Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Aкт за неплатени данъци на мотоциклет

Featured Replies

Здравейте!

Баща ми, който бог да го прости почина през 2006г., имаше един мотор Минск, който аз не знам къде е и нямям никакви документи за него. Преди седмица получих писмо от съвета че му дължа данаците от 2010г. Аз не знам защо чак сега се обаждат и как да го отпиша този мотор. Някой ако ми даде полезен съвет ще му бъда много благодарен.

Разбери се с идиотите, които си измислят закони и ги приемат:

https://www.google.com/search?q=Покойниците+да+плащат+данъци&tbas=0&source=lnt&sa=X&ved=0ahUKEwiJ0fTBktfhAhVGR5oKHWz-CQ4QpwUIJQ&biw=1320&bih=903

Умиране има, оттърване няма в нашата кочина! Отиди в общината и ги питай какво искат и как да се оправи това, ако трябва говори и с адвокат.

Уви колега, но ситуацията наистина е много шибана и сложна.Миналото лято баща ми също така изяде един голям акт от държавата - близо 1000 лв. за една кола продадена от него през 2004, която не е била прехвърлена по известни причини и заради това, че данъците и били плащани само 1 година след продажбата. Най-трагичното в цялата история беше че тази кола сигурно от 2005 не е в движение и все пак ядеш актовете, а отделно това, че отписването става адски адски трудно ако нямаш документи и номера в теб.Какво ли не се провери и направи, но нещата си останаха така че ежегодишно ще трябва да си плащаме данъка на нещо което притежаваш по документ, а всъщност не. Единствените които могат да ти помогнат са - Полицията, ако имаш вътрешен човек просто трябва да ти издаде документ,че мотора е откраднат и тн, ако не, отново отиваш в полицията и пишеш молба до началника,че мотора е откраднат - искат не искат, щом това е така - в реда на нещата трябва да бъде отписан.

В случая не е точно така - човека е починал, а собствеността се води негова, не на наследника му. Затова най-сигурно е да се отиде в общината и да ги пита там какво да прави, ако се правят на ударени или не знаят, което е по-вероятно, отива при адвокат, ако трябва ще ги съди.

Давността не е ли изтекла вече?  Нещо не е наред в случая.  Наемете адвокат и осъдете общината за тормоз.

Интересно ми стана, а периода 2006-2010 г., къде остава? 

Да, най-добре се консултирайте с адвокат. Аз и в друга тема писах, че сега има много добри, безплатни и бързо отговарящи онлайн юридически кантори.

Ето нещо, на което попаднах и може да внесе малко яснота.

https://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=213393

Успех!

Аз доколкото съм запознат с давността,тя не отменя автоматично задълженията.Трябва да се подаде някакво искане за отпадане по давност.Ама къде се подава това искане не зная.Трябва да се четат закони и наредби!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.