Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с ТВ тунера

Featured Replies

Помогнете,моля ви,че не мога да си стартирам вградения ТВ тунера на система roldex-rx c2600 i-crystal media,сравнително добра кочина biggrin.gif,но тунера не се разпознава от компютъра,дава го като unknown,а докато си търся принтера примерно,дава точната марка и модел sad.gif

За куриоз-в магазина,от които го взех,не могат да ми кажат какъв модел е,освен,че е с чип на philips angry.gif

Имам инсталационен диск,но след като инсталирам TV capture card(софтуер,приложен към компа),ми излиза само външния вид на тунера(не мога да го приложа него обаче,за съжаление,би помогнал доста sad.gif ),след това излиза системно съобщение-can`t get device,и спиране на самата програма sad.gif

Опитах да му инсталирам драйвери за philips-saa7130,но не става нищо.

Има и дистанционно,ако би могло да ви помогне...

Моля за помощ от всички,които са имали проблем с този тунер,или поне как да го накарам да тръгне

Предварително ви благодаря!!!!

С win xp 2000 съм,фабричния софт не тръгва...Като го взех,беше с linux,ако това може да е решението на проблема.....

сложих fly tv,но няма пък звук,сложих го на germany,,резултата е същия...

още нешо,което успях да разбера-няма FM тунер,ако би ви било от полза....

Редактирано от don`t_touch (преглед на промените)

Има една програмка:"My.Drivers.Pro".Като я инсталираш,можеш да ъпдейтваш драйверите от интернет.Самата програма ти дава линкове към сайтовете на които има драйвери за избрания хардуер.

За тебе остава само да избереш правилният,или по новият които намериш драйвер.Можеш да я намериш тук:

http://www.zhangduo.com/

има и една друга програмка

Unknown Device Identifier

тя познава твойте устройства и може да ти каже техния производителски сайт

има и др функции

Features

- Identify USB 1.1/2.0 Device

- Identify IEEE 1394 Device

- Identify ISA Plug&Play Device

- Identify AGP Bus Device

- Identify PCI Device

- Multilingual interface: English, French

- Find Drivers for Hardware Devices

- Contact Hardware Vender directly

- Save or Print Hardware information

Редактирано от saentist (преглед на промените)

• Автор

благодаря ви за помощtа,но досега резултата е същия,не иска да изкара device :)

освен да дадете мейл,да ви покажа самия вид на тунера,освен това да ми даде някаква информация за марката му

не знам вече какво да правя.....

обикновенно не опирам до хорски съвети,но с тоя тунер май ще има да ви тормозя през ден-два..

Пусни тук тук вида на тунера за да могат да го видят повече хора.Все някой трябва да има такъв модел.

Дай повече инфо.За каква опеационна система ти трябва въпросния драйвер?Device Manager-ът разпознава ли го?На самият тунер не пише ли нещо,което може да те ориентира?

Тва с тунерите :rolleyes: понякога е кофти проблем понякога зависи и от уиндоуса който си заредил с кой сървис пак си и такива ми ти подробности ей тва pctuner.ru е руски сайт в които пише само за тв карти и драйвери дори драйверите са безплатни ако нещо не са решили да променят нещата има и драйвери на някои карти които са за 64 битов уин надявам се да е от полза на всички вас :yanim:

• Автор
Тва с тунерите :) понякога е кофти проблем понякога зависи и от уиндоуса който си заредил с кой сървис пак си и такива ми ти подробности ей тва pctuner.ru е руски сайт в които пише само за тв карти и драйвери дори драйверите са безплатни ако нещо не са решили да променят нещата има и драйвери на някои карти които са за 64 битов уин надявам се да е от полза на всички вас :)

инсталирах оттам fly 2000 tv,но не знам сега на коя страна да го оставя,при bg-нищо не намира,ger-също,някаде чух,че трябва да е на израел...

ако можете за пореден път да помогнете.... ;)

Ето ти 2 идеи:

Уиндоус има опция да намира подходящ драйвър в интернет.Често е разочароваща ,но си заслужава да пробваш.

Втората идея - всички устройства си имат някакъв индентификационен стринг ,който може да се разчете независимо дали устройството има драйвър или не.

Може да го извадиш така: Device Manager >устройството което е с въпросителна>Properties>Details.

Виж Device Instance ID и Hardware IDs.

Постни резултатите.Може и Гугъл да помогне.

Edit:

Намерих ето тази програмка http://www.driverguidetoolkit.com/ .Дори в нерегистриран режим може да разберете вида на какъвто и да е неиндентифициран модел хардуер.Не е идеалното решение ,но върши рработа :) .

• Автор

Ето ти 2 идеи:

Уиндоус има опция да намира подходящ драйвър в интернет.Често е разочароваща ,но си заслужава да пробваш.

Втората идея - всички устройства си имат някакъв индентификационен стринг ,който може да се разчете независимо дали устройството има драйвър или не.

Може да го извадиш така: Device Manager >устройството което е с въпросителна>Properties>Details.

Виж Device Instance ID и Hardware IDs.

Постни резултатите.Може и Гугъл да помогне.

10х за драйверите,но сега дойде другия проблем....

коя страна да избера от листата,понеже прочетох за доста,които биха били подходящи,но..

пробвах bg,ger,даже някаде прочетох за изреал....

няма картина...

:)

т.е картина има,но снежинките,които се показват,когато е без антена...

инсталирах оттам fly 2000 tv,но не знам сега на коя страна да го оставя,при bg-нищо не намира,ger-също,някаде чух,че трябва да е на израел...

ако можете за пореден път да помогнете.... :wors:

Ако ползваш fly 2000 tv пусни сканиране по честота, без да посочваш страна! Би трябвало да ти открие всички програми. Преди това сложи отметка на това да ли си с външна антена или ползваш кабелна.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.