Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моята книга (изобщо)

Featured Replies

Вече в отделна тема! Извинете за досадата...

Изключително нежно забравям да плача преди цветята на този завой от самота и тъжно преглъщам сълзите си вътре преди пред лицето ти бавно да спра и да вдишам дъха ти от нощна тъга в разплакани рани и тихи стенания късно прераждане в сън от уморени устни и длани последен да те скрия от следите ти преследван от страха ти да изчезна непознат открито откровено неизбежно простосмъртен бях ала ще ти помогна да изкупиш нежността на желанието ми да заплача в ръцете ти преди моите да зарастнат…

Кой ще ми прости сърцето вечно уморено като в клетка или капан в средата на дъжда от слова и езически ритуали не вярвам това е съзнание празно неизлечимо грамотно и трябва да свърши и да угасне преди да почистя дъската за нови стихове и рими дали ще съм предател на везните срещу теб душата ми да лъже отривисто като залп предсмъртен спазъм неконтролируемо желание за дъх последен глътка въздух ако няма друго или по-малко самота и вечност закъснях отново да умра навреме…

Преди да се появят на вратата беше тъмно като топлина в хотелска стая за секунди да почувствам колко си истинска до мен и прозореца когато ни срещна и дойдоха трима мисълта ми дива лисица с потомство пред хайка ловци за къде бързам намесва се светлината от далеко светкавица укротено животно и ме няма и ти ако знаех как да те открия винаги не ще избегна гнева им и тези очи в кръвта ми впити като пиявици дали ще ме познаят сякаш някой е умрял и нито аз защо те няма липсвам ли ти нямам сили да извикам кой ще ми прости отново закъснях…

Трябва да изгоня това червено от себе си когато се събудя ще е късно да повярвам и ще плача и ще ме боли защото пак ще съм заразен като тези въжета които ме дърпат към него не ти вярвам знам че ме искат преди като вчера звездите открито презират срама ми от теб и луната горчи под езика защо спя тогава помислих че дъното е близо и живота бе като аквариум където съм приятно изолиран от навън и нямам нищо чуждо променлива величина е само вечността а аз съм само временно понятие не вярвам но знам че ме искат паметник на отговорност и съмнение но все пак ще намеря пътя си макар и сляп до утре после ще е късно и това червено ще изгния ако вярвам кой ще ми прости…

Отново съня как изтичам между капките дъжд в къщата на реката и нямам прозорци и бавно пресъхвам отвътре като черупка на мида в жарава защо ми разказваш тази приказка да отричам просто като теб самотата да бъда дете мога вечно другото забравих сега ще ме погледнеш изпъкнало преди да ти повярвам че си честна забрави не мога да преглътна тази нереалност като струна без звук и тоналност или ролята на принца когато боли оправданието е зависимост като морфина и въпроса за произхода на думата здравей когато няма никой и преди да дойде до вратата помисли си трябва ли да ме събудиш ако някой е умрял кой ще ми прости…

Тежат ми те не са виновни но някой трябва да плати и аз ще страдам вместо тях но друго е да имаш скалпел някак по научно болката се появява тържествено и извънредно като издигнал се във службата приятел вече бивш не съм злорадствал но е тихо зад завесата само да не закъснеят за първо действие че може да умра преди да са я вдигнали и никой няма да ме разбере а колко тъжно е самотно да умираш сякаш си загубил документа си за самоличност и нямаш истински очи да видиш колко си излишен ако никой не умре защо да ми прощават…

Мълчиш когато те попитам или казваш незнам което си е чисто отрицание на желанието ми да те обичам и съня отново колкото до него той ще разбере както винаги но няма да го има също така и аз ще търся всяка малка сламка за спасение от равнодушната ти неприсъственост но ще се уморя пак твърде бързо ти знаеш но си само наблюдател макар играта да е скучна и безсмислено хаотична като пеперуда знам че имаш изненада зад гърба си и чакаш да се уморя в очите но това е болка а тя не ще ме покори ако не е достойно самоцелна в ръцете ти да видиш колко си излишна ако аз не умра защо да ти прощавам…

Не плача! Край…

Много е добро! :offtopic_s:

П.С. Някоя друга запетя няма да навреди.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Увертюра

Сега, под дъжда от студени,

предателски кървави сълзи,

по клоните на дървета сломени

от зноя на зимното слънце...

Сега, под луната разкъсана,

протрита от облачни думи,

под грозната слабост на вятъра,

под снежни холери и чуми...

Сега имам всичко...

И всичко добро или лошо,

завинаги мое,

негласно простено,

пропуснато тъжно,

безпаметно скъпо

платено, пропито

и гладно, и сито,

жестоко презряно,

фалшиво пропяно,

завинаги мое...

