 часа, Емил Костов написа:

използвай контактния спрей.

Понеже моя спрей свърши и трябва да си взема нов, има ли значение какъв ще взема? Има ли нещо по-специално, след като ще се ползва за компютъра, или ако взема спрей от магазин за авточасти например, ще ми върши работа?

преди 3 минути, trklk0 написа:

Понеже моя спрей свърши и трябва да си взема нов, има ли значение какъв ще взема? Има ли нещо по-специално, след като ще се ползва за компютъра, или ако взема спрей от магазин за авточасти например, ще ми върши работа?

:no-no: Как така е свършил? Ти да не си къпал компютъра?

След като веднъж си закрепил положението за какво ти е този спрей? Още повече с този полуразпоен сокет не е много ясно защо мислиш, че проблема е в слотовете памет. Всеки път преди включване ще вадиш и слагаш памети ли какво? Тествай го още малко докато работи и след това дъното в коша, за 25 лева има дъно втора употреба в пъти по-добро състояние, с което няма да имаш подобни проблеми. Вземай го и мирясвай, през седмица ще даваш пари за спрей ли постоянно, като не се знае дали ще има ефект изобщо? Толкова конфигурации и лаптопи съм раглобявал и сглобявал и никога не съм ползвал подобни "вълшебни" спрейове.

• Автор
преди 14 минути, Емил Костов написа:

:no-no: Как така е свършил? Ти да не си къпал компютъра?

Не, просто беше останал малко :D

преди 12 минути, Raze написа:

След като веднъж си закрепил положението за какво ти е този спрей? Още повече с този полуразпоен сокет не е много ясно защо мислиш, че проблема е в слотовете памет. Всеки път преди включване ще вадиш и слагаш памети ли какво? Тествай го още малко докато работи и след това дъното в коша, за 25 лева има дъно втора употреба в пъти по-добро състояние, с което няма да имаш подобни проблеми. Вземай го и мирясвай, през седмица ще даваш пари за спрей ли постоянно, като не се знае дали ще има ефект изобщо? Толкова конфигурации и лаптопи съм раглобявал и сглобявал и никога не съм ползвал подобни "вълшебни" спрейове.

Не си ме разбрал правилно. Компютъра е 6 точки в момента и няма проблеми. Не съм вадил и махал нищо повече. Разкачих кабелите, извадих паметите и видео картата и извадих дъното от кутията. После по обратния ред го събрах. 4-ти ден няма помен от проблема който правеше. Сигурно 50 пъти го изключих тоя компютър и го включих без проблеми. Тръгва от раз. Нищо няма да барам повече, оставям го така и до когато изкара. 

Контактен спрей е хубаво да имам, не само заради компютъра, а по принцип. Просто ме интересува дали имат някакви разлики за да знам какъв да взема. Този който имах до сега съм го купувал от магазин за ел. части и беше някъв скъп и малко като количество. Мисълта ми беше дали примерно спрей от магазин за авточасти би ми вършил същата работа, понеже е по-евтин и повече. Все пак дъното е платка, знам ли... може да трябва да се ползва по-специален спрей...

преди 26 минути, Raze написа:

Просто да има и аз лично няма да ти повярвам, че си разглобявал мърсен лаптоп или десктоп и си го сглобявал и всичко е тръгвало без да използваш подобен спрей,

Няколко пъти и то не само лаптоп, а и десктоп машини. Все пак не съм професионалист в тази област, по-скоро любителско и като услуга на приятели/колеги съм го правил или да си ремонтирам/сглобя нещо мое. А и в случая от темата не е проблема в контактния спрей.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.