Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Баща ми не ми остава избор

Featured Replies

на 19.04.2019 г. в 21:46, Анонимка написа:

Здравейте аз съм момиче на 15 години, имам приятел на 20, не намирам нищо лошо в отношенията ти заедно сме близо 2 месеца, но днес когато попитах баща ми дали мога да изляза утре с него той ми каза не, при положение, че нямам никаква работа, каза ми не защото просто така иска според мен да ме дразни, иначе прави ми номера звъни ми вика  ми, обижда ме, но днес прекали развика ми се и ми каза,, ще те смачкам,, в такава ситуация не сме изпадали никога, от 1 месец се чувствам ужасно, когато изляза с приятеля ми той гледа да разпусна, да се успокоя, понякога дори успява д ме накара да се усмихна, прави всичко за мен така го разберете каквото може, обаче след нашата среща, идва време да се прибера ,, (не по-късно от указаното  от баща ми време) като то според мен е доста рано, но спазвам това е 18 ч, дори по-рано, само веднъж закъснях и то с негово позволение като после съжалявах много, постоянно се караме, тогава той ми се обади и аз го попитах да ли мога да закъснея, след неговото,, злобно,, да, аз се прибрах в 19:20, като му се обадих в 18 ч и той ми се развика приятеля ми нейскаше д ме пуска да си ходя така и ме развесели, след това се прибрах и баща ми ме навика след което казах на приятеля ми и той се почувства доста зле, това е винаги дори да не съм излизала. Понякога говоря с приятеля ми и баща ми ми звъни във същото  време, но на мен не ми излиза, когато свърша разговора с приятеля ми, баща ми ми звъни и пак ми вика, в което аз нищо не съм виновна  и не мога да направя... Та въпроса ми е, дали да не избягам при приятеля ми, защото баща ми прекалява, да ми каже, че ще ме смачка, ще ми пребеере телефона и такива, моля.... Мисля, че ще е  най-добре да отида при приятеля си, но ме е страх да не му докарам проблеми... Но не мога така искам да виждам приятеля си, и преди да ме  упреквате отново обичам това момче найстина, не съм с него по някаква причина, той също... 

Ами избягай бе! Кво ти пречи? Тъкмо ще разбереш колко струва хляба и колко любовта на приятеля ти. Ти вече си наранила баща си, щом се е стигнало до крясъци и забрани, и очевидно не виждаш по- далеч от носа си, щом ще бягаш от човек, който те е отгледал от едно парче мръвка и не е получил и едно "благодаря" за тези си усилия. А... тоя телефон, дето ти звъни и ти му се правиш на отворена да не отговаряш- приятеля ти ли ти го купи?

Младите на този свят си мислят, че всичко живо, което хвърка из въздуха се яде! Това ще го почувствате, когато наистина останете без храна и каквито и да било грижи и се завърнете отново на топло при тати и мама.Дано тогава тати се окаже благосклонен към детето си и го пусне да прекрачи прага.

Мисля, че ще е  най-добре да отида при приятеля си, но ме е страх да не му докарам проблеми...

Това е напълно погрешно. Ако някой вкъщи иска да те коли или да те беси, разбирам, но родителите имат отговорност за децата си докато не навършат пълнолетие. После децата стават и те възрастни и си носят отговорност. Ти знаеш ли колко млади жени са си съсипали живота, бунтувайки се и бягайки от къщи? За Manson Family и Charles Manson чувала ли си, например? По принцип за жената никак не е лошо мъжът да е малко по-възрастен и зрял, но и бащата има важна роля. Сестра ми преди години така отиде да живее при един (направо си забегна) и баща ми нищо не ѝ каза, а онзи беше мухльо. Накрая го разбра и тя и го остави, но изгуби може би най-ценните си години.

на 20.04.2019 г. в 20:46, Анонимка написа:

сега харесвам това момче и ако беше незначителна забежка за мен, нямаше да искам да ги запозная, сериозна съм с него, но той няма желание да се запознават

Кой няма желание да се запознават?

Нашите са разведени, и родителите им също са, така, че имам много доведени баби и дядовци

При такова семейно наследство, нищо чудно, че баща ти иска да те предпази.

