Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гаранция на Kingstom USB Flash Memory

Featured Replies

Здравейте. Оня ден отивам в един магазин, няма значение кой, и разглеждам флашките. Загледах се в 1 GB Kingstom. Викам си - добра марка са ще взема да я купя. Чета на оргиналния етикет отпред - 5 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ. Викам си - ето това е стабилен производител. Викам аз момчето и му посочвам флашката. За всеки случай решавам ей така между другото да го попитам за 5 годишната гаранция. Като чу 5 год. оня се облещи. Вика - "какви 5 год. бе. най-много една година че даже и толкова не даваме". И аз му викам - "е хубаво де. я виж тука - самия производител дава 5 год. а вие не давате. че кои сте вие че да променяте произволно гаранцията на производителя." Той ми отговаря - "ти това не го гледай. фирмата вносител дава толкова и ние даваме толкова - 1 год. ако искаш"

Та въпроса ми е - Защо производителя Kingstom дава 5 год. гаранция и как тия 5 години в България стават 1 година. Или този надпис за 5 год. гаранция на опаковката е само рекламен трик на Kingstom и те лъжат. Или тук в България някой отворен вносител си решава че 5 год. му се виждат много и дава 1 год. от себе си колкото да не е без хич. Как става тая работа че не ми е ясно а пък ми стана много интересно. Благодаря.

Всичките са маскари, няма смисъл да им се ядосваме. Който иска да си купува продукт на Kingston, да провери при официалните им дистрибутори, описани са тук - kinston.com, вероятно гаранцията ще е по-голяма.

Редактирано от Miteto (преглед на промените)

На мене пък ми се случи това ...

купих една RAM 512 MB Kingston 400,и забравих да си взема гаранцията за нея.Отидох след 2 седмици до магазина за да закупя други нещица и попитах за касовата белешка което всъщност е доказателството за гаранция ,човека ми се усмихна ехидно и ми каза.

Тази гаранция е 2 години по документ ,а аз ти давам от мене гаранция 3 и ако се счупи ще я сменя за друга но 1024 MB.

И тогава ми показа една кутийка пак на Kingston на която имаше надпис.Гаранция за цял живот.

Самите производители си дават тази гаранция,на дистрибуторите и те немогат да я намаляват.

Каквото и да ти казват си във правото си .

Гаранцията на посочената флашка наистина е 5 години, просто в магазина или се правят на луди или продавач-косултантите не са наясно с гаранцията на предлаганите стоки в магазина им. cool.gif

Амиии, съвсем са си наясно и хич не са луди - такава е политиката във всички фирми. Ето днес на мен ми се наложи да взема флашка - Corsair. На опаковката пише 10 год. гаранция - търговеца нулата не я вижда хич, "Една година" казва и туй то. Ако искаш ...

Амиии, съвсем са си наясно и хич не са луди - такава е политиката във всички фирми. Ето днес на мен ми се наложи да взема флашка - Corsair. На опаковката пише 10 год. гаранция - търговеца нулата не я вижда хич, "Една година" казва и туй то. Ако искаш ...

еми значи не знаеш от каде да купуваш, няма просто такъв случай, колкото пише на опаковката толкова е, а че не ти я дават и ти казват 1 година и ти приемаш - значи сам се прецакваш sad.gif

kikobg, кажи ми кой търговец в България ще ми даде тези 10 години гаранция ?!

Съгласен съм с вас. Но... за какво са ви тези 10 години гаранция. Като се замислите с какво темпо се развиват технологиите, след 10 години, та дори и след 5, ще сте забравили, че има флаш памет.

Сигурно сте виждали на много места на вафла да пише "Препоръчителна цена - 35 стотинки". Но от магазина ако са сложили цена 45 ст. колкото и да се тръшкате няма да ви я дадат за по малко и това е.

Вносителите определят каква е гаранцията и в магазина най-много да ти кажат: "Да виждате някъде да пише за гаранзия на БЪЛГАРСКИ". Така стана и при мен, като си взимах от Метро MMC карта. А всъщност на опаковката пишеше 3 Years Warranty...

• 1 година по-късно...

Аз си Купих също Kingston ,и получих 5 годишна гаранция.Вносителят им е Торнадо системс и те ти издават гаранционна карта . ;)

Аз си Купих също Kingston ,и получих 5 годишна гаранция.Вносителят им е Торнадо системс и те ти издават гаранционна карта . ;)

Да ама на страницата на Кinkston пише за вносители само Аргус , Асбис и Мост няма никакво Торнадо!!!

За справка

Да ама на страницата на Кinkston пише за вносители само Аргус , Асбис и Мост няма никакво Торнадо!!!

За справка

Съгласен съм,аз го купих от Технополис ,стана случайно и гаранционната ми карта е от Торнадо системс.

"Торнадо системс" е филиал на много голяма Румънска фирма. "Кингстън" имат договор с тях, но на територията на Румъния :yanim:

Производителя може да дава 5г гаранция примерно , но също така има и варианти , при които вносителите я купуват на по- ниска цена и съответно с по къса гаранция , без значение какво пише на опаковката.

Така че няма как да я продават с дългата , след като са я взели с къса ?

Всичко е просто и ясно.

• 3 седмици по-късно...

Позволете да вметна, че се терзаете напразно. По отношение на флаш -ките отдавна има така наречената Доживотна гаранция.

Е, може това да е пресилено, може да е търговски трик, но се радвам, че не ми се е налагало да употребя правото си на гаранционна защита.

Дано и не ми се наложи.

Чудна работа, няма захранване, презаписвам огромни масиви по няколко пъти на денонощие, а тя не мърда.

R-DATA. азиатци некфи секфи ....

Доживотната гаранция е търговски трик,тя означава че докато се произвежда продукта ще ти го сменят/ремонтират.С темповете на развитие продукта да се произвежда след 2 години е нищожен.Имам една рам Corsair от Ресет именно с такава гаранция.Иначе имам 2 гб флаш A-Data от Мост която е с две години гаранция.Оня ден поръчах една бърза(4 пъти по-бърза от другата) 512 мегабайта Buffalo която също е с 2 години гаранция.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.