Сега, под звездите на моето мое,

следя всеки миг, всеки ден и година

и никой не спира, незнам кой какво е,

и дори да умра си нямам причина...

• Автор

Увертюрата продължава някак... защото

Има секунди, в които не искам

да търся вода из пустинята,

в която заровени дълго, отдавна

изтляват сълзите ни самотни...

да гоня вятъра из горите,

в които сме дишали

дъха на сърцата си слепи...

да слушам ехото на планините,

в които сме се крили

от страха си предателски...

да прося пред вратите,

които сме затваряли,

след голата си страст невръстна...

да пускам гълъби в небето,

в което сме летели

сгушени в крилете си пречупени...

да гоня сенките студени,

с които сме покривали

съня си топъл и тъмен...

Има секунди, в които искам

да имам поне една

незабравка...

Редактирано от vboychev (преглед на промените)

• Автор

Днес

Бавно си отиват самотните кораби - морето пустинно, безлико, без стражи пред вратите на вековното тайнство, без паметници в надгробни сонети, без хиляди малки иглички в спокойствието - сън, само малките, игриви мехурчета, стремящи се нагоре към повърхността - сълзите на рибите... потапям ръце в студеното синьо, милвам плътта му, вдишвам дъха му и то, като нежно коте, изгубило майчина топлина, се отърква в ръцете ми - тихо, наивно, приспивно... искам да имам един само спомен - без крайници, без стави, без дробове - от морски води, като непреведима молба за вечност, в душа от четирилистност, в сърце от подкова, издялани по дъното - аквариум...

• Автор

Поезия от дъното

1.

Стоя така отдавна, не помня откога, в ръцете ми - ръце, в краката ми - окови... или парализа. Една огромна бяла стая, стените бели и тавана, и тези грозни, огледално бели плочки по пода, и прозорци, и решетки, и леглата... в бяло. В средата - маса и столове... бели. И въздухът вони на формалин... бял, заскрежен, отбягван от закони за движение въздух... Стоя така отдавна... и дишам бавно, и умирам бавно, и бавно се успокоявам, макар че винаги съм бил спокоен - беззъбо, пилешко спокойствие, пред непремигващите ми очи... и в тях, и по назад, тръпчива болка - липса на звук и движение...

Един... ден, като много други, протрити ръкави на вонящи пижами в колички с големи колела и в дъното... аквариум, където рибите дишат солена вода...

Ако някой ме вижда, чува дъха ми... аз пак съм спокоен, поне за гласа ми ще има уши, в които да изливам разстреляното време между белите стени... седни, вземи си писалата и пиши. Аз никога не спирам да говоря, когато спя - говоря, и когато, тихо, чувам - тя - Смъртта се изнизва покрай стените, застава зад мен и диша в косите, и разкъсва гърба ми с разядени очни ябълки, понякога бързо или неизбежно, може би, остава ми само секунда... говоря, захапал уши... говоря и гъдела в гърлото ми, тръпчив като сок от дърво, трепери под езика ми и гони дума подир дума, все нагоре до белия таван, разсмива въздуха статичен и блъска прозорците като китайски гълъб... с гърди и камбани в ушите ми, прехапани, преглътнати, пресечени... без удължение на тона и ако спра ще ме захапе като прежаднял вампир, ще ме души като прокуден вълк... и колко дълъг ще е онзи първи ден на моето мълчание...

• Автор

2.

Говоря!.. следиш ли мисълта ми, отвори ушите си, когато смилам поредния сандвич - филия спокойствие, плънка болка и щипка неподправен страх - горчи, отзад, зад гърба ми - очи, като цеви на оръдия, изчакват устните ми да се срастнат, за да притворят очите ми... не мигвам, дори и в белотата има нещо истинско, милиони оттенъци фон и всеки отделен има отделна задача - един смело изрязва очите, друг, тихо застанал отзад като моя, ражда сенки и врати и другите труженици, инвалиди или художници на слепота - под стъпките пречупени цветове - души на първите в съня и на последните до масата, все още ги виждам, насядали по столовете - ръце в ръцете, на краката окови или парализа... или само чехли върху белите плочки на земното притегляне... и никой никого не вижда, не примигва с очи заради общото спокойствие и личната болка, всеки, взрян в сянката на другия, мечтае за любов - боли гръбнака... самотата на острова стол, голотата на гласа спасител и вкусът на камбаните...