много добро момче, срамежливо, възпитано, помага ми с всичко каквото го помоля ми дава всичко и прави всичко, без да очаква да му давам нещо

За момента това е само авантюра. Добре, той работи, но докато те храни баща ти, ти си дете. Детето вече не е дете като почне да се оправя само и без помощта на родителите си. Всичко засега може да изглежда като цветя и рози, но това е все още половинчата работа. А и вие мислите да сте заедно докато ви е кеф, или нещо по-сериозно? Трябва да се гледа в перспектива. А страстите замъгляват ума и изкривяват съзнанието. Човек става пристрАстен, т.е. по-склонен да заеме дадена позиция, без аргументите да са в нейна полза.

Не знам, не е лека работа да си на вашите години в днешно време. Но и деца да се женят за деца и да имат деца също е страшна работа...

• Автор
преди 21 минути, Lumberman написа:

Това е напълно погрешно. Ако някой вкъщи иска да те коли или да те беси, разбирам, но родителите имат отговорност за децата си докато не навършат пълнолетие. После децата стават и те възрастни и си носят отговорност. Ти знаеш ли колко млади жени са си съсипали живота, бунтувайки се и бягайки от къщи? За Manson Family и Charles Manson чувала ли си, например? По принцип за жената никак не е лошо мъжът да е малко по-възрастен и зрял, но и бащата има важна роля. Сестра ми преди години така отиде да живее при един (направо си забегна) и баща ми нищо не ѝ каза, а онзи беше мухльо. Накрая го разбра и тя и го остави, но изгуби може би най-ценните си години.

Кой няма желание да се запознават?

При такова семейно наследство, нищо чудно, че баща ти иска да те предпази.

За момента това е само авантюра. Добре, той работи, но докато те храни баща ти, ти си дете. Детето вече не е дете като почне да се оправя само и без помощта на родителите си. Всичко засега може да изглежда като цветя и рози, но това е все още половинчата работа. А и вие мислите да сте заедно докато ви е кеф, или нещо по-сериозно? Трябва да се гледа в перспектива. А страстите замъгляват ума и изкривяват съзнанието. Човек става пристрАстен, т.е. по-склонен да заеме дадена позиция, без аргументите да са в нейна полза.

Не знам, не е лека работа да си на вашите години в днешно време. Но и деца да се женят за деца и да имат деца също е страшна работа...

Мислим за по - сериозни неща... 

на 20.04.2019 г. в 0:16, Емил Костов написа:

Да, така е, но пак може да си има проблеми.!!!

Владокузовска работа.

преди 6 часа, Анонимка написа:

Мислим за по - сериозни неща... 

Ей такива най ги обичам - дрънкат глупости и даже си вярват на тях.

Не е истина какви фермани се изписаха тук за някаква простотия, която може и да е плод на въображението на евентуален интернет трол.

• 2 седмици по-късно...

Та въпроса ми е, дали да не избягам при приятеля ми, защото баща ми прекалява, да ми каже, че ще ме смачка, ще ми прибере телефона и такива, моля.... Мисля, че ще е  най-добре да отида при приятеля си, но ме е страх да не му докарам проблеми...

Нали мислите за "по-сериозни неща"...

Аз пък се сещам за една песен, която е като "обеца на ухото".

Цитат

Mamas, put your babies to sleep, а story too cruelsome for them this is.
In Junior High she said goodbye to her parents and ran away with a boy.
She left her family warm and kind, all of her friends said,
"You´re out of your mind".
Life of her own she would find, it´s Monday and she´s gotta grind.

A job as a waitress she sure was to find, beautiful face, mind of a child.
Boy got her pregnant, Mary-Lou cried, "For this I am too young
Oh, why did you lie? You said, 'it´s okay if we do it today',
I was so scared that you would go away.
Despite all the papers been signed,
Mama, take me back, be so kind."

Only a child, reckless and wild, needs to come home again.
He promised the moon but won´t marry you.
Nothing to do, eating for two, he´s goin´ out with someone new.
Sunshine or rain, it´s all the same, life isn´t gray -
Oh, Mary-Lou!

Mamas, do your children still sleep,
In the safe of their cradles so sweet?
Story I told you I have foreseen,
Your little angel ain´t always so clean.
Days to come aren´t easy to see,
You can change ´em but it isn´t free.
I see that you, don´t believe, ooo-oo, but you will see.

Тая песен съм я слушал преди много години, но нямаше как да не се сетя... Та всичко ли ви е известно в уравнението?

Дискусията доникъде не стигна...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.