Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно тонколони

Featured Replies

Здравейте.Искам да питам мога ли да свържа 2 активни тонколони с отделни системи към телевизор или лаптоп с показаният aux кабел с 2 гнезда.Благодаря предварително.

5d90af6f9a4249dd9ea5a0c0c91d1ab4.jpg

Това не е желателно да го правите по този начин. Напишете модела на телевизора, а най добре е да направите няколко снимки на куплунзите отзад на телевизора в които се свързват различните аудио и видео източници.  При посочения от Вас случай, ще имате звук и от двата източника на сигнал - телевизора и лаптопа - ЕДНОВРЕМЕННО.

Добре ще е, ако активните ви колони имат независими два входа  - INPUT, които можете да превключвате ту към телевизора, ту към лаптопа.

С две приказки - без вашата помощ за моделите на изделията и конкретно техните входове и изходи (което в случая е най важно) не можете да получите и отговор на въпроса си. Става дума за телевизора и активните колони, лаптопа е ясен.

И както се отговаря на въпросите Ви, така и вие трябва да подходите - отговаряте на всеки зададен въпрос, а не да чакате да се натрупат две страници с мнения и да кажете - БЛАГОДАРЯ!

Струва ми се, че този кабел е за включване на слушалки и микрофон с 3.5 жакове към един общ, но 4-ри сегментен 3.5 жак.

Тоест няма да ви свърши работа.

преди 24 минути, M.Николов написа:

Струва ми се,

не ти се струва, тъй е

Едно уточнение от моя страна:

В първия си пост никъде не съм писал за кабела да ли става или не, защото от само себе си се вижда, че кабелът не е за тази цел. Аз съм написал така:  "Това не е желателно да го правите по този начин. " И по нататък съм написал мнението си.

Аз си мисля че снимката е на нещо от нета, с което питащата си мисли че може да стане.

преди 4 часа, Колев60 написа:

С две приказки - без вашата помощ за моделите на изделията и конкретно техните входове и изходи (което в случая е най важно) не можете да получите и отговор на въпроса си. Става дума за телевизора и активните колони, лаптопа е ясен.

Чака се отговор.

току-що, Филипов написа:

Аз си мисля че снимката е на нещо от нета, с което питащата си мисли че може да стане.

Чака се отговор.

И аз го чаках в продължение на повече от час, но така и не получих. Затова съм допълнил и постът си с този пасаж:  "И както се отговаря на въпросите Ви, така и вие трябва да подходите - отговаряте на всеки зададен въпрос, а не да чакате да се натрупат две страници с мнения и да кажете - БЛАГОДАРЯ!"

• Автор

Здравейте .Направих снимки на тонколоните,но не мога да ги кача поради големият им размер Затова дръпнах от нета.Първите са обикновени активни 3 лентови 700 вата ,а субуферът е 12 инча 500 вата ще има усилвател към него.Благодаря за полезните мнение.Мисля да опитам !

Screenshot_20190412-120605.png

Screenshot_20190412-120631.png

Screenshot_20190412-120832.png

• 3 седмици по-късно...

Най-добре нищо такова. Не се допуска свързването на няколко източника към общ вход, получават се изравнителни токове и звукът ще излезе тих и с изкривявания, независимо дали единият звукоисточник е изключен или не. Използват се AV-селектори ръчни или електронни. Трябва обикновен стерео кабел към 2 чинча, а другата тонколона се включва към главната в жълтият чинч. Разклонителният кабел се използва само при паралелно свързване входовете на два или повече усилвателя към един общ звукоизточник, но не и обратното.

av-selektor-1-561.jpgcable_2rca_3.5_da_13_28.jpg

Питащата въпреки подканянето не пише марка и модел на изделията, както и вида на съответните входове и изходи. Това. че слага някакви измислени снимки и твърдения за китайски ватове, които вероятно трябва да се разделят на 10 не отговаря на въпроса. Докато това стане, моля да се въздържате от писане и предположения.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

на 12.04.2019 г. в 12:14, Недялка Николова Русева написа:

Здравейте .Направих снимки на тонколоните,но не мога да ги кача поради големият им размер

Снимките може да качите в dox.bg и да  споделите линка в темата за да ги видим. 

преди 2 часа, M.Николов написа:

Престани да пишеш глупости!

Ако не искам да престана? Казах го ясно: Звукоизточници не могат да се свързват паралелно.

Все пак не стана ясно питащата за какви отделни системи говори, дали за два комплекта тонколони, тези колони плюс втора аудио система или за два източника (телевизор + лаптоп)? Онова другото на втората снимка е само високоговорител и не може да се свърже без усилвател, т.е. той е непотребен.

преди 11 минути, peppone1 написа:

Казах го ясно: Звукоизточници не могат да се свързват паралелно.

Сериозно?И къде ги видя тези звукоизточници(множествено число)?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.