Няма да спирам... добре ли се чува, мога да говоря по-високо, по-силно... опитвам се високо да мисля, понякога... под захапаните уши и дъха в косите ми, пускам лодки в морето и опъвам платна - това ми е представата за високо мислене, в морето, далеч от брегове, острови, земно притегляне - усамотен цвят на игрива вода отвсякъде милва съня ми, вдишвам дъха му и в краката музика и сълзи - онези малки мехурчета по повърхността на всеки метър, бълбука спирали мехурчета, малки балони консервиран въздух - сълзи... сълзите на рибите, студени... на високо долу под краката плачат рибите, не мога да ги видя, но ги чувам как стенат, затворени в огромна синя стая със сини стени и сини сенки - рибите никога не примигват... очите им винаги взряни в онова тяхно напред, което за мен е просто настрани и може би моето отзад за тях е някаква безопасна съвкупност от ляво и дясно... дали ги е страх, дали са спокойни, кой ги сънува, какво ги боли... може би въздухът, който изплакват е тяхната идея фикс - да плачат, за да дишаме ние... онези отгоре в ниското, бялото на белите стаи с ръце във ръцете и окови на краката или парализа... рибите плачат, ние живеем от страх, Господи, какъв страх... ако някога рибите спрат да тъгуват и сълзите им пресъхнат, сенките ще оживеят и въздухът ще победи страха ни за сълзите и ако спрем да плачем, сълзите ни солени ще се уморят да бъдат дишано от рибите синьо... и всички дишаме сълзи, и рибите, и ние, дори в смъртта си сме еднакви - когато рибите умрат, изплуват над синьото, а нас ни заравят под бялото... и в този край сънуваме с душите си - тъгуващи по тъгата, по плаченето и сълзите, за да дишат другите... вселенска болка, там на дъното аквариум... и рибите дишат сълзи...

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Стъпи на върха до големите образи непреходна власт по стълбите тихо тръгвай нагоре кръвта капе бавно няма назад в солените тласъци молитвени спомени в горчивите празници закъсняла любов нагоре до празното там на колене сам пред чистия разум и трудната смърт влудяващи песни за прилепни облаци и късни ръце сам и бодливи очи и сушата първа ще плаче на гроба ти сам в дъха на цветята в страха на деня сам никой няма...

Простете доверието ми в Смъртта!

Прекършени клони в годишните кръгове прекършени длани в червена роса нагоре до чуждото чародейство от питомност сам поклони от смях и чадъри от библии сам нелепо стоях и очаквах познатия дъжд от присъствие и дъга от коси матови топли сам жилки спокойствие струни безшумие мека тишина до теб отлетялата истинската дивост сънуваната пролет сам в птичи сърца нагоре до живото прекъсната вечност обречена сам разпната вяло между стълбове самота разплута от вятъра на издавени мисли сива от пепел в огън отдавна сам никой няма...

Чудесно изглеждаш отляво си светла от слънцето горе гори пак задължително отразяваш лъчи очите ти лупи от черно съмнение в моите стъпки по твоите следи закъснели подритвани изпод нужда от път и посоката все така сам не пристига там до края непознат от далеко до първия сам догонвам те сякаш от време на време усещам гърба ти дъха ти страха преди да те стигна ще спра да те гоня сам никой няма...

Трудно е сам заедно вечно без теб по-добре от тогава изтрезняла обич боли в слепоочията свита в стомаха къртица печал сърце от олово като стар медальон отразен сам пречупен на две половината в мен другата в теб заедно преди както никога сега сам скъсана снимка от много години част от лицето ти друга част от мен догонвам те тихо ще съберем половините заедно сега както преди да те има сам никой няма...

Червени облаци голо спасение от самотен ураган побягнали сам разлюлени дървета говоря на теб и ме чуват страхуват се птици политат завинаги сбогом си казват с гнездата не мога да те спра тогава ще те имам за малко последно сам ще те искам завинаги щом големи очи под луната разлистени цветове и рози от болка от обичам те сам до следите ти под тъмни храсти земята е все на края сам никой няма...

Преди мен ще изчезне дъх и дъхът на топла пръст в някоя топла утрин сред кръстове и черен мрамор сам някъде тъжна девойка самотно погребва остарял войник и пръстта все недостига цветята вечно увяхват и свещите губят огнения си говор в крясъците на вятъра и дървото кънти на кухо и пръстта все недостига и аз самият сам достатъчно уморен за да плача и достатъчно сам да говоря и достатъчно чист за да нося цветя и достатъчно късно е да търся пръст защото все недостига сякаш съм полужив отново сам никой няма...

Зеленооки мишки със зъби на нож преди утрото да се събудя и сънувам в ръцете ти сам като история ги ненавиждам по тялото ми без пръсти без твоите пръстите ти до лицето ми странно колко дълго те няма и докога сам никой няма...

Тогава преди истината за другите и лъжата за мен сам ще те повикам в ръцете на воля в гърдите на страх и сам като изгубен меч на бойно поле далеч преди истината ще треперя от студа на обичта ти предела на страха да те загубя отново сам никой няма...

Заспивам в страха ти да имаш рожденни болки и почести от други илюзии в черни дрехи преди мен сам да те изгубя сред звездите на къдравата прелест в розово из това за което те виждам сам да те помня в червено из това за което те дишам винаги и ти отново на края сам никой няма...

Ти си наистина там когато разлистват срамежливи пъпки слепи дървета затворено време в душата ми сам пред столетната нужда от роса и липса на огън в недрата на майка ни утре без име братя догонили ловния стон на прокудения звяр и бащите в себе си и кръвта си загнили на дъното преди да повярват че ти си там където разлистват съня ми докога сам никой няма...

Аз бях до последно в небето на твоята младост в косите на вятъра който ни гони сами до мъглата на тихото пролетно чувство за близо до искрите на огъня топлещ жлезите на захарната тръстика където ме изрови огрян от слънцето на мига сам да те има в червено из това за което те обичам завинаги сам никой няма...

Не помня съня ти в очите ми тъмно напразно поникнали капчици обич да гледам света ти сам отстрани като вчера допуснах земята да падне помежду ни с дърветата сол с цветята отрова и диги разстреляна трева лежа вържу моста през дюна сам до морето открито и тихо те моля докога сам никой няма...

Толкова далеч прозрачно откровени разстояния да те позная в смъртта си сам като нива от охлюви прогонил посоките съвест на каменна орис в кръвта си сам без теб и сълзите без теб и розите сам по дворове разкъсан от тропот на свободни копита навеждам глава сам да те забравя в смъртта си отново сам никой няма...

И бавно ръцете ми разгръщат нагоре лъчите на слънцето спряло при мен до кладенец тихо сам изгребвам дъжда от земята за причинените ми спомени и забрави като от книгата на нощта да те прочета сам из косите ти тихи бавно да плувам без теб разпиляла съня си над мен като слънцето спряло сам никой няма...

Защо да откривам треперещи сенки в дъха ти родила презрение самота да те чакам сам преди времето на мен преди утрото за нас и страха сам да те чувам в съня си спокоен до мен топлината това е ръка за очите затвор от смутени стени като вечер в кръв и страст и уморен да се усмихна сам никой няма...

Горещо е защо треперят само по двама тук из парка под шума завинаги есен и розово откривам слънце за себе си сам от години пресъздавам истината за дъжда предела на тъгата ми без теб откривам ги насаме да им завиждам уморен в краката по алеите между треви цветя дървета сам и красота отново тук преди слънцето горещо е да ги забравя сам никой няма...

Потъвам знам че ще умра до глезените искам въздуха да знае за последно глътка две и сам отново меки пръсти вместо косите ти да затворя очи до коленете сам и слънцето да знае за последно идвам както снега ми в косите ти познавам тази белота и истината че те няма сам до себе си до кръста и земята да знае за последно ще те обичам като сламката красотата по гърдите ти и лешоядите в съня ми да те търся там из гората преди сам до гърдите и розите да знаят за последно няма да се върна да помня дъха ти сам преди знам че ще умра сам никой няма...

Боли ръката външно откровена истинска и моя само миг преди да те докосна и те няма и кръвта ми бавно сам като родилна болка безполезен за страстта ти и кръвта ми бавно сам и розите завинаги прекършен и любим стих от крайпътно кафене да те дочакам нямам сили и кръвта ми бавно за раздяла и копнежа по росата ти кръвта ми тихо и боли или сам никой няма...

Простете доверието... в Смъртта ми!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Защо забравих да въздишам когато гневна тишина те гони из душевните ми ями и розовите очила с които гледахме нагоре се срастнаха с мъгливото ни зрение и бавно отрезвиха пак онази тътнещо позната болка да те имам и да се проклинам за това...

Защо конете на безвластното ми нетърпение преди така стремглаво диви сега отказват да пасат тревите на страстта и любовта започна да горчи между езика и небцето и лепнещите ми очи неискрено и отрицателно презаредени с отчаяние те виждат като в криво огледало...

Защо копнежът по дъха ти и влажността на утринта ми носят само смъртно бледо и на моменти непривично стъклено усещане за несъразмерност на същност и обвивка преди огромно съжаление да капе там където винаги съм търсил силата на общата ни цялост...

Защо когато тъжно мисля че си тръгваш усещам тънка безпокойна сянка на веселост и детска тръпка от раздяла с нещо тежко и презряно нагарчащо спокойствието на безгрижната ми воля да бъда не това което трябва и не този който искаш да съм бил...

Защо ме питаш кой съм днес когато вчера си размътила водата на съмненията ми в които се оглеждам за да не забравя как изглежда напуканата ми повърхност и очакваш да съм искрен когато пред себе си дори не мога да призная едничката ми незавидна гордост...

Редактирано от vboychev (